LEGĂTURI DE SNOWBOARD FIX. FUNCȚIONALITATE LA UN PREȚ ACCESIBIL

Dintre toate brandurile ce produc legături, este unul singur ce oferă legături pe care le poți ajusta fără a avea nevoie de unelte adiționale, garanție pe viață pentru părțile componente ale legăturilor care sunt cel mai predispuse la a se rupe și care îți va permite să îți atingi potențialul maxim în fiecare iarnă.
Da, este vorba despre FIX. Un brand cu o amprentă puternică în industria de snowboarding.
Dacă ar fi să descriem legăturile Fix în câteva cuvinte, acestea ar fi: simple, durabile, calitate în care poți să ai încredere și un preț accesibil.

Fondatorul Fix, Jason Broz ne povestește despre cum a început totul…
Totul a început cu o excursie mult așteptată în faimosul Baldface Lodge în Nelson, British Columbia. Această excursie de vis a debutat foarte promițător cu o vreme excelentă pentru snowboarding, cu o zăpadă de powder spectaculoasă și cu un grup format din prieteni buni.
Entuziasmați să își înceapă aventurile de snowboarding, prietenii au urcat în vârf pentru a se putea bucura de coborâre. Chiar înainte să pornească, Jason a vrut să își închidă legăturile pe care le folosea la momentul respectiv și i s-a rupt catarama de la unul dintre strap-uri.

Dacă ar fi să descriem legăturile Fix în câteva cuvinte, acestea ar fi: simple, durabile, calitate în care poți să ai încredere și un preț accesibil.

Fără părți componente de schimb și fără un loc specializat unde putea să își repare legăturile, a coborât glonț la cabană pentru a vedea dacă putea găsi o soluție prin care să își facă iar legăturile funcționale.
Stând pe scaun în ratrac și privind cum toți prietenii lui se bucurau de zăpada proaspătă de powder și zburau printre copaci, Jason a conștientizat foarte clar că era momentul să acționeze. Și-a dat seama că este nevoie să facă o legătură mai bună, una care va fi de încredere și care nu îl va lăsa baltă pe rider și care nu îl va pune să treacă printr-o experiență similară cu cea prin care a trecut el în acea zi.
Astfel, a fost nevoie de o călătorie la munte care să fie distrusă pentru a-l motiva pe Jason să facă lucrurile altfel.

Fix este o legătură ce nu are nevoie de unelte adiționale pentru ajustare, cu un design minimalist care se concentrează pe fiabilitate și rezistență, oferind în același timp o ajustare facilă. Fix nu vopsește nylon-ul prezent în legăturile sale. Este un proces de fabricație mai dificil, care necesită mai mult timp și mai scump ca legăturile să fie produse în acest fel, dar cei din echipa Fix consideră că este mai bun pentru mediu și datorită acestui proces legăturile devin mult mai durabile. De asemenea, cei din echipa Fix nu pun materialul rezidual (old filler) înapoi în legături, iar acest lucru face legăturile mai rezistente. Sunt doar câteva aspecte pe care cei din echipa Fix le fac diferit pentru a obține un produs calitativ superior.

Astfel, a fost nevoie de o călătorie la munte care să fie distrusă pentru a-l motiva pe Jason să facă lucrurile altfel.

Visul oricărui rider devine acum realitate cu ajutorul legăturilor Fix. Chiar nu mai este nevoie de nicio unealtă adițională pentru a ajusta aceste legături.Toate modelele de legături create din plastic injectat (Truce, January, Nation) nu au nevoie de nicio unealtă pentru a fi ajustate. Singurele componente de hardware pentru ajustarea acestor legături sunt șuruburile care permit ca legăturile să fie montate pe placă. Acesta este un avantaj major al brandului de legături Fix deoarece majoritatea riderilor au fost nevoiți, la un moment dat, să își strângă șuruburile legăturilor pe munte în timp ce se dădeau cu placa lor de snowboard, iar acest aspect nu este cel mai confortabil, de multe ori.
Cu ajutorul legăturilor Fix aceste situații devin doar o amintire.

Cei din echipa Fix sunt preocupați permanent de evoluția brandului pentru că își doresc să ofere riderilor legături din ce în ce mai bune, mai performante. Învață permanent din propria experiență și în fiecare an aduc îmbunătățiri produselor. Un design ce permite o așezare mai eficientă a bootsilor în interiorul legăturii, o funcționalitate îmbunătățită, o greutate redusă, mai puține părți care se pot mișca, un design mai prietenos…și toate acestea sunt produse prin procedee care reduc impactul asupra mediului, un aspect deosebit de important pentru cei din echipa Fix.

Fix nu vopsește nylon-ul prezent în legăturile sale.

Oricât de incredibil ar părea, cataramele (buckles) și baseplate-ul legăturilor Fix au garanție pe viață (garanția se referă la durata de viață a produsului). Acest lucru spune foarte mult despre calitatea legăturilor Fix!
Dar de ce sunt cei din echipa Fix atât de încrezători în produsele pe care le creează?
Aceștia testează, testează, testează, apoi modifică designul, iar mai apoi testează, testează și testează din nou. Testează legăturile lor și testează legăturile altor branduri de pe piață și în urma acestor testări au realizat cât de rezistente sunt cataramele lor comparativ cu cele ale celorlalte branduri din industrie. Cataramele unor legături foarte bune rezistă la circa 12000 de click-uri pe mașina lor de testat, iar cataramele legăturilor Fix rezistă la 28000 de click-uri. La nivel global, cei din echipa Fix nu au primit nicio cerere de garanție pentru cataramele legăturilor lor și acesta este încă un motiv în plus care îi face să fie încrezători în a oferi garanție pe viață pentru aceste catarame și pentru baseplate-ul legăturilor lor.

Fix este unul dintre puținele branduri care au propria lor fabrică de producție. Sunt câteva avantaje și câteva dezavantaje ale acestui lucru. Pentru cei din echipa Fix este vorba, în primul rând, despre inovație cu ușile închise. Astfel, ei pot să controleze fiecare pas al procesului de producție cu personalul propriu. Mai mult, întreaga echipă Fix este este formată din rideri pasionați de snowboarding. Jason, fondatorul Fix afirmă că s-a dat pe snowboard alături de fiecare persoană care lucrează în fabrică. Iar acest lucru este un avantaj foarte important din perspectiva sa.

Oricât de incredibil ar părea, cataramele (buckles) și baseplate-ul legăturilor Fix au garanție pe viață.

Dacă oamenii care construiesc produsele le și utilizează ei înșiși, aceștia vor avea un interes mult mai mare în a crea produse cât mai bune cu putință. Principalul dezavantaj în a avea propria fabrică de producție este că responsabilitatea este 100% pe umerii proprii. Dacă este o problemă ce ține de Controlul Calității, toată responsabilitatea le aparține celor din echipa Fix și, în consecință, este vital ca acest lucru să nu se întâmple…iar în ultimă instanță acesta se transformă tot într-un avantaj pentru brandul Fix.

Dar de ce sunt atât de speciale cataramele legăturilor Fix?
Din moment ce au propria unitate de producție, cei din echipa Fix au fost capabili să pornească de la zero atunci când a venit momentul să creeze designul legăturilor. Faptul că nu depind de mila unei fabrici ce produce componente pentru legături le oferă un avantaj extraordinar. Au început cu componenta esențială, arcul cataramelor.

O altă abordare extraordinară a celor din echipa Fix este faptul că ei nu refolosesc materialul rezidual de plastic (old filler) pentru a-l pune înapoi în legături. Fiecare legătură Fix este 100% pură, doar din nylon de primă mână.

Alegând cele mai calitative materiale, combinate cu 25 de ani de experiență în proiectarea legăturilor de snowboard, au reușit să creeze niște catarame care rezistă până la 28000 de click-uri. Asta este foarte mult; aproape de trei ori mai mult decât brandurile competiției. Cei din echipa Fix testează cataramele acestora pe aceleași mașini pe care le testează și pe ale lor.
Ceea ce afirmă cei din echipa Fix despre calitatea cataramelor lor este întărit de faptul fără precedent prin care ei oferă prima garanție pe viață din industrie pentru catarame, pentru că pur și simplu nu se rup.
Fiabile, de încredere, puternice, sigure…alegeți voi cuvântul.

Toți din echipa Fix sunt pasionați de snowboarding și sunt pasionați să creeze produse extraordinare, de la primul până la ultimul angajat, inclusiv persoanele care se ocupă de ambalarea cutiilor, deci este un sentiment de mândrie foarte intens în companie. Când un rider din echipă, un reprezentant, un retailer sau un client oferă un feedback asupra produselor Fix, cei din echipă organizează o ședință și, de obicei, modificările care sunt necesare au loc în aceeași zi, dacă este ceva cu adevărat relevant. De multe ori produsele Fix primesc numeroase îmbunătățiri chiar înainte de a ajunge pe rafturile magazinelor la începutul sezonului, chiar și dacă este vorba despre un detaliu foarte mic care le poate face mai bune.

Legăturile Fix sunt renumite pentru prețul lor deosebit de accesibil. Faptul că cei din echipa Fix au propria lor fabrică de producție are un impact asupra prețului legăturilor, dar nu din motivul pentru care cred mulți oameni. Inginerul șef și șeful departamentului de producție au proiectat și au produs legături de peste 25 de ani și în trecut multe branduri de top au apelat la ei pentru a-i ajuta cu producerea legăturilor lor. Beneficiind de această experiență exclusiv pentru Fix este un avantaj masiv deoarece ei știu toate trucurile și secretele despre cum poți să construiești legături foarte eficient fără a cheltui o avere pe unelte. Totul este despre a face lucrurile mai inteligent și despre a găsi soluții la impedimentele de ordin financiar ce apar în procesul de producție a legăturilor.

Faptul de a avea propria fabrică de producție are un impact imens și asupra mediului înconjurător, iar brandul Fix are câteva inițiative prietenoase cu mediul.
În primul rând, cei din echipa Fix nu vopsesc nylon-ul injectat prezent în baseplate-uri și în highback-uri. Acest proces costă semnificativ mai mult deoarece ei trebuie să pigmenteze fiecare componentă a legăturilor separat și pentru fiecare mărime în parte, mai degrabă decât să le injecteze pe toate într-o culoare și apoi să le picteze mai târziu. Este mai bine așa pentru angajații Fix și pentru mediul înconjurător, iar acest procedeu face ca legăturile să fie semnificativ mai rezistente deoarece nu se ciobesc și nu se zgârie. Acesta este doar un exemplu a ce fac diferit cei din echipa Fix.

Fix este singura companie de snowboard din lume care oferă cutii reutilizabile din plastic pentru legăturile lor.
O altă abordare extraordinară a celor din echipa Fix este faptul că ei nu refolosesc materialul rezidual de plastic (old filler) pentru a-l pune înapoi în legături. Fiecare legătură Fix este 100% pură, doar din nylon de primă mână. Datorită procesului de injectare, rămân părți extra reziduale (imaginați-vă surplusul care rămâne în urma decupării părților componente ce alcătuiesc un avion în miniatură – o machetă) care trebuie îndepărtate și în mod normal acestea sunt injectate înapoi în legături, dar Fix nu permite acest lucru.

Legăturile Fix sunt renumite pentru prețul lor deosebit de accesibil.

Deci ce se întâmplă cu tot acest material extra? Este folosit pentru a realiza cutiile în care sunt ambalate legăturile Fix care pot fi ulterior reutilizate. Oamenii le folosesc pentru a-și organiza uneltele sau kitul pentru ceruit sau portbagajul mașinii, etc…este un accesoriu util pe care să îl ai pentru mulți ani.
Datorită acestor cutii materialul vechi rezidual este ținut la distanță de legături pentru a nu le face slabe și predispuse la rupere.

În această cutie super utilă a legăturilor, pe lângă elementele de montaj (mounting hardware) și legăturile propriu-zise, este inclusă și o ustensilă cu ajutorul căreia riderii își pot curăța ceara veche de pe talpa plăcii de snowboard pentru a o pregăti pentru receruit (regrind wax reaper).

Fix este un brand ce evoluează permanent. În prezent cei din echipa Fix dezvoltă noi procese de producție care nu au mai fost utilizate niciodată în industria legăturilor de snowboarding. Încearcă continuu să elaboreze procese de producție prietenoase cu mediul; nu pentru că sunt nevoiți să facă asta, dar pentru că ei consideră că este ceva ce toți ar trebui să facă.
Trebuie să facem tot ce ține de noi pentru a proteja iernile astfel încât să se poată bucura de ele și generațiile viitoare.

Fix este singura companie de snowboard din lume care oferă cutii reutilizabile din plastic pentru legăturile lor.

Nu este senzațional atunci când un produs funcționează exact așa cum ar trebui? Brandul Fix a pășit în industria legăturilor petru snowboarding pentru a oferi riderilor un produs care se bazează pe simplitate funcțională. Fără a fi nevoie de proprietăți tehnologice sofisticate, Fix construiește componente ultra rezistente care sunt perfect fuzionate oferind riderului o ajustabilitate ce nu necesită unelte adiționale.
O proporție mare a fibrei de sticlă în nylon-ul din baseplate-uri și din highback-uri îți oferă o putere imbatabilă și o performanță rigidă. Un toe strap și un ankle strap lipsite de partea de hardware înseamnă că tu niciodată nu o să îți faci griji că vei pierde vreun șurub și că ziua ta se va strica.

Ajustările cu curele ale strap-urilor înseamnă că tu vei găsi așezarea perfectă fără a fi nevoie să reglezi șuruburi cu degetele înghețate. Ankle strap-urile cu gel cu memorie, footbed-uri din EVA, și un preț incredibil de mic înseamnă că va fi foarte dificil pentru tine să găsești motive pentru a cumpăra altceva.
Performanță, confort, comoditate, durabilitate și un preț accesibil. Ce altceva ți-ai mai putea dori?

Mai multe detalii fascinante despre brandul Fix puteți descoperi vizualizând următorul videoclip:

Legăturile de snowboard Fix pot fi achiziționate online apăsând următorul buton:

SNOWBOARDPRO

Sau direct din magazinul SNOWBOARDPRO din Cluj-Napoca, Strada Câmpina, Numărul 60B.