Conditii de garantie produse

Toate produsele prezentate si comercializate de catre snowboardpro sunt livrate clientului impreuna cu Factura sau Bon Fiscal, in baza carora oferim garantie produselor prin care garantam faptul ca toate produsele noastre noi sunt potrivite pentru a fi utilizate in conditiile pentru care ele au fost concepute si nu au defecte de fabricatie vis a vis de materialele folosite sau cauzate de o fabricatie defectuoasa. 

La livrarea produselor va rugam frumos sa verificati cu atentie in privinta oricaror defecte. Daca considerati ca oricare din produsele noastre sunt fie defecte sau de o calitate nesatisfacatoare, va rugam sa ne informati in scris pe adresa de email: contact@snowboardpro.ro in termen de maxim 14 zile din momentul in care ati primit produsele prin courier, termen in care acestea pot fi si returnate. Dupa cele 14 zile intram pe procedura de garantie in cazurile in care se aplica, iar orice produs defect sau neconform poate fi trimis inapoi spre analiza descarcand si completand formularul de schimb / retur din pagina de Retururi si urmand instructiunile de pe acesta: https://snowboardpro.ro/retururi

Produsele noi din categoria de snowboarding toate vin cu o garantie intre minim un an de zile si maxim trei ani de zile in functie de categoria de produs si producator.

Produsele utilizate precum cele de la inchirieri sau test au un termen de garantie de 1 an de zile, cu anumite exceptii pentru diverse produse care au deja un grad mare de utilizare, iar durata medie ramasa de viata a produsului este sub un an de zile, fapt ce va fi comunicat in prealabil cumparatorului. 

Toate placile de snowboard noi sunt acoperite de garantiile producatorilor in privinta oricaror defecte de fabricatie, exemplificate in randurile de mai jos.

Toate legaturile de snowboard noi au garantie 1 an de zile in decursul caruia este acoperita intreaga functionalitate in conditii optime si de siguranta a acestora. 

Toti boots ii de snowboard noi sunt acoperiti de garantiile producatorilor in privinta oricaror defecte de fabricatie pentru o perioada de 12 luni.

In cazul produselor de indelungata utilizare care au piese de schimb ce pot fi schimbate si garantate, producatorul va face tot posibilul sa inlocuiasca componentele necesare cu unele identice cu ale produsului initial, insa nu poate garanta pentru acesta lucru, iar reparatiile vor fi facute in functie de stocul disponibil la momentul solutionarii garantiei.

Pentru produsele care se incadreaza in conditiile de garantie oferim solutionarea problemei intr-un termen de maxim 15 de zile. 

Certificat de garanție pentru Plăci de snowboard NOI

Prin prezentul certificat se oferă produselor o garanție comercială, fiind detaliate de asemenea drepturile conferite de lege consumatorilor în ceea ce privește garanția legală de conformitate.

I. Garanția comercială

Garanția comercială reprezintă orice angajament asumat de vânzător faţă de consumator, fără solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a preţului plătit de consumator, de reparare sau de înlocuire a produsului cumpărat, în cazul în care acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă;

S.C. EXTREME GEAR S.R.L.garantează cumpărătorului inițial* că plăcile de snowboard NOI sunt lipsite de orice defect al materialelor utilizate ori al manoperei pentru o perioadă cuprinsă între 1 an și 3 ani de zile în funcție de producător, după cum urmează:
1. Plăci ENDEAVOR NOI – 1 an de zile.
2. Plăci BURTON NOI cu sistemul de prindere de tip canal (The Channel) – 3 ani de zile.
3. Plăci ARBOR NOI – 3 ani de zile.
4. Plăci de snowboard NOI create de alte branduri în afară de cele menționate mai sus – 1 an de zile

Durata medie de utilizare este egală cu termenul de garanție comercială conferit prin prezentul, adică 1 an de zile, respectiv 3 ani de zile, în funcție de brandul producător.
*Cumpărătorul inițial este persoana care achiziționează produsul din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) și căreia i se acordă o dovadă ce atestă achiziția produsului respectiv (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
Înainte de a solicita aplicarea politicii de garanție pentru un produs, cumpărătorul trebuie să evalueze și să determine validitatea cererii sale.
Cumpărătorul trebuie să dețină o dovadă ce atestă achiziționarea produsului respectiv, precum și data la care a fost făcută achiziția (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
Garanția se aplică exclusiv cumpărătorului inițial și nu este transferabilă.
 
Toate costurile privind garanţia comercială, inclusiv transportul produsului în vederea recuperării preţului plătit de consumator, se suportă de către S.C. EXTREME GEAR S.R.L..
Garanția își pierde valabilitatea, devine nulă, în cazul în care s-au adus modificări produselor ce nu au fost realizate de către brandul producător.
Bunurile reparate prin garanție sunt supuse disponibilității stocului de produse existent în acel moment.

Timpul de nefuncționare din cauza lipsei de conformitate apărute în termenul de garanție legală sau comercială prelungește termenul de garanție cu o durată egală cu termenul în care consumatorul a fost lipsit de folosința bunului.

Produsele de folosinţă îndelungată care înlocuiesc produsele defecte în cadrul termenului de garanţie vor beneficia de un nou termen de garanţie care curge de la data preschimbării produsului.
Snowboardingul poate fi un sport periculos. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu își asumă nicin fel de răspundere în cazul accidentărilor sau chiar a decesului apărute în urma utilizării produselor de snowboard vândute clienților.

Politica de garanție pentru plăcile de snowboard noi acoperă următoarele aspecte:

a. Delaminarea topsheetului, a tălpii, a canturilor ori a pereților laterali ai plăcii ce reprezintă o consecință directă a unui defect de fabricație*
b. Crăpături structurale ale topsheetului, ale tălpii, ale canturilor, ale miezului plăcii, ale pereților laterali ai plăcii ori ale canturilor datorate unui defect de fabricație
c. Inserții cu un filament deteriorat, cele care nu sunt bine fixate ori aliniate. Vă rugăm să luați cunoștință de faptul că filamentul deteriorat al inserțiilor sau orice altă formă de distrugere a inserțiilor ori a tălpii survenite în urma unui montaj deficitar al legăturilor pe placă nu este considerat un defect al materialului și nu este reparabil.
d. Defecte de fabricație referitoare la Canal (The Channel)
*Producătorul produsului respectiv este singura entitate avizată pentru a aprecia când un defect este considerat defect de fabricație.

Politica de garanție pentru plăcile de snowboard noi NU acoperă următoarele aspecte:

a. Orice problemă apărută în urma unei utilizări necorespunzătoare, a unui abuz ori a neglijenței. Aceasta include, dar nu se limitează la, distrugerile provenite prin impactul cu bare metalice (rail) ori pe suprafețe ce prezintă pietre.
b. Deteriorări la nivel estetic, incluzând găuri sau ciobituri ale topsheetului, decolorări ale elementelor grafice datorate expunerii plăcii la radiațiile solare, oxidarea ori ruginirea canturilor
c. Distrugerea plăcii rezultată în urma montării improprii a legăturilor pe placă, incluzând și utilizarea unor scule nepotrivite pentru procesul de montaj
d. Distrugeri cauzate de orice modificări neautorizate aduse plăcii
e. Deteriorări uzuale, normale ce sunt specifice oricărui echipament sportiv supus utilizării.
f. Distrugeri cauzate de telescaun, telegondolă sau alte mijloace de transport montan
g. Distrugeri cauzate de folosirea solvenților sau adezivilor incluzând Loc-Tite pentru montajul hardware-ului, a stomp pads-urilor ori a traction pads-urilor atașate plăcii de snowboard.
h. Deteriorări cauzate de reparația (servisarea) improprie a echipamentului incluzând deteriorări generate de o căldură excesivă sau urme lăsate pe placă în urma utilizării diferitelor unelte
i. Distrugeri datorate utilizării unor componente hardware ce nu sunt furnizate de către brandul producător
j. Distrugeri cauzate de coliziunea sau impactul cu, fără a se limita la, pietre, bare metalice (rail), elemente din snowpark, componente metalice ale mijloacelor de transport montan, bariere ce delimitează cozile ce se formează la urcarea în mijloacele de transport montan (teleski, telescaun, telegondolă) și ciment.
k. Accidentări cauzate utilizatorilor

Aplicarea politicii de garanție

1. Garanția se aplică exclusiv plăcilor de snowboard noi achiziționate din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.)
2. Garanția nu este transferabilă și este valabilă exclusiv pentru cumpărătorul inițial al produsului. Toate solicitările de garanție trebuie să fie însoțite de o dovadă ce atestă procesul de cumpărare, precum și data la care a fost făcută achiziția (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
3. Produsul impreuna cu toate accesoriile este predat personal sau trimis prin servicii de curierat rapid in vederea evaluarii la adresa: Municipiul Cluj-Napoca, Str. Câmpina, Nr. 60B, Județ Cluj.
4. Termenul în care consumatorul va aduce la cunoștința vânzătorului neconformitatea produsului este unul rezonabil, care nu va depăși 7 zile.
5. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. va soluționa toate solicitările de garanție și va remedia neconformitățile ivite în termen de 15 zile de la data primirii solicitărilor.
6. Remedierea neconformităților poate avea loc prin repararea sau înlocuirea în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată.
7. Unitatea service specializată care va efectua eventualele reparații este: SC EXTREME GEAR SRLcu sediul în Cluj-Napoca, Str. Câmpina, Nr. 60B.
Orice intervenție adusă produsului în afara unității service specializate menționate mai sus atrage după sine anularea garanției.

Recomandări pentru utilizarea, păstrarea și întreținerea plăcilor de snowboard

1. Curățați placa de snowboard. Cea mai eficientă și recomandată metodă este cu ajutorul apei (eventual un furtun de grădină pentru a avea apă cu presiune) și a unui prosop. Eliminați toată murdăria, încercând, pe cât posibil, să nu introduceți apă în legături. (acestea pot fi înlăturate de pe placa de snowboard înainte de curățarea acesteia)
Evitați utilizarea degresanților sau a detergenților deoarece pot afecta lubrifiantul legăturilor.
2. Verificați canturile. Ascuțiți canturile sau, cel puțin, înlăturați cele mai evidente neregularități pentru a reduce șansele de apariție a ruginii.
3. Ceruiți talpa plăcii de snowboard. Ceara este foarte importantă deoarece previne apariția oxidării. Nu îndepărtați ceara de pe talpă cu obiecte abrazive. Fiți generoși cu cantitatea de ceară utilizată deoarece talpa este una dintre cele mai importante componente ale plăcii și asigurați-vă că acoperiți canturile plcii pentru a preveni apariția ruginirii. Folosiți un tip de ceară adecvată temperaturii la care veți utiliza placa de snowboard. Ceara va rămâne pe placă pe toată durata verii și o va proteja.
4. Depozitați placa în condiții optime. Plăcile de snowboard trebuie depozitate în interiorul casei într-o încăpere răcoroasă, uscată și ferită de razele soarelui. Depozitați placa într-o poziție neutră fără a pune presiune pe aceasta, nici pe capete, nici pe partea centrală. Ideal este să depozitați placa într-o husă de snowboard. În acest fel este protejată și este pregătită pentru sezonul următor!
5. Detașați legăturile de pe placă. Este recomandat ca pe durata depozitării legăturile să fie demontate de pe placă. Înlăturarea legăturilor permite, de asemenea, și curățarea corespunzătore a plăcii de snowboard.
Este recomandată curățarea echipamentului de snowboard și pregătirea acestuia pentru depozitare la finalul sezonului de iarnă.

II. Garanția legală de conformitate

Garanţia legală de conformitate reprezintă protecţia juridică a consumatorului rezultată prin efectul legii în raport cu lipsa de conformitate, reprezentând obligaţia legală a S.C. EXTREME GEAR S.R.L. faţă de consumator ca, fără solicitarea unor costuri suplimentare, să aducă produsul la conformitate, incluzând restituirea preţului plătit de consumator, repararea sau înlocuirea produsului, dacă acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă.

1) Suplimentar garanției comerciale, consumatorul are dreptul, potrivit legii, la garanția legală de conformitate. Aceasta nu este afectată de garanția comercială, reprezentând un angajament suplimentar față de garanția legală de conformitate.

2) Se considera ca produsele sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare daca:

 • a) corespund descrierii facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si au aceleasi calitati ca si produsele pe care S.C. EXTREME GEAR S.R.L. le-a prezentat consumatorului ca mostra sau model;
 • b) corespund oricarui scop specific solicitat de catre consumator, scop facut cunoscut S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si acceptat de acesta la incheierea contractului de vanzare-cumparare;
 • c) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip;
 • d) fiind de acelasi tip, prezinta parametri de calitate si performante normale, la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L., de producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului.

3) Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare consumatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate ori daca lipsa de conformitate isi are originea in materialele furnizate de consumator, după caz.

4) In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita S.C. EXTREME GEAR S.R.L. in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata conform legii. O măsură reparatorie va fi considerată ca disproporţionată, dacă ea impune  S.C. EXTREME GEAR S.R.L.costuri care sunt nerezonabile în comparaţie cu cealaltă măsură reparatorie, luându-se în considerare:

 1. a) valoarea pe care ar fi avut-o produsele dacă nu ar fi existat lipsa de conformitate;
 2. b) importanţa lipsei de conformitate;
 3. c) dacă cealaltă măsură reparatorie ar putea fi realizată fără un inconvenient semnificativ pentru consumator.

5) Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade de timp, stabilita de comun acord, in scris, intre S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilita nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul, dupa caz, a adus la cunostinta S.C. EXTREME GEAR S.R.L. lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul S.C. EXTREME GEAR S.R.L.ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare.

6) Consumatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolutiunea contractului in oricare dintre urmatoarele cazuri:

 1. a) daca nu beneficiaza nici de repararea, nici de inlocuirea produsului;
 2. b) dacă S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu a luat masura reparatorie intr-o perioada de timp rezonabila;
 3. c) daca S.C. EXTREME GEAR S.R.L.nu a luat masura reparatorie, intr-o perioada de 15 zile calendaristice, fara inconveniente semnificative pentru consumator.

7) Consumatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului, daca lipsa conformitatii este minora.

8) Potrivit art. 16 din Legea 449/2003: Raspunderea S.C. EXTREME GEAR S.R.L.este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.

Potrivit art. 16 ind. 1 din Legea 449/2003: După expirarea termenului prevăzut la art. 16, consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea produselor care nu pot fi folosite în scopul pentru care au fost realizate ca urmare a unor vicii ascunse apărute în cadrul duratei medii de utilizare, în condiţiile legii.

Potrivit art. 16 ind. 2 din Legea 449/2003: Pentru produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 2 ani, termenul de 2 ani se reduce la aceasta durata.

9) Potrivit art. 17 din Legea 449/2003: Consumatorul trebuie sa informeze S.C. EXTREME GEAR S.R.L.despre lipsa de conformitate in termen de 2 luni de la data la care a constatat-o. Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.

10) În cazul produselor vândute prin magazinul online, consumatorul are dreptul de a returna produsul în termen de 14 zile, cu restituirea integrală a prețului.

11) Drepturile decurgând din garantia legala de conformitate, nu pot fi inlaturate sau limitate odata cu oferirea unei garantii comerciale. Sub rezerva termenului de prescripție legal, cumpărătorul inițial are dreptul prin lege la măsuri corective din partea S.C. EXTREME GEAR S.R.L., fără costuri, în caz de neconformitate a bunurilor. Măsurile corective respective nu sunt afectate de garanția comercială.

12) Prin raportare la dispozițiile art. 22 alin. 2 din Legea 449/2003: În cazul produselor folosite, consumatorul şi S.C. EXTREME GEAR S.R.L.  pot conveni reducerea termenului prevăzut la art. 16, dar nu la mai puţin de un an de la data livrării produsului.

13) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu răspunde în următoarele situații:

 1. a) consumatorul, în momentul încheierii contractului, a cunoscut sau nu putea, în mod rezonabil, să nu cunoască lipsa de conformitate ori această lipsă își are originea în materialele furnizate de consumator.
 2. b) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că nu a cunoscut și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să cunoască declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia;
 3. c) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia fuseseră corectate, la momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare;
 4. d) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că decizia de a cumpăra produsul nu putea fi influențată de declarațiile publice în cauză.

Prezentul certificat de garanție a fost redactat în conformitate cu art. 20 din Legea 449/2003, respectiv conține menţiuni cu privire la drepturile conferite prin lege consumatorului şi atestă în mod clar că aceste drepturi nu sunt afectate prin garanţia oferită. De asemenea, certificatul de garanţie, precizează elementele de identificare a produsului, termenul de garanţie, durata medie de utilizare, modalităţile de asigurare a garanţiei - întreţinere, reparare, înlocuire şi termenul de realizare a acestora, inclusiv denumirea şi adresa vânzătorului şi ale unităţii specializate de service, fiind redactat în termeni simpli şi uşor de înţeles.

Prezentul certificat de garanție respectă prevederile Directivei (UE) 2019/771 A Parlamentului European și a Consiliului din 20 mai 2019, precum și dispozițiile legale naționale în materie, respectiv Legea 449/2003 privind vânzarea produselor și garanţiile asociate acestora.

Certificat de garanție pentru Plăci de snowboard UTILIZATE

Prin prezentul certificat se oferă produselor o garanție comercială, fiind detaliate de asemenea drepturile conferite de lege consumatorilor în ceea ce privește garanția legală de conformitate.

I. Garanția comercială

Garanția comercială reprezintă orice angajament asumat de vânzător faţă de consumator, fără solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a preţului plătit de consumator, de reparare sau de înlocuire a produsului cumpărat, în cazul în care acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă;

Magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.), dealer autorizat, oferă o garanție de 1 an de zile pentru plăcile de snowboard utilizate. Această garanție se acordă exclusiv cumpărătorului inițial.*

Durata medie de utilizare este egală cu termenul de garanție comercială conferit prin prezentul, adică 1 an de zile.
*Cumpărătorul inițial este persoana care achiziționează produsul din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) și căreia i se acordă o dovadă ce atestă achiziția produsului respectiv (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
Înainte de a solicita aplicarea politicii de garanție pentru un produs, cumpărătorul trebuie să evalueze și să determine validitatea cererii sale:
Cumpărătorul trebuie să dețină o dovadă ce atestă achiziționarea produsului respectiv, precum și data la care a fost făcută achiziția (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
Garanția se aplică exclusiv cumpărătorului inițial și nu este transferabilă.
Toate costurile privind garanţia comercială, inclusiv transportul produsului în vederea recuperării preţului plătit de consumator, se suportă de către S.C. EXTREME GEAR S.R.L..
Garanția își pierde valabilitatea, devine nulă, în cazul în care s-au adus modificări produselor ce nu au fost realizate de către brandul producător.
Bunurile reparate prin garanție sunt supuse disponibilității stocului de produse existent în acel moment.
Timpul de nefuncționare din cauza lipsei de conformitate apărute în termenul de garanție legală sau comercială prelungește termenul de garanție cu o durată egală cu termenul în care consumatorul a fost lipsit de folosința bunului.

Produsele de folosinţă îndelungată care înlocuiesc produsele defecte în cadrul termenului de garanţie vor beneficia de un nou termen de garanţie care curge de la data preschimbării produsului.

Snowboardingul poate fi un sport periculos. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu își asumă nici un fel de răspundere în cazul accidentărilor sau chiar a decesului apărute în urma utilizării produselor de snowboard vândute clienților.

Politica de garanție pentru plăcile de snowboard utilizate acoperă următoarele aspecte:

a. Delaminarea topsheetului, a tălpii, a canturilor ori a pereților laterali ai plăcii ce reprezintă o consecință directă a unui defect de fabricație*
b. Crăpături structurale ale topsheetului, ale tălpii, ale canturilor, ale miezului plăcii, ale pereților laterali ai plăcii ori ale canturilor datorate unui defect de fabricație
c. Inserții cu un filament deteriorat, cele care nu sunt bine fixate ori aliniate. Vă rugăm să luați cunoștință de faptul că filamentul deteriorat al inserțiilor sau orice altă formă de distrugere a inserțiilor ori a tălpii survenite în urma unui montaj deficitar al legăturilor pe placă nu este considerat un defect al materialului și nu este reparabil.
d. Defecte de fabricație referitoare la Canal (The Channel)
*Producătorul produsului respectiv este singura entitate avizată pentru a aprecia când un defect este considerat defect de fabricație.

Politica de garanție pentru plăcile de snowboard utilizate NU acoperă următoarele aspecte:

a. Orice problemă apărută în urma unei utilizări necorespunzătoare, a unui abuz ori a neglijenței. Aceasta include, dar nu se limitează la, distrugerile provenite prin impactul cu bare metalice (rail) ori pe suprafețe ce prezintă pietre.
b. Deteriorări la nivel estetic, incluzând găuri sau ciobituri ale topsheetului, decolorări ale elementelor grafice datorate expunerii plăcii la radiațiile solare, oxidarea ori ruginirea canturilor
c. Distrugerea plăcii rezultată în urma montării improprii a legăturilor pe placă, incluzând și utilizarea unor scule nepotrivite pentru procesul de montaj
d. Distrugeri cauzate de orice modificări neautorizate aduse plăcii
e. Deteriorări uzuale, normale ce sunt specifice oricărui echipament sportiv supus utilizării.
f. Distrugeri cauzate de telescaun, telegondolă sau alte mijloace de transport montan
g. Distrugeri cauzate de folosirea solvenților sau adezivilor incluzând Loc-Tite pentru montajul hardware-ului, a stomp pads-urilor ori a traction pads-urilor atașate plăcii de snowboard.
h. Deteriorări cauzate de reparația (servisarea) improprie a echipamentului incluzând deteriorări generate de o căldură excesivă sau urme lăsate pe placă în urma utilizării diferitelor unelte
i. Distrugeri datorate utilizării unor componente hardware ce nu sunt furnizate de către brandul producător
j. Distrugeri cauzate de coliziunea sau impactul cu, fără a se limita la, pietre, bare metalice (rail), elemente din snowpark, componente metalice ale mijloacelor de transport montan, bariere ce delimitează cozile ce se formează la urcarea în mijloacele de transport montan (teleski, telescaun, telegondolă) și ciment.
k. Accidentări cauzate utilizatorilor

Aplicarea politicii de garanție

1. Garanția se aplică exclusiv plăcilor de snowboard utilizate achiziționate din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.)
2. Garanția nu este transferabilă și este valabilă exclusiv pentru cumpărătorul inițial al produsului. Toate solicitările de garanție trebuie să fie însoțite de o dovadă ce atestă procesul de cumpărare, precum și data la care a fost făcută achiziția (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
3. Produsul impreuna cu toate accesoriile este predat personal sau trimis prin servicii de curierat rapid in vederea evaluarii la adresa: Municipiul Cluj-Napoca, Str. Câmpina, Nr. 60B, Județ Cluj.
4. Termenul în care consumatorul va aduce la cunoștința vânzătorului neconformitatea produsului este unul rezonabil, care nu va depăși 7 zile
5. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. va soluționa toate solicitările de garanție și va remedia neconformitățile ivite în termen de 15 zile de la data primirii solicitărilor.
6. Remedierea neconformităților poate avea loc prin repararea sau înlocuirea în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată.
7. Unitatea service specializată care va efectua eventualele reparații este: SC EXTREME GEAR SRL cu sediul în Cluj-Napoca, Strada Câmpina, Nr. 60B.
Orice intervenție adusă produsului în afara unității service specializate menționate mai sus atrage după sine anularea garanției.

Recomandări pentru utilizarea, păstrarea și întreținerea plăcilor de snowboard

1. Curățați placa de snowboard. Cea mai eficientă și recomandată metodă este cu ajutorul apei (eventual un furtun de grădină pentru a avea apă cu presiune) și a unui prosop. Eliminați toată murdăria, încercând, pe cât posibil, să nu introduceți apă în legături. (acestea pot fi înlăturate de pe placa de snowboard înainte de curățarea acesteia)
Evitați utilizarea degresanților sau a detergenților deoarece pot afecta lubrifiantul legăturilor.
2. Verificați canturile. Ascuțiți canturile sau, cel puțin, înlăturați cele mai evidente neregularități pentru a reduce șansele de apariție a ruginii.
3. Ceruiți talpa plăcii de snowboard. Ceara este foarte importantă deoarece previne apariția oxidării. Nu îndepărtați ceara de pe talpă cu obiecte abrazive. Fiți generoși cu cantitatea de ceară utilizată deoarece talpa este una dintre cele mai importante componente ale plăcii și asigurați-vă că acoperiți canturile plcii pentru a preveni apariția ruginirii. Folosiți un tip de ceară adecvată temperaturii la care veți utiliza placa de snowboard. Ceara va rămâne pe placă pe toată durata verii și o va proteja.
4. Depozitați placa în condiții optime. Plăcile de snowboard trebuie depozitate în interiorul casei într-o încăpere răcoroasă, uscată și ferită de razele soarelui. Depozitați placa într-o poziție neutră fără a pune presiune pe aceasta, nici pe capete, nici pe partea centrală. Ideal este să depozitați placa într-o husă de snowboard. În acest fel este protejată și este pregătită pentru sezonul următor!
5. Detașați legăturile de pe placă. Este recomandat ca pe durata depozitării legăturile să fie demontate de pe placă. Înlăturarea legăturilor permite, de asemenea, și curățarea corespunzătore a plăcii de snowboard.
Este recomandată curățarea echipamentului de snowboard și pregătirea acestuia pentru depozitare la finalul sezonului de iarnă.

II. Garanția legală de conformitate

Garanţia legală de conformitate reprezintă protecţia juridică a consumatorului rezultată prin efectul legii în raport cu lipsa de conformitate, reprezentând obligaţia legală a S.C. EXTREME GEAR S.R.L. faţă de consumator ca, fără solicitarea unor costuri suplimentare, să aducă produsul la conformitate, incluzând restituirea preţului plătit de consumator, repararea sau înlocuirea produsului, dacă acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă.

1) Suplimentar garanției comerciale, consumatorul are dreptul, potrivit legii, la garanția legală de conformitate. Aceasta nu este afectată de garanția comercială, reprezentând un angajament suplimentar față de garanția legală de conformitate.

2) Se considera ca produsele sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare daca:

 • a) corespund descrierii facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si au aceleasi calitati ca si produsele pe care S.C. EXTREME GEAR S.R.L. le-a prezentat consumatorului ca mostra sau model;
 • b) corespund oricarui scop specific solicitat de catre consumator, scop facut cunoscut S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si acceptat de acesta la incheierea contractului de vanzare-cumparare;
 • c) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip;
 • d) fiind de acelasi tip, prezinta parametri de calitate si performante normale, la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L., de producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului.

3) Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare consumatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate ori daca lipsa de conformitate isi are originea in materialele furnizate de consumator, după caz.

4) In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita S.C. EXTREME GEAR S.R.L. in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata conform legii. O măsură reparatorie va fi considerată ca disproporţionată, dacă ea impune  S.C. EXTREME GEAR S.R.L.costuri care sunt nerezonabile în comparaţie cu cealaltă măsură reparatorie, luându-se în considerare:

 1. a) valoarea pe care ar fi avut-o produsele dacă nu ar fi existat lipsa de conformitate;
 2. b) importanţa lipsei de conformitate;
 3. c) dacă cealaltă măsură reparatorie ar putea fi realizată fără un inconvenient semnificativ pentru consumator.

5) Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade de timp, stabilita de comun acord, in scris, intre S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilita nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul, dupa caz, a adus la cunostinta S.C. EXTREME GEAR S.R.L. lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul S.C. EXTREME GEAR S.R.L.ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare.

6) Consumatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolutiunea contractului in oricare dintre urmatoarele cazuri:

 1. a) daca nu beneficiaza nici de repararea, nici de inlocuirea produsului;
 2. b) dacă S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu a luat masura reparatorie intr-o perioada de timp rezonabila;
 3. c) daca S.C. EXTREME GEAR S.R.L.nu a luat masura reparatorie, intr-o perioada de 15 zile calendaristice, fara inconveniente semnificative pentru consumator.

7) Consumatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului, daca lipsa conformitatii este minora.

8) Potrivit art. 16 din Legea 449/2003: Raspunderea S.C. EXTREME GEAR S.R.L.este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.

Potrivit art. 16 ind. 1 din Legea 449/2003: După expirarea termenului prevăzut la art. 16, consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea produselor care nu pot fi folosite în scopul pentru care au fost realizate ca urmare a unor vicii ascunse apărute în cadrul duratei medii de utilizare, în condiţiile legii.

Potrivit art. 16 ind. 2 din Legea 449/2003: Pentru produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 2 ani, termenul de 2 ani se reduce la aceasta durata.

9) Potrivit art. 17 din Legea 449/2003: Consumatorul trebuie sa informeze S.C. EXTREME GEAR S.R.L.despre lipsa de conformitate in termen de 2 luni de la data la care a constatat-o. Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.

10) În cazul produselor vândute prin magazinul online, consumatorul are dreptul de a returna produsul în termen de 14 zile, cu restituirea integrală a prețului.

11) Drepturile decurgând din garantia legala de conformitate, nu pot fi inlaturate sau limitate odata cu oferirea unei garantii comerciale. Sub rezerva termenului de prescripție legal, cumpărătorul inițial are dreptul prin lege la măsuri corective din partea S.C. EXTREME GEAR S.R.L., fără costuri, în caz de neconformitate a bunurilor. Măsurile corective respective nu sunt afectate de garanția comercială.

12) Prin raportare la dispozițiile art. 22 alin. 2 din Legea 449/2003: În cazul produselor folosite, consumatorul şi S.C. EXTREME GEAR S.R.L.  pot conveni reducerea termenului prevăzut la art. 16, dar nu la mai puţin de un an de la data livrării produsului.

13) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu răspunde în următoarele situații:

 1. a) consumatorul, în momentul încheierii contractului, a cunoscut sau nu putea, în mod rezonabil, să nu cunoască lipsa de conformitate ori această lipsă își are originea în materialele furnizate de consumator.
 2. b) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că nu a cunoscut și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să cunoască declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia;
 3. c) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia fuseseră corectate, la momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare;
 4. d) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că decizia de a cumpăra produsul nu putea fi influențată de declarațiile publice în cauză.

Prezentul certificat de garanție a fost redactat în conformitate cu art. 20 din Legea 449/2003, respectiv conține menţiuni cu privire la drepturile conferite prin lege consumatorului şi atestă în mod clar că aceste drepturi nu sunt afectate prin garanţia oferită. De asemenea, certificatul de garanţie, precizează elementele de identificare a produsului, termenul de garanţie, durata medie de utilizare, modalităţile de asigurare a garanţiei - întreţinere, reparare, înlocuire şi termenul de realizare a acestora, inclusiv denumirea şi adresa vânzătorului şi ale unităţii specializate de service, fiind redactat în termeni simpli şi uşor de înţeles.

Prezentul certificat de garanție respectă prevederile Directivei (UE) 2019/771 A Parlamentului European și a Consiliului din 20 mai 2019, precum și dispozițiile legale naționale în materie, respectiv Legea 449/2003 privind vânzarea produselor și garanţiile asociate acestora.

Certificat de garanție pentru Legături de snowboard NOI

Prin prezentul certificat se oferă produselor o garanție comercială, fiind detaliate de asemenea drepturile conferite de lege consumatorilor în ceea ce privește garanția legală de conformitate.

I. Garanția comercială

Garanția comercială reprezintă orice angajament asumat de vânzător faţă de consumator, fără solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a preţului plătit de consumator, de reparare sau de înlocuire a produsului cumpărat, în cazul în care acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă;

Pentru toate legăturile de snowboard NOI din oferta sa, magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) oferă o garanție pe o perioadă de 1 an de zile începând cu data de la care au fost achiziționate atât pentru baseplate, cât și pentru toate părțile consumabile ale legăturilor de snowboard (strap-uri, highback-uri, curele, catarame).
Pentru legăturile de snowboard create de brandul FIX oferim garanție PE DURATA DE VIAȚĂ a produsului pentru baseplate și pentru catarame (buckles).
Garanția se aplică exclusiv cumpărătorului inițial* și nu este transferabilă.

Durata medie de utilizare este egală cu termenul de garanție comercială conferit prin prezentul, adică 1 an de zile.
*Cumpărătorul inițial este persoana care achiziționează produsul din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) și căreia i se acordă o dovadă ce atestă achiziția produsului respectiv (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
Toate costurile privind garanţia comercială, inclusiv transportul produsului în vederea recuperării preţului plătit de consumator, se suportă de către S.C. EXTREME GEAR S.R.L..

Garanția își pierde valabilitatea, devine nulă, în cazul în care s-au adus modificări produselor ce nu au fost realizate de către brandul producător.
Bunurile reparate prin garanție sunt supuse disponibilității stocului de produse existent în acel moment.
Timpul de nefuncționare din cauza lipsei de conformitate apărute în termenul de garanție legală sau comercială prelungește termenul de garanție cu o durată egală cu termenul în care consumatorul a fost lipsit de folosința bunului.

Produsele de folosinţă îndelungată care înlocuiesc produsele defecte în cadrul termenului de garanţie vor beneficia de un nou termen de garanţie care curge de la data preschimbării produsului.
Snowboardingul poate fi un sport periculos. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu își asumă nici un fel de răspundere în cazul accidentărilor sau chiar a decesului apărute în urma utilizării produselor de snowboard vândute clienților.

Politica de garanție pentru legăturile de snowboard noi acoperă următoarele aspecte:

a. Defecte ale materialelor utilizate ori a calității materialelor
b. Defecte datorate unei manopere deficitare, de slabă calitate
c. Orice alt defect semnificativ de fabricație*
*Producătorul produsului respectiv este singura entitate avizată pentru a aprecia când un defect este considerat defect de fabricație.

Politica de garanție pentru legăturile de snowboard noi NU acoperă următoarele aspecte:

a. Părți componente pierdute sau lipsă
b. Deteriorări estetice precum zgârieturi, ciobituri sau urme normale de uzură ce sunt specifice oricărui echipament sportiv supus utilizării
c. Găuri în strap-uri cauzate de capsele bootsilor
d. Deteriorări produse de telescaun
e. Distrugeri sau uzură cauzate bootsilor de punctele de contact ale legăturilor
f. Distrugeri cauzate hainelor de snowboard, în special a pantalonilor de snowboard, la contactul cu legăturile de snowboard
g. Distrugeri cauzate prin utilizarea solvenților, a adezivilor sau a Loc-Tite-ului.
h. Orice alte distrugeri în afara defectelor de fabricație (defecte ale materialelor, defecte ale manoperei)
i. Orice defect cauzat de utilizarea necorespunzătoare
j. Accidentări cauzate utilizatorilor

Aplicarea politicii de garantie:

1. Garanția se aplică exclusiv legăturilor de snowboard noi achiziționate din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.)
2. PENTRU CA VÂNZĂTORUL SĂ POATĂ FACE CONSTATAREA ORICĂRUI DEFECT DE FABRICAȚIE ȘI PENTRU A PERMITE CUMPĂRĂTORULUI SĂ BENEFICIEZE DE POLITICA DE GARANȚIE, CUMPĂRĂTORUL ARE OBLIGAȚIA DE A PREZENTA LEGĂTURILE DE SNOWBOARD INTEGRALE, CU TOATE PĂRȚILE COMPONENTE.
3. Pentru a putea beneficia de politica de garanție, cumpărătorul trebuie să dețină o dovadă ce atestă achiziționarea produsului respectiv, precum și data la care a fost făcută achiziția (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
4. Produsul impreuna cu toate accesoriile este predat personal sau trimis prin servicii de curierat rapid in vederea evaluarii la adresa: Municipiul Cluj-Napoca, Str. Câmpina, Nr. 60B, Județ Cluj.
5. Termenul în care consumatorul va aduce la cunoștința vânzătorului neconformitatea produsului este unul rezonabil, care nu va depăși 7 zile
6. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. va soluționa toate solicitările de garanție și va remedia neconformitățile ivite în termen de 15 zile de la data primirii solicitărilor.
7. Remedierea neconformităților poate avea loc prin repararea sau înlocuirea în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată.
8. Unitatea service specializată care va efectua eventualele reparații este: SC EXTREME GEAR SRL cu sediul în Cluj-Napoca, Strada Câmpina, Nr. 60B. Orice intervenție adusă produsului în afara unității service specializate menționate mai sus atrage după sine anularea garanției.

Recomandări pentru utilizarea, păstrarea și întreținerea legăturilor de snowboard
1. Curățați legăturile de snowboard. Înaintea unei depozitări pe o perioadă mai îndelungată se recomandă curățarea legăturilor de snowboard cu o bucată de material textil pentru a îndepărta orice urmă de murdărie ce ar putea cauza deteriorarea legăturilor. Evitați utilizarea degresanților sau a detergenților deoarece pot afecta lubrifiantul legăturilor.
2. Strângeți șuruburile legăturilor periodic. Este normal ca șuruburile legăturilor de snowboard să se slăbească în timp din cauza forțelor ce apar prin utilizarea acestora. Înainte de fiecare tură de snowboarding este recomandat să verificați si să strângeți atât șuruburile ce țin legăturile montate pe placa de snowboard (șuruburile discurilor la plăcile cu prindere 2x4 sau 4x4 sau șuruburile din inserțiile laterale în cazul legăturilor EST), cât și toate celelalte șuruburi prezente pe legături.
3. Protejați-vă legăturile atunci când utilizați telescaunul. Din când în când veți întâlni câte un telescaun care prezintă o zonă pentru așezare mai joasă decât limita normală. Protejați-vă highback-ul lăsându-l în jos înainte de a vă urca în telescaun și legăturile dumneavoastră vă vor fi recunoscătoare.

II. Garanția legală de conformitate

Garanţia legală de conformitate reprezintă protecţia juridică a consumatorului rezultată prin efectul legii în raport cu lipsa de conformitate, reprezentând obligaţia legală a S.C. EXTREME GEAR S.R.L. faţă de consumator ca, fără solicitarea unor costuri suplimentare, să aducă produsul la conformitate, incluzând restituirea preţului plătit de consumator, repararea sau înlocuirea produsului, dacă acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă.

1) Suplimentar garanției comerciale, consumatorul are dreptul, potrivit legii, la garanția legală de conformitate. Aceasta nu este afectată de garanția comercială, reprezentând un angajament suplimentar față de garanția legală de conformitate.

2) Se considera ca produsele sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare daca:

 • a) corespund descrierii facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si au aceleasi calitati ca si produsele pe care S.C. EXTREME GEAR S.R.L. le-a prezentat consumatorului ca mostra sau model;
 • b) corespund oricarui scop specific solicitat de catre consumator, scop facut cunoscut S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si acceptat de acesta la incheierea contractului de vanzare-cumparare;
 • c) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip;
 • d) fiind de acelasi tip, prezinta parametri de calitate si performante normale, la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L., de producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului.

3) Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare consumatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate ori daca lipsa de conformitate isi are originea in materialele furnizate de consumator, după caz.

4) In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita S.C. EXTREME GEAR S.R.L. in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata conform legii. O măsură reparatorie va fi considerată ca disproporţionată, dacă ea impune  S.C. EXTREME GEAR S.R.L.costuri care sunt nerezonabile în comparaţie cu cealaltă măsură reparatorie, luându-se în considerare:

 1. a) valoarea pe care ar fi avut-o produsele dacă nu ar fi existat lipsa de conformitate;
 2. b) importanţa lipsei de conformitate;
 3. c) dacă cealaltă măsură reparatorie ar putea fi realizată fără un inconvenient semnificativ pentru consumator.

5) Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade de timp, stabilita de comun acord, in scris, intre S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilita nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul, dupa caz, a adus la cunostinta S.C. EXTREME GEAR S.R.L. lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul S.C. EXTREME GEAR S.R.L.ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare.

6) Consumatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolutiunea contractului in oricare dintre urmatoarele cazuri:

 1. a) daca nu beneficiaza nici de repararea, nici de inlocuirea produsului;
 2. b) dacă S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu a luat masura reparatorie intr-o perioada de timp rezonabila;
 3. c) daca S.C. EXTREME GEAR S.R.L.nu a luat masura reparatorie, intr-o perioada de 15 zile calendaristice, fara inconveniente semnificative pentru consumator.

7) Consumatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului, daca lipsa conformitatii este minora.

8) Potrivit art. 16 din Legea 449/2003: Raspunderea S.C. EXTREME GEAR S.R.L.este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.

Potrivit art. 16 ind. 1 din Legea 449/2003: După expirarea termenului prevăzut la art. 16, consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea produselor care nu pot fi folosite în scopul pentru care au fost realizate ca urmare a unor vicii ascunse apărute în cadrul duratei medii de utilizare, în condiţiile legii.

Potrivit art. 16 ind. 2 din Legea 449/2003: Pentru produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 2 ani, termenul de 2 ani se reduce la aceasta durata.

9) Potrivit art. 17 din Legea 449/2003: Consumatorul trebuie sa informeze S.C. EXTREME GEAR S.R.L.despre lipsa de conformitate in termen de 2 luni de la data la care a constatat-o. Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.

10) În cazul produselor vândute prin magazinul online, consumatorul are dreptul de a returna produsul în termen de 14 zile, cu restituirea integrală a prețului.

11) Drepturile decurgând din garantia legala de conformitate, nu pot fi inlaturate sau limitate odata cu oferirea unei garantii comerciale. Sub rezerva termenului de prescripție legal, cumpărătorul inițial are dreptul prin lege la măsuri corective din partea S.C. EXTREME GEAR S.R.L., fără costuri, în caz de neconformitate a bunurilor. Măsurile corective respective nu sunt afectate de garanția comercială.

12) Prin raportare la dispozițiile art. 22 alin. 2 din Legea 449/2003: În cazul produselor folosite, consumatorul şi S.C. EXTREME GEAR S.R.L.  pot conveni reducerea termenului prevăzut la art. 16, dar nu la mai puţin de un an de la data livrării produsului.

13) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu răspunde în următoarele situații:

 1. a) consumatorul, în momentul încheierii contractului, a cunoscut sau nu putea, în mod rezonabil, să nu cunoască lipsa de conformitate ori această lipsă își are originea în materialele furnizate de consumator.
 2. b) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că nu a cunoscut și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să cunoască declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia;
 3. c) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia fuseseră corectate, la momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare;
 4. d) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că decizia de a cumpăra produsul nu putea fi influențată de declarațiile publice în cauză.

Prezentul certificat de garanție a fost redactat în conformitate cu art. 20 din Legea 449/2003, respectiv conține menţiuni cu privire la drepturile conferite prin lege consumatorului şi atestă în mod clar că aceste drepturi nu sunt afectate prin garanţia oferită. De asemenea, certificatul de garanţie, precizează elementele de identificare a produsului, termenul de garanţie, durata medie de utilizare, modalităţile de asigurare a garanţiei - întreţinere, reparare, înlocuire şi termenul de realizare a acestora, inclusiv denumirea şi adresa vânzătorului şi ale unităţii specializate de service, fiind redactat în termeni simpli şi uşor de înţeles.

Prezentul certificat de garanție respectă prevederile Directivei (UE) 2019/771 A Parlamentului European și a Consiliului din 20 mai 2019, precum și dispozițiile legale naționale în materie, respectiv Legea 449/2003 privind vânzarea produselor și garanţiile asociate acestora.

Certificat de garanție pentru Legături de snowboard UTILIZATE

Prin prezentul certificat se oferă produselor o garanție comercială, fiind detaliate de asemenea drepturile conferite de lege consumatorilor în ceea ce privește garanția legală de conformitate.

I. Garanția comercială

Garanția comercială reprezintă orice angajament asumat de vânzător faţă de consumator, fără solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a preţului plătit de consumator, de reparare sau de înlocuire a produsului cumpărat, în cazul în care acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă;

Legăturile de snowboard UTILIZATE beneficiază de garanție pe o perioadă de 1 an de zile începând cu data de la care au fost achiziționate atât pentru baseplate, cât și pentru toate părțile consumabile ale acestora (strap-uri, highback-uri, curele, catarame).
Garanția se aplică exclusiv cumpărătorului inițial* și nu este transferabilă.

Durata medie de utilizare este egală cu termenul de garanție comercială conferit prin prezentul, adică 1 an de zile.

*Cumpărătorul inițial este persoana care achiziționează produsul din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) și căreia i se acordă o dovadă ce atestă achiziția produsului respectiv (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
Toate costurile privind garanţia comercială, inclusiv transportul produsului în vederea recuperării preţului plătit de consumator, se suportă de către S.C. EXTREME GEAR S.R.L..

Garanția își pierde valabilitatea, devine nulă, în cazul în care s-au adus modificări produselor ce nu au fost realizate de către brandul producător.
Bunurile reparate prin garanție sunt supuse disponibilității stocului de produse existent în acel moment.
Timpul de nefuncționare din cauza lipsei de conformitate apărute în termenul de garanție legală sau comercială prelungește termenul de garanție cu o durată egală cu termenul în care consumatorul a fost lipsit de folosința bunului.

Produsele de folosinţă îndelungată care înlocuiesc produsele defecte în cadrul termenului de garanţie vor beneficia de un nou termen de garanţie care curge de la data preschimbării produsului.
Snowboardingul poate fi un sport periculos. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu își asumă nici un fel de răspundere în cazul accidentărilor sau chiar a decesului apărute în urma utilizării produselor de snowboard vândute clienților.

Politica de garanție pentru legăturile de snowboard noi acoperă următoarele aspecte:

a. Defecte ale materialelor utilizate ori a calității materialelor
b. Defecte datorate unei manopere deficitare, de slabă calitate
c. Orice alt defect semnificativ de fabricație*
*Producătorul produsului respectiv este singura entitate avizată pentru a aprecia când un defect este considerat defect de fabricație.

Politica de garanție pentru legăturile de snowboard utilizate NU acoperă următoarele aspecte:

a. Părți componente pierdute sau lipsă
b. Deteriorări estetice precum zgârieturi, ciobituri sau urme normale de uzură ce sunt specifice oricărui echipament sportiv supus utilizării
c. Găuri în strap-uri cauzate de capsele bootsilor
d. Deteriorări produse de telescaun
e. Distrugeri sau uzură cauzate bootsilor de punctele de contact ale legăturilor
f. Distrugeri cauzate hainelor de snowboard, în special a pantalonilor de snowboard, la contactul cu legăturile de snowboard
g. Distrugeri cauzate prin utilizarea solvenților, a adezivilor sau a Loc-Tite-ului.
h. Orice alte distrugeri în afara defectelor de fabricație (defecte ale materialelor, defecte ale manoperei)
i. Orice defect cauzat de utilizarea necorespunzătoare
j. Accidentări cauzate utilizatorilor

Aplicarea politicii de garantie

1. Garanția se aplică exclusiv legaturilor de snowboard utilizate achiziționate din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.)
2. PENTRU CA VÂNZĂTORUL SĂ POATĂ FACE CONSTATAREA ORICĂRUI DEFECT DE FABRICAȚIE ȘI PENTRU A PERMITE CUMPĂRĂTORULUI SĂ BENEFICIEZE DE POLITICA DE GARANȚIE, CUMPĂRĂTORUL ARE OBLIGAȚIA DE A PREZENTA LEGĂTURILE DE SNOWBOARD INTEGRALE, CU TOATE PĂRȚILE COMPONENTE.
3. Pentru a putea beneficia de politica de garanție, cumpărătorul trebuie să dețină o dovadă ce atestă achiziționarea produsului respectiv, precum și data la care a fost făcută achiziția (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
4. Produsul impreuna cu toate accesoriile este predat personal sau trimis prin servicii de curierat rapid in vederea evaluarii la adresa: Municipiul Cluj-Napoca, Str. Câmpina, Nr. 60B, Județ Cluj.
5. Termenul în care consumatorul va aduce la cunoștința vânzătorului neconformitatea produsului este unul rezonabil, care nu va depăși 7 zile
6. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. va soluționa toate solicitările de garanție și va remedia neconformitățile ivite în termen de 15 zile de la data primirii solicitărilor.
7. Remedierea neconformităților poate avea loc prin repararea sau înlocuirea în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată.
8. Unitatea service specializată care va efectua eventualele reparații este: SC EXTREME GEAR SRL cu sediul în Cluj-Napoca, Strada Câmpina, Nr. 60B.
Orice intervenție adusă produsului în afara unității service specializate menționate mai sus atrage după sine anularea garanției.

Recomandări pentru utilizarea, păstrarea și întreținerea legăturilor de snowboard

1. Curățați legăturile de snowboard. Înaintea unei depozitări pe o perioadă mai îndelungată se recomandă curățarea legăturilor de snowboard cu o bucată de material textil pentru a îndepărta orice urmă de murdărie ce ar putea cauza deteriorarea legăturilor. Evitați utilizarea degresanților sau a detergenților deoarece pot afecta lubrifiantul legăturilor.
2. Strângeți șuruburile legăturilor periodic. Este normal ca șuruburile legăturilor de snowboard să se slăbească în timp din cauza forțelor ce apar prin utilizarea acestora. Înainte de fiecare tură de snowboarding este recomandat să verificați si să strângeți atât șuruburile ce țin legăturile montate pe placa de snowboard (șuruburile discurilor la plăcile cu prindere 2x4 sau 4x4 sau șuruburile din inserțiile laterale în cazul legăturilor EST), cât și toate celelalte șuruburi prezente pe legături.
3. Protejați-vă legăturile atunci când utilizați telescaunul. Din când în când veți întâlni câte un telescaun care prezintă o zonă pentru așezare mai joasă decât limita normală. Protejați-vă highback-ul lăsându-l în jos înainte de a vă urca în telescaun și legăturile dumneavoastră vă vor fi recunoscătoare.

II. Garanția legală de conformitate

Garanţia legală de conformitate reprezintă protecţia juridică a consumatorului rezultată prin efectul legii în raport cu lipsa de conformitate, reprezentând obligaţia legală a S.C. EXTREME GEAR S.R.L. faţă de consumator ca, fără solicitarea unor costuri suplimentare, să aducă produsul la conformitate, incluzând restituirea preţului plătit de consumator, repararea sau înlocuirea produsului, dacă acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă.

1) Suplimentar garanției comerciale, consumatorul are dreptul, potrivit legii, la garanția legală de conformitate. Aceasta nu este afectată de garanția comercială, reprezentând un angajament suplimentar față de garanția legală de conformitate.

2) Se considera ca produsele sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare daca:

 • a) corespund descrierii facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si au aceleasi calitati ca si produsele pe care S.C. EXTREME GEAR S.R.L. le-a prezentat consumatorului ca mostra sau model;
 • b) corespund oricarui scop specific solicitat de catre consumator, scop facut cunoscut S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si acceptat de acesta la incheierea contractului de vanzare-cumparare;
 • c) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip;
 • d) fiind de acelasi tip, prezinta parametri de calitate si performante normale, la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L., de producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului.

3) Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare consumatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate ori daca lipsa de conformitate isi are originea in materialele furnizate de consumator, după caz.

4) In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita S.C. EXTREME GEAR S.R.L. in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata conform legii. O măsură reparatorie va fi considerată ca disproporţionată, dacă ea impune  S.C. EXTREME GEAR S.R.L.costuri care sunt nerezonabile în comparaţie cu cealaltă măsură reparatorie, luându-se în considerare:

 1. a) valoarea pe care ar fi avut-o produsele dacă nu ar fi existat lipsa de conformitate;
 2. b) importanţa lipsei de conformitate;
 3. c) dacă cealaltă măsură reparatorie ar putea fi realizată fără un inconvenient semnificativ pentru consumator.

5) Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade de timp, stabilita de comun acord, in scris, intre S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilita nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul, dupa caz, a adus la cunostinta S.C. EXTREME GEAR S.R.L. lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul S.C. EXTREME GEAR S.R.L.ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare.

6) Consumatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolutiunea contractului in oricare dintre urmatoarele cazuri:

 1. a) daca nu beneficiaza nici de repararea, nici de inlocuirea produsului;
 2. b) dacă S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu a luat masura reparatorie intr-o perioada de timp rezonabila;
 3. c) daca S.C. EXTREME GEAR S.R.L.nu a luat masura reparatorie, intr-o perioada de 15 zile calendaristice, fara inconveniente semnificative pentru consumator.

7) Consumatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului, daca lipsa conformitatii este minora.

8) Potrivit art. 16 din Legea 449/2003: Raspunderea S.C. EXTREME GEAR S.R.L.este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.

Potrivit art. 16 ind. 1 din Legea 449/2003: După expirarea termenului prevăzut la art. 16, consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea produselor care nu pot fi folosite în scopul pentru care au fost realizate ca urmare a unor vicii ascunse apărute în cadrul duratei medii de utilizare, în condiţiile legii.

Potrivit art. 16 ind. 2 din Legea 449/2003: Pentru produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 2 ani, termenul de 2 ani se reduce la aceasta durata.

9) Potrivit art. 17 din Legea 449/2003: Consumatorul trebuie sa informeze S.C. EXTREME GEAR S.R.L.despre lipsa de conformitate in termen de 2 luni de la data la care a constatat-o. Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.

10) În cazul produselor vândute prin magazinul online, consumatorul are dreptul de a returna produsul în termen de 14 zile, cu restituirea integrală a prețului.

11) Drepturile decurgând din garantia legala de conformitate, nu pot fi inlaturate sau limitate odata cu oferirea unei garantii comerciale. Sub rezerva termenului de prescripție legal, cumpărătorul inițial are dreptul prin lege la măsuri corective din partea S.C. EXTREME GEAR S.R.L., fără costuri, în caz de neconformitate a bunurilor. Măsurile corective respective nu sunt afectate de garanția comercială.

12) Prin raportare la dispozițiile art. 22 alin. 2 din Legea 449/2003: În cazul produselor folosite, consumatorul şi S.C. EXTREME GEAR S.R.L.  pot conveni reducerea termenului prevăzut la art. 16, dar nu la mai puţin de un an de la data livrării produsului.

13) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu răspunde în următoarele situații:

 1. a) consumatorul, în momentul încheierii contractului, a cunoscut sau nu putea, în mod rezonabil, să nu cunoască lipsa de conformitate ori această lipsă își are originea în materialele furnizate de consumator.
 2. b) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că nu a cunoscut și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să cunoască declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia;
 3. c) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia fuseseră corectate, la momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare;
 4. d) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că decizia de a cumpăra produsul nu putea fi influențată de declarațiile publice în cauză.

Prezentul certificat de garanție a fost redactat în conformitate cu art. 20 din Legea 449/2003, respectiv conține menţiuni cu privire la drepturile conferite prin lege consumatorului şi atestă în mod clar că aceste drepturi nu sunt afectate prin garanţia oferită. De asemenea, certificatul de garanţie, precizează elementele de identificare a produsului, termenul de garanţie, durata medie de utilizare, modalităţile de asigurare a garanţiei - întreţinere, reparare, înlocuire şi termenul de realizare a acestora, inclusiv denumirea şi adresa vânzătorului şi ale unităţii specializate de service, fiind redactat în termeni simpli şi uşor de înţeles.

Prezentul certificat de garanție respectă prevederile Directivei (UE) 2019/771 A Parlamentului European și a Consiliului din 20 mai 2019, precum și dispozițiile legale naționale în materie, respectiv Legea 449/2003 privind vânzarea produselor și garanţiile asociate acestora.

Certificat de garanție pentru Boots de snowboard NOI

Prin prezentul certificat se oferă produselor o garanție comercială, fiind detaliate de asemenea drepturile conferite de lege consumatorilor în ceea ce privește garanția legală de conformitate.

I. Garanția comercială

Garanția comercială reprezintă orice angajament asumat de vânzător faţă de consumator, fără solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a preţului plătit de consumator, de reparare sau de înlocuire a produsului cumpărat, în cazul în care acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă;

Toți bootsii de snowboard NOI achiziționați din magazinul Snowboardpro (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.), dealer autorizat,  beneficiază de o garanție pe o perioadă de 1 an începând cu data la care au fost achiziționați.

Durata medie de utilizare este egală cu termenul de garanție comercială conferit prin prezentul, adică 1 an de zile.

PENTRU CA VÂNZĂTORUL SĂ POATĂ FACE CONSTATAREA ORICĂRUI DEFECT DE FABRICAȚIE ȘI PENTRU A PERMITE CUMPĂRĂTORULUI SĂ BENEFICIEZE DE POLITICA DE GARANȚIE, CUMPĂRĂTORUL ARE OBLIGAȚIA DE A PREZENTA BOOTSII DE SNOWBOARD INTEGRALI, CU TOATE PĂRȚILE COMPONENTE.

Asigurăm garanție 1 an de zile pentru sistemul de prindere BOA al bootsilor NOI EXCLUSIV pentru bootsii cumpărați din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.). După perioada de 1 an de zile, pentru orice defecțiune a sistemului BOA cumpărătorul are obligația de a se adresa direct brandului BOA pentru soluționarea oricărui caz de aplicare a politicii de garanție. Brandul BOA oferă garanție pe durata de viață a bootsilor pentru sistemul BOA.
Garanția se aplică exclusiv cumpărătorului inițial* și nu este transferabilă.
*Cumpărătorul inițial este persoana care achiziționează produsul din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) și căreia i se acordă o dovadă ce atestă achiziția produsului respectiv (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
Toate costurile privind garanţia comercială, inclusiv transportul produsului în vederea recuperării preţului plătit de consumator, se suportă de către S.C. EXTREME GEAR S.R.L..
Garanția își pierde valabilitatea, devine nulă, în cazul în care s-au adus modificări produselor ce nu au fost realizate de către brandul producător.
Bunurile reparate prin garanție sunt supuse disponibilității stocului de produse existent în acel moment.
Timpul de nefuncționare din cauza lipsei de conformitate apărute în termenul de garanție legală sau comercială prelungește termenul de garanție cu o durată egală cu termenul în care consumatorul a fost lipsit de folosința bunului.

Produsele de folosinţă îndelungată care înlocuiesc produsele defecte în cadrul termenului de garanţie vor beneficia de un nou termen de garanţie care curge de la data preschimbării produsului.
Snowboardingul poate fi un sport periculos. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu își asumă nici un fel de răspundere în cazul accidentărilor sau chiar a decesului apărute în urma utilizării produselor de snowboard vândute clienților.

Politica de garanție pentru boots de snowboard noi acoperă următoarele aspecte:

a. Defecte ale materialelor utilizate ori a calității materialelor
b. Defecte datorate unei manopere deficitare, de slabă calitate
c. Orice alt defect semnificativ de fabricație*
*Producătorul produsului respectiv este singura entitate avizată pentru a aprecia când un defect este considerat defect de fabricație.

Politica de garanție pentru boots de snowboard noi NU acoperă următoarele aspecte:

a. Defecte cauzate de accidente
b. Defecte cauzate de utilizare improprie ori neglijență
c. Deteriorări estetice precum zgârieturi, ciobituri sau urme normale de uzură ce sunt specifice oricărui echipament sportiv supus utilizării
d. Decolorări ale materialelor în timp datorate utilizării intensive ori a expunerii la factorii din mediul înconjurător.
e. Deteriorări cauzate de contactul cu legăturile de snowboard
f. Părți componente pierdute
g. Furtul produsului respectiv

Aplicarea politicii de garanție

1. Garanția se aplică exclusiv boots-ilor de snowboard noi achiziționati din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.)
2. PENTRU CA VÂNZĂTORUL SĂ POATĂ FACE CONSTATAREA ORICĂRUI DEFECT DE FABRICAȚIE ȘI PENTRU A PERMITE CUMPĂRĂTORULUI SĂ BENEFICIEZE DE POLITICA DE GARANȚIE, CUMPĂRĂTORUL ARE OBLIGAȚIA DE A PREZENTA BOOTSII DE SNOWBOARD INTEGRALI, CU TOATE PĂRȚILE COMPONENTE.
3. Garanția nu este transferabilă și este valabilă exclusiv pentru cumpărătorul inițial al produsului. Toate solicitările de garanție trebuie să fie însoțite de o dovadă ce atestă procesul de cumpărare, precum și data la care a fost făcută achiziția (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
4. Produsul impreuna cu toate accesoriile este predat personal sau trimis prin servicii de curierat rapid in vederea evaluarii la adresa: Municipiul Cluj-Napoca, Str. Câmpina, Nr. 60B, Județ Cluj.
5. Termenul în care consumatorul va aduce la cunoștința vânzătorului neconformitatea produsului este unul rezonabil, care nu va depăși 7 zile
6. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. va soluționa toate solicitările de garanție și va remedia neconformitățile ivite în termen de 15 zile de la data primirii solicitărilor.
7. Remedierea neconformităților poate avea loc prin repararea sau înlocuirea în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată.
8. Unitatea service specializată care va efectua eventualele reparații este: SC EXTREME GEAR SRL cu sediul în Cluj-Napoca, Strada Câmpina, Nr. 60B.
Orice intervenție adusă produsului în afara unității service specializate menționate mai sus atrage după sine anularea garanției.

Recomandări pentru utilizarea, păstrarea și întreținerea bootsilor de snowboard

1. Curățați bootsii de snowboard. Cel mai important pas în îngirjirea bootsilor de snowboard este curățarea acestora pentru eliminarea oricărei murdării.
2. Uscați bootsii de snowboard. Scoateți liner-ul interior și tălpicul. Este recomandat să uscați bootsii de snowboard prin expunerea la soare atunci când este cald afară. O altă metodă este de a-i pune la uscat în interiorul casei într-un loc propice (spre exemplu, pervazul ueni ferestre).
3. Aplicați o pudră pentru pantofi în linerul interior. Pentru a oferi prospețime și un miros plăcut bootsilor tăi poți utiliza o pudră pentru pantofi care va înlătura orice miros neplăcut.

II. Garanția legală de conformitate

Garanţia legală de conformitate reprezintă protecţia juridică a consumatorului rezultată prin efectul legii în raport cu lipsa de conformitate, reprezentând obligaţia legală a S.C. EXTREME GEAR S.R.L. faţă de consumator ca, fără solicitarea unor costuri suplimentare, să aducă produsul la conformitate, incluzând restituirea preţului plătit de consumator, repararea sau înlocuirea produsului, dacă acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă.

1) Suplimentar garanției comerciale, consumatorul are dreptul, potrivit legii, la garanția legală de conformitate. Aceasta nu este afectată de garanția comercială, reprezentând un angajament suplimentar față de garanția legală de conformitate.

2) Se considera ca produsele sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare daca:

 • a) corespund descrierii facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si au aceleasi calitati ca si produsele pe care S.C. EXTREME GEAR S.R.L. le-a prezentat consumatorului ca mostra sau model;
 • b) corespund oricarui scop specific solicitat de catre consumator, scop facut cunoscut S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si acceptat de acesta la incheierea contractului de vanzare-cumparare;
 • c) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip;
 • d) fiind de acelasi tip, prezinta parametri de calitate si performante normale, la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L., de producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului.

3) Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare consumatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate ori daca lipsa de conformitate isi are originea in materialele furnizate de consumator, după caz.

4) In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita S.C. EXTREME GEAR S.R.L. in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata conform legii. O măsură reparatorie va fi considerată ca disproporţionată, dacă ea impune  S.C. EXTREME GEAR S.R.L.costuri care sunt nerezonabile în comparaţie cu cealaltă măsură reparatorie, luându-se în considerare:

 1. a) valoarea pe care ar fi avut-o produsele dacă nu ar fi existat lipsa de conformitate;
 2. b) importanţa lipsei de conformitate;
 3. c) dacă cealaltă măsură reparatorie ar putea fi realizată fără un inconvenient semnificativ pentru consumator.

5) Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade de timp, stabilita de comun acord, in scris, intre S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilita nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul, dupa caz, a adus la cunostinta S.C. EXTREME GEAR S.R.L. lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul S.C. EXTREME GEAR S.R.L.ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare.

6) Consumatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolutiunea contractului in oricare dintre urmatoarele cazuri:

 1. a) daca nu beneficiaza nici de repararea, nici de inlocuirea produsului;
 2. b) dacă S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu a luat masura reparatorie intr-o perioada de timp rezonabila;
 3. c) daca S.C. EXTREME GEAR S.R.L.nu a luat masura reparatorie, intr-o perioada de 15 zile calendaristice, fara inconveniente semnificative pentru consumator.

7) Consumatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului, daca lipsa conformitatii este minora.

8) Potrivit art. 16 din Legea 449/2003: Raspunderea S.C. EXTREME GEAR S.R.L.este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.

Potrivit art. 16 ind. 1 din Legea 449/2003: După expirarea termenului prevăzut la art. 16, consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea produselor care nu pot fi folosite în scopul pentru care au fost realizate ca urmare a unor vicii ascunse apărute în cadrul duratei medii de utilizare, în condiţiile legii.

Potrivit art. 16 ind. 2 din Legea 449/2003: Pentru produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 2 ani, termenul de 2 ani se reduce la aceasta durata.

9) Potrivit art. 17 din Legea 449/2003: Consumatorul trebuie sa informeze S.C. EXTREME GEAR S.R.L.despre lipsa de conformitate in termen de 2 luni de la data la care a constatat-o. Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.

10) În cazul produselor vândute prin magazinul online, consumatorul are dreptul de a returna produsul în termen de 14 zile, cu restituirea integrală a prețului.

11) Drepturile decurgând din garantia legala de conformitate, nu pot fi inlaturate sau limitate odata cu oferirea unei garantii comerciale. Sub rezerva termenului de prescripție legal, cumpărătorul inițial are dreptul prin lege la măsuri corective din partea S.C. EXTREME GEAR S.R.L., fără costuri, în caz de neconformitate a bunurilor. Măsurile corective respective nu sunt afectate de garanția comercială.

12) Prin raportare la dispozițiile art. 22 alin. 2 din Legea 449/2003: În cazul produselor folosite, consumatorul şi S.C. EXTREME GEAR S.R.L.  pot conveni reducerea termenului prevăzut la art. 16, dar nu la mai puţin de un an de la data livrării produsului.

13) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu răspunde în următoarele situații:

 1. a) consumatorul, în momentul încheierii contractului, a cunoscut sau nu putea, în mod rezonabil, să nu cunoască lipsa de conformitate ori această lipsă își are originea în materialele furnizate de consumator.
 2. b) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că nu a cunoscut și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să cunoască declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia;
 3. c) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia fuseseră corectate, la momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare;
 4. d) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că decizia de a cumpăra produsul nu putea fi influențată de declarațiile publice în cauză.

Prezentul certificat de garanție a fost redactat în conformitate cu art. 20 din Legea 449/2003, respectiv conține menţiuni cu privire la drepturile conferite prin lege consumatorului şi atestă în mod clar că aceste drepturi nu sunt afectate prin garanţia oferită. De asemenea, certificatul de garanţie, precizează elementele de identificare a produsului, termenul de garanţie, durata medie de utilizare, modalităţile de asigurare a garanţiei - întreţinere, reparare, înlocuire şi termenul de realizare a acestora, inclusiv denumirea şi adresa vânzătorului şi ale unităţii specializate de service, fiind redactat în termeni simpli şi uşor de înţeles.

Prezentul certificat de garanție respectă prevederile Directivei (UE) 2019/771 A Parlamentului European și a Consiliului din 20 mai 2019, precum și dispozițiile legale naționale în materie, respectiv Legea 449/2003 privind vânzarea produselor și garanţiile asociate acestora.

Certificat de garanție pentru Boots de snowboard UTILIZAȚI

Prin prezentul certificat se oferă produselor o garanție comercială, fiind detaliate de asemenea drepturile conferite de lege consumatorilor în ceea ce privește garanția legală de conformitate.

I. Garanția comercială

Garanția comercială reprezintă orice angajament asumat de vânzător faţă de consumator, fără solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a preţului plătit de consumator, de reparare sau de înlocuire a produsului cumpărat, în cazul în care acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă;

Toți bootsii de snowboard UTILIZAȚI achiziționați din magazinul Snowboardpro, dealer autorizat, (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) beneficiază de o garanție pe o perioadă de 1 an de zile începând cu data la care au fost achiziționați.

Durata medie de utilizare este egală cu termenul de garanție comercială conferit prin prezentul, adică 1 an de zile.

Asigurăm garanție 1 an de zile pentru sistemul de prindere BOA al bootsilor NOI EXCLUSIV pentru bootsii cumpărați din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.). După perioada de 1 an de zile, pentru orice defecțiune a sistemului BOA cumpărătorul are obligația de a se adresa direct brandului BOA pentru soluționarea oricărui caz de aplicare a politicii de garanție. Brandul BOA oferă garanție pe durata de viață a bootsilor pentru sistemul BOA.
Garanția se aplică exclusiv cumpărătorului inițial* și nu este transferabilă.
*Cumpărătorul inițial este persoana care achiziționează produsul din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) și căreia i se acordă o dovadă ce atestă achiziția produsului respectiv (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
Toate costurile privind garanţia comercială, inclusiv transportul produsului în vederea recuperării preţului plătit de consumator, se suportă de către S.C. EXTREME GEAR S.R.L..
Garanția își pierde valabilitatea, devine nulă, în cazul în care s-au adus modificări produselor ce nu au fost realizate de către brandul producător.
Bunurile reparate prin garanție sunt supuse disponibilității stocului de produse existent în acel moment.
Timpul de nefuncționare din cauza lipsei de conformitate apărute în termenul de garanție legală sau comercială prelungește termenul de garanție cu o durată egală cu termenul în care consumatorul a fost lipsit de folosința bunului.

Produsele de folosinţă îndelungată care înlocuiesc produsele defecte în cadrul termenului de garanţie vor beneficia de un nou termen de garanţie care curge de la data preschimbării produsului.
Snowboardingul poate fi un sport periculos. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu își asumă nici un fel de răspundere în cazul accidentărilor sau chiar a decesului apărute în urma utilizării produselor de snowboard vândute clienților.

Politica de garanție pentru boots de snowboard noi acoperă următoarele aspecte:

a. Defecte ale materialelor utilizate ori a calității materialelor
b. Defecte datorate unei manopere deficitare, de slabă calitate
c. Orice alt defect semnificativ de fabricație*
*Producătorul produsului respectiv este singura entitate avizată pentru a aprecia când un defect este considerat defect de fabricație.

Politica de garanție pentru boots de snowboard noi NU acoperă următoarele aspecte:

a. Defecte cauzate de accidente
b. Defecte cauzate de utilizare improprie ori neglijență
c. Deteriorări estetice precum zgârieturi, ciobituri sau urme normale de uzură ce sunt specifice oricărui echipament sportiv supus utilizării
d. Decolorări ale materialelor în timp datorate utilizării intensive ori a expunerii la factorii din mediul înconjurător.
e. Deteriorări cauzate de contactul cu legăturile de snowboard
f. Părți componente pierdute
g. Furtul produsului respectiv

Aplicarea politicii de garanție

1. Garanția se aplică exclusiv boots-ilor de snowboard folositi achiziționati din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.)
2. PENTRU CA VÂNZĂTORUL SĂ POATĂ FACE CONSTATAREA ORICĂRUI DEFECT DE FABRICAȚIE ȘI PENTRU A PERMITE CUMPĂRĂTORULUI SĂ BENEFICIEZE DE POLITICA DE GARANȚIE, CUMPĂRĂTORUL ARE OBLIGAȚIA DE A PREZENTA BOOTSII DE SNOWBOARD INTEGRALI, CU TOATE PĂRȚILE COMPONENTE.
3. Garanția nu este transferabilă și este valabilă exclusiv pentru cumpărătorul inițial al produsului. Toate solicitările de garanție trebuie să fie însoțite de o dovadă ce atestă procesul de cumpărare, precum și data la care a fost făcută achiziția (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
4. Produsul impreuna cu toate accesoriile este predat personal sau trimis prin servicii de curierat rapid in vederea evaluarii la adresa: Municipiul Cluj-Napoca, Str. Câmpina, Nr. 60B, Județ Cluj.
5. Termenul în care consumatorul va aduce la cunoștința vânzătorului neconformitatea produsului este unul rezonabil, care nu va depăși 7 zile
6. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. va soluționa toate solicitările de garanție și va remedia neconformitățile ivite în termen de 15 zile de la data primirii solicitărilor.
7. Remedierea neconformităților poate avea loc prin repararea sau înlocuirea în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată.
8. Unitatea service specializată care va efectua eventualele reparații este: SC EXTREME GEAR SRL cu sediul în Cluj-Napoca, Strada Câmpina, Nr. 60B.
Orice intervenție adusă produsului în afara unității service specializate menționate mai sus atrage după sine anularea garanției.

Recomandări pentru utilizarea, păstrarea și întreținerea bootsilor de snowboard

1. Curățați bootsii de snowboard. Cel mai important pas în îngirjirea bootsilor de snowboard este curățarea acestora pentru eliminarea oricărei murdării.
2. Uscați bootsii de snowboard. Scoateți liner-ul interior și tălpicul. Este recomandat să uscați bootsii de snowboard prin expunerea la soare atunci când este cald afară. O altă metodă este de a-i pune la uscat în interiorul casei într-un loc propice (spre exemplu, pervazul ueni ferestre).
3. Aplicați o pudră pentru pantofi în linerul interior. Pentru a oferi prospețime și un miros plăcut bootsilor tăi poți utiliza o pudră pentru pantofi care va înlătura orice miros neplăcut.

II. Garanția legală de conformitate

Garanţia legală de conformitate reprezintă protecţia juridică a consumatorului rezultată prin efectul legii în raport cu lipsa de conformitate, reprezentând obligaţia legală a S.C. EXTREME GEAR S.R.L. faţă de consumator ca, fără solicitarea unor costuri suplimentare, să aducă produsul la conformitate, incluzând restituirea preţului plătit de consumator, repararea sau înlocuirea produsului, dacă acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă.

1) Suplimentar garanției comerciale, consumatorul are dreptul, potrivit legii, la garanția legală de conformitate. Aceasta nu este afectată de garanția comercială, reprezentând un angajament suplimentar față de garanția legală de conformitate.

2) Se considera ca produsele sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare daca:

 • a) corespund descrierii facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si au aceleasi calitati ca si produsele pe care S.C. EXTREME GEAR S.R.L. le-a prezentat consumatorului ca mostra sau model;
 • b) corespund oricarui scop specific solicitat de catre consumator, scop facut cunoscut S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si acceptat de acesta la incheierea contractului de vanzare-cumparare;
 • c) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip;
 • d) fiind de acelasi tip, prezinta parametri de calitate si performante normale, la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L., de producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului.

3) Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare consumatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate ori daca lipsa de conformitate isi are originea in materialele furnizate de consumator, după caz.

4) In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita S.C. EXTREME GEAR S.R.L. in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata conform legii. O măsură reparatorie va fi considerată ca disproporţionată, dacă ea impune  S.C. EXTREME GEAR S.R.L.costuri care sunt nerezonabile în comparaţie cu cealaltă măsură reparatorie, luându-se în considerare:

 1. a) valoarea pe care ar fi avut-o produsele dacă nu ar fi existat lipsa de conformitate;
 2. b) importanţa lipsei de conformitate;
 3. c) dacă cealaltă măsură reparatorie ar putea fi realizată fără un inconvenient semnificativ pentru consumator.

5) Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade de timp, stabilita de comun acord, in scris, intre S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilita nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul, dupa caz, a adus la cunostinta S.C. EXTREME GEAR S.R.L. lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul S.C. EXTREME GEAR S.R.L.ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare.

6) Consumatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolutiunea contractului in oricare dintre urmatoarele cazuri:

 1. a) daca nu beneficiaza nici de repararea, nici de inlocuirea produsului;
 2. b) dacă S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu a luat masura reparatorie intr-o perioada de timp rezonabila;
 3. c) daca S.C. EXTREME GEAR S.R.L.nu a luat masura reparatorie, intr-o perioada de 15 zile calendaristice, fara inconveniente semnificative pentru consumator.

7) Consumatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului, daca lipsa conformitatii este minora.

8) Potrivit art. 16 din Legea 449/2003: Raspunderea S.C. EXTREME GEAR S.R.L.este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.

Potrivit art. 16 ind. 1 din Legea 449/2003: După expirarea termenului prevăzut la art. 16, consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea produselor care nu pot fi folosite în scopul pentru care au fost realizate ca urmare a unor vicii ascunse apărute în cadrul duratei medii de utilizare, în condiţiile legii.

Potrivit art. 16 ind. 2 din Legea 449/2003: Pentru produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 2 ani, termenul de 2 ani se reduce la aceasta durata.

9) Potrivit art. 17 din Legea 449/2003: Consumatorul trebuie sa informeze S.C. EXTREME GEAR S.R.L.despre lipsa de conformitate in termen de 2 luni de la data la care a constatat-o. Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.

10) În cazul produselor vândute prin magazinul online, consumatorul are dreptul de a returna produsul în termen de 14 zile, cu restituirea integrală a prețului.

11) Drepturile decurgând din garantia legala de conformitate, nu pot fi inlaturate sau limitate odata cu oferirea unei garantii comerciale. Sub rezerva termenului de prescripție legal, cumpărătorul inițial are dreptul prin lege la măsuri corective din partea S.C. EXTREME GEAR S.R.L., fără costuri, în caz de neconformitate a bunurilor. Măsurile corective respective nu sunt afectate de garanția comercială.

12) Prin raportare la dispozițiile art. 22 alin. 2 din Legea 449/2003: În cazul produselor folosite, consumatorul şi S.C. EXTREME GEAR S.R.L.  pot conveni reducerea termenului prevăzut la art. 16, dar nu la mai puţin de un an de la data livrării produsului.

13) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu răspunde în următoarele situații:

 1. a) consumatorul, în momentul încheierii contractului, a cunoscut sau nu putea, în mod rezonabil, să nu cunoască lipsa de conformitate ori această lipsă își are originea în materialele furnizate de consumator.
 2. b) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că nu a cunoscut și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să cunoască declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia;
 3. c) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia fuseseră corectate, la momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare;
 4. d) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că decizia de a cumpăra produsul nu putea fi influențată de declarațiile publice în cauză.

Prezentul certificat de garanție a fost redactat în conformitate cu art. 20 din Legea 449/2003, respectiv conține menţiuni cu privire la drepturile conferite prin lege consumatorului şi atestă în mod clar că aceste drepturi nu sunt afectate prin garanţia oferită. De asemenea, certificatul de garanţie, precizează elementele de identificare a produsului, termenul de garanţie, durata medie de utilizare, modalităţile de asigurare a garanţiei - întreţinere, reparare, înlocuire şi termenul de realizare a acestora, inclusiv denumirea şi adresa vânzătorului şi ale unităţii specializate de service, fiind redactat în termeni simpli şi uşor de înţeles.

Prezentul certificat de garanție respectă prevederile Directivei (UE) 2019/771 A Parlamentului European și a Consiliului din 20 mai 2019, precum și dispozițiile legale naționale în materie, respectiv Legea 449/2003 privind vânzarea produselor și garanţiile asociate acestora.

Certificat de garanție pentru Căști de ski & snowboard NOI

Prin prezentul certificat se oferă produselor o garanție comercială, fiind detaliate de asemenea drepturile conferite de lege consumatorilor în ceea ce privește garanția legală de conformitate.

I. Garanția comercială

Garanția comercială reprezintă orice angajament asumat de vânzător faţă de consumator, fără solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a preţului plătit de consumator, de reparare sau de înlocuire a produsului cumpărat, în cazul în care acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă;

S.C. EXTREME GEAR S.R.L. garantează că produsele sunt lipsite de orice defect de fabricație.
Magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.), dealer autorizat, oferă garanție pentru căștile de ski & snowboard pe care le comercializează în funcție de brandul producător și de starea acestora, după cum urmează:
1. Pentru căștile produse de brandul Ruroc oferim o garanție pe o perioadă de 1 an începând cu data la care au fost achiziționate.
2. Pentru căștile produse de brandul Sandbox oferim o garanție pe o perioadă de 1 an începând cu data la care au fost achiziționate.
3. Pentru căștile NOI produse de alte branduri în afară de cele produse de brandurile Ruroc și Sandbox oferim o garanție de 1 an de zile începând cu data la care au fost achiziționate.

Durata medie de utilizare este egală cu termenul de garanție comercială conferit prin prezentul, adică 1 an de zile.

Garanția este oferită EXCLUSIV pentru căștile de ski & snowboard achiziționate din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.), dealer autorizat.
Garanția se aplică exclusiv cumpărătorului inițial* și nu este transferabilă.
*Cumpărătorul inițial este persoana care achiziționează produsul din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) și căreia i se acordă o dovadă ce atestă achiziția produsului respectiv (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
Toate costurile privind garanţia comercială, inclusiv transportul produsului în vederea recuperării preţului plătit de consumator, se suportă de către S.C. EXTREME GEAR S.R.L..
Garanția își pierde valabilitatea, devine nulă, în cazul în care s-au adus modificări produselor ce nu au fost realizate de către brandul producător.
Bunurile reparate prin garanție sunt supuse disponibilității stocului de produse existent în acel moment.
Timpul de nefuncționare din cauza lipsei de conformitate apărute în termenul de garanție legală sau comercială prelungește termenul de garanție cu o durată egală cu termenul în care consumatorul a fost lipsit de folosința bunului.

Produsele de folosinţă îndelungată care înlocuiesc produsele defecte în cadrul termenului de garanţie vor beneficia de un nou termen de garanţie care curge de la data preschimbării produsului.

Snowboardingul poate fi un sport periculos. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu își asumă nici un fel de răspundere în cazul accidentărilor sau chiar a decesului apărute în urma utilizării produselor de snowboard vândute clienților.

Politica de garanție pentru căști de ski & snowboard noi acoperă următoarele aspecte:

a. Defecte ale materialelor utilizate ori a calității materialelor
b. Defecte datorate unei manopere deficitare, de slabă calitate
c. Orice alt defect semnificativ de fabricație*
*Producătorul produsului respectiv este singura entitate avizată pentru a aprecia când un defect este considerat defect de fabricație.

Politica de garanție pentru căști de ski & snowboard noi NU acoperă următoarele aspecte:

a. Defecte cauzate de accidente
b. Defecte cauzate de utilizare improprie, abuz ori neglijență
c. Deteriorări estetice precum zgârieturi, ciobituri sau urme normale de uzură ce sunt specifice oricărui echipament sportiv supus utilizării
d. Decolorări ale materialelor în timp datorate utilizării intensive ori a expunerii la factorii din mediul înconjurător.
e. Defecte cauzate de o depozitare improprie
f. Părți componente pierdute
g. Furtul produsului respectiv
h. Deteriorări cauzate de utilizarea solvenților, adezivilor, înălbitorilor sau a altor substanțe corozive sau cu un puternic efect distrugător
i. Distrugeri cauzate prin modificări aduse căștii de protecție
Orice tip de modificare adusă căștii nu este recomandată și va avea drept consecință anularea garanției pentru casca respectivă.

Aplicarea politicii de garantie

1. Garanția se aplică exclusiv castilor de ski și snowboard noi achiziționate din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.)
2. PENTRU CA VÂNZĂTORUL SĂ POATĂ FACE CONSTATAREA ORICĂRUI DEFECT DE FABRICAȚIE ȘI PENTRU A PERMITE CUMPĂRĂTORULUI SĂ BENEFICIEZE DE POLITICA DE GARANȚIE, CUMPĂRĂTORUL ARE OBLIGAȚIA DE A PREZENTA CASCA DE SKI & SNOWBOARD INTEGRALĂ, CU TOATE PĂRȚILE COMPONENTE.
3. Garanția nu este transferabilă și este valabilă exclusiv pentru cumpărătorul inițial al produsului. Toate solicitările de garanție trebuie să fie însoțite de o dovadă ce atestă procesul de cumpărare, precum și data la care a fost făcută achiziția (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
4. Produsul impreuna cu toate accesoriile este predat personal sau trimis prin servicii de curierat rapid in vederea evaluarii la adresa: Municipiul Cluj-Napoca, Str. Câmpina, Nr. 60B, Județ Cluj.
5. Termenul în care consumatorul va aduce la cunoștința vânzătorului neconformitatea produsului este unul rezonabil, care nu va depăși 7 zile
6. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. va soluționa toate solicitările de garanție și va remedia neconformitățile ivite în termen de 15 zile de la data primirii solicitărilor.
7. Remedierea neconformităților poate avea loc prin repararea sau înlocuirea în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată.
8. Unitatea service specializată care va efectua eventualele reparații este: SC EXTREME GEAR SRL cu sediul în Cluj-Napoca, Strada Câmpina, Nr. 60B.
Orice intervenție adusă produsului în afara unității service specializate menționate mai sus atrage după sine anularea garanției.

Recomandări pentru utilizarea, păstrarea și întreținerea căștilor de ski & snowboard

1. Verificați-vă casca periodic. Înainte de fiecare utilizare a căștii asigurați-vă că nicio componentă nu este ruptă, excesiv uzată sau lipsă.
2. Înlocuiți-vă casca. Casca de protecție este concepută pentru a absorbi o mare parte din energia potențială a unui impact. Chiar dacă aparent casca nu prezintă nicio distrugere, este esențial ca orice cască ce a suferit un impact major într-un accident sau care a fost expusă unei lovituri grave, să fie înlocuită. O inspecție uzuală a căștii poate să nu revele nicio distrugere aparentă a căștii, dar aceasta poate să fie acolo.
Majoritatea producătorilor de căști de protecție pentru ski & snowboard recomandă înlocuirea căștii după o perioadă de 3 ani chiar în condițiile unei utilizări normale, fără un impact, sau chiar și mai devreme în cazul în care casca a fost expusă la soare pentru o perioadă îndelungată, în cazul în care a fost utilizată intens sau în cazul în care a avut un contact direct cu chimicale.
De asemenea, casca trebuie înlocuită dacă nu se mai potrivește mărimii scalpului utilizatorului.
3. Curățați-vă casca. Pentru curățarea căștii se recomandă utilizarea apei la o temperatură de maxim 30°C și exclusiv a săpunului. Lăsați casca să se usuce natural și evitați contactul direct cu orice sursă de căldură sau cu suprafețe fierbinți.
4. Evitați aplicarea oricărui tip de vopsea ori a stickerelor cu adezivi, a soluțiilor de curățare sau a altor chimicale și solvenți care pot reduce dramatic protecția oferită de cască.
5. Casca își va pierde proprietățile de protecție dacă este expusă la temperaturi ce depășesc 62°C. Dacă lăsați casca lângă fereastră în interiorul unei mașini (sau orice altă circumstanță similară) într-o zi însorită și călduroasă, se pot atinge cu ușurință temperaturi ce depășesc chiar 62°C. Dacă a fost expusă la asemenea temperaturi, casca de protecție trebuie imediat înlocuită.
6. Casca nu va asigura gradul necesar de protecție în cazul în care modificați sau înlocuiți oricare dintre elementele incluse în cască. Orice tip de modificare adusă căștii nu este recomandată și va avea drept consecință anularea garanției pentru casca respectivă.
7. Pentru transportul căștii utilizați ambalajul original. După utilizare casca trebuie depozitată fără ambalaj într-un loc răcoros, uscat, întunecos, departe de orice sursă de căldură, îngheț, umiditate crescută, substanțe corozive sau alți potențiali factori ce pot cauza deteriorări. În timp ce casca este transportată asigurați-vă că niciun obiect ascuțit nu o poate distruge căzând de deasupra.

II. Garanția legală de conformitate

Garanţia legală de conformitate reprezintă protecţia juridică a consumatorului rezultată prin efectul legii în raport cu lipsa de conformitate, reprezentând obligaţia legală a S.C. EXTREME GEAR S.R.L. faţă de consumator ca, fără solicitarea unor costuri suplimentare, să aducă produsul la conformitate, incluzând restituirea preţului plătit de consumator, repararea sau înlocuirea produsului, dacă acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă.

1) Suplimentar garanției comerciale, consumatorul are dreptul, potrivit legii, la garanția legală de conformitate. Aceasta nu este afectată de garanția comercială, reprezentând un angajament suplimentar față de garanția legală de conformitate.

2) Se considera ca produsele sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare daca:

 • a) corespund descrierii facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si au aceleasi calitati ca si produsele pe care S.C. EXTREME GEAR S.R.L. le-a prezentat consumatorului ca mostra sau model;
 • b) corespund oricarui scop specific solicitat de catre consumator, scop facut cunoscut S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si acceptat de acesta la incheierea contractului de vanzare-cumparare;
 • c) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip;
 • d) fiind de acelasi tip, prezinta parametri de calitate si performante normale, la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L., de producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului.

3) Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare consumatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate ori daca lipsa de conformitate isi are originea in materialele furnizate de consumator, după caz.

4) In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita S.C. EXTREME GEAR S.R.L. in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata conform legii. O măsură reparatorie va fi considerată ca disproporţionată, dacă ea impune  S.C. EXTREME GEAR S.R.L.costuri care sunt nerezonabile în comparaţie cu cealaltă măsură reparatorie, luându-se în considerare:

 1. a) valoarea pe care ar fi avut-o produsele dacă nu ar fi existat lipsa de conformitate;
 2. b) importanţa lipsei de conformitate;
 3. c) dacă cealaltă măsură reparatorie ar putea fi realizată fără un inconvenient semnificativ pentru consumator.

5) Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade de timp, stabilita de comun acord, in scris, intre S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilita nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul, dupa caz, a adus la cunostinta S.C. EXTREME GEAR S.R.L. lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul S.C. EXTREME GEAR S.R.L.ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare.

6) Consumatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolutiunea contractului in oricare dintre urmatoarele cazuri:

 1. a) daca nu beneficiaza nici de repararea, nici de inlocuirea produsului;
 2. b) dacă S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu a luat masura reparatorie intr-o perioada de timp rezonabila;
 3. c) daca S.C. EXTREME GEAR S.R.L.nu a luat masura reparatorie, intr-o perioada de 15 zile calendaristice, fara inconveniente semnificative pentru consumator.

7) Consumatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului, daca lipsa conformitatii este minora.

8) Potrivit art. 16 din Legea 449/2003: Raspunderea S.C. EXTREME GEAR S.R.L.este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.

Potrivit art. 16 ind. 1 din Legea 449/2003: După expirarea termenului prevăzut la art. 16, consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea produselor care nu pot fi folosite în scopul pentru care au fost realizate ca urmare a unor vicii ascunse apărute în cadrul duratei medii de utilizare, în condiţiile legii.

Potrivit art. 16 ind. 2 din Legea 449/2003: Pentru produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 2 ani, termenul de 2 ani se reduce la aceasta durata.

9) Potrivit art. 17 din Legea 449/2003: Consumatorul trebuie sa informeze S.C. EXTREME GEAR S.R.L.despre lipsa de conformitate in termen de 2 luni de la data la care a constatat-o. Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.

10) În cazul produselor vândute prin magazinul online, consumatorul are dreptul de a returna produsul în termen de 14 zile, cu restituirea integrală a prețului.

11) Drepturile decurgând din garantia legala de conformitate, nu pot fi inlaturate sau limitate odata cu oferirea unei garantii comerciale. Sub rezerva termenului de prescripție legal, cumpărătorul inițial are dreptul prin lege la măsuri corective din partea S.C. EXTREME GEAR S.R.L., fără costuri, în caz de neconformitate a bunurilor. Măsurile corective respective nu sunt afectate de garanția comercială.

12) Prin raportare la dispozițiile art. 22 alin. 2 din Legea 449/2003: În cazul produselor folosite, consumatorul şi S.C. EXTREME GEAR S.R.L.  pot conveni reducerea termenului prevăzut la art. 16, dar nu la mai puţin de un an de la data livrării produsului.

13) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu răspunde în următoarele situații:

 1. a) consumatorul, în momentul încheierii contractului, a cunoscut sau nu putea, în mod rezonabil, să nu cunoască lipsa de conformitate ori această lipsă își are originea în materialele furnizate de consumator.
 2. b) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că nu a cunoscut și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să cunoască declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia;
 3. c) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia fuseseră corectate, la momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare;
 4. d) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că decizia de a cumpăra produsul nu putea fi influențată de declarațiile publice în cauză.

Prezentul certificat de garanție a fost redactat în conformitate cu art. 20 din Legea 449/2003, respectiv conține menţiuni cu privire la drepturile conferite prin lege consumatorului şi atestă în mod clar că aceste drepturi nu sunt afectate prin garanţia oferită. De asemenea, certificatul de garanţie, precizează elementele de identificare a produsului, termenul de garanţie, durata medie de utilizare, modalităţile de asigurare a garanţiei - întreţinere, reparare, înlocuire şi termenul de realizare a acestora, inclusiv denumirea şi adresa vânzătorului şi ale unităţii specializate de service, fiind redactat în termeni simpli şi uşor de înţeles.

Prezentul certificat de garanție respectă prevederile Directivei (UE) 2019/771 A Parlamentului European și a Consiliului din 20 mai 2019, precum și dispozițiile legale naționale în materie, respectiv Legea 449/2003 privind vânzarea produselor și garanţiile asociate acestora.

Certificat de garanție pentru Căști de ski & snowboard RESIGILATE sau UTILIZATE

Prin prezentul certificat se oferă produselor o garanție comercială, fiind detaliate de asemenea drepturile conferite de lege consumatorilor în ceea ce privește garanția legală de conformitate.

I. Garanția comercială

Garanția comercială reprezintă orice angajament asumat de vânzător faţă de consumator, fără solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a preţului plătit de consumator, de reparare sau de înlocuire a produsului cumpărat, în cazul în care acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă;

S.C. EXTREME GEAR S.R.L garantează că produsele sunt lipsite de orice defect de fabricație.
Magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.), dealer autorizat, oferă garanție pentru căștile de ski & snowboard RESIGILATE sau UTILIZATE pe care le comercializează pentru o perioadă de 1 an de zile începând cu data la care au fost achiziționate.

Durata medie de utilizare este egală cu termenul de garanție comercială conferit prin prezentul, adică 1 an de zile.

Garanția este oferită EXCLUSIV pentru căștile de ski & snowboard achiziționate din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.), dealer autorizat.
Garanția se aplică exclusiv cumpărătorului inițial* și nu este transferabilă.
*Cumpărătorul inițial este persoana care achiziționează produsul din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) și căreia i se acordă o dovadă ce atestă achiziția produsului respectiv (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
Toate costurile privind garanţia comercială, inclusiv transportul produsului în vederea recuperării preţului plătit de consumator, se suportă de către S.C. EXTREME GEAR S.R.L..
Garanția își pierde valabilitatea, devine nulă, în cazul în care s-au adus modificări produselor ce nu au fost realizate de către brandul producător.
Bunurile reparate prin garanție sunt supuse disponibilității stocului de produse existent în acel moment.
Timpul de nefuncționare din cauza lipsei de conformitate apărute în termenul de garanție legală sau comercială prelungește termenul de garanție cu o durată egală cu termenul în care consumatorul a fost lipsit de folosința bunului.

Produsele de folosinţă îndelungată care înlocuiesc produsele defecte în cadrul termenului de garanţie vor beneficia de un nou termen de garanţie care curge de la data preschimbării produsului.
Snowboardingul poate fi un sport periculos. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu își asumă nici un fel de răspundere în cazul accidentărilor sau chiar a decesului apărute în urma utilizării produselor de snowboard vândute clienților.

Politica de garanție pentru căști de ski & snowboard utilizate acoperă următoarele aspecte:

a. Defecte ale materialelor utilizate ori a calității materialelor
b. Defecte datorate unei manopere deficitare, de slabă calitate
c. Orice alt defect semnificativ de fabricație*
*Producătorul produsului respectiv este singura entitate avizată pentru a aprecia când un defect este considerat defect de fabricație.

Politica de garanție pentru căști de ski & snowboard utilizate NU acoperă următoarele aspecte:

a. Defecte cauzate de accidente
b. Defecte cauzate de utilizare improprie, abuz ori neglijență
c. Deteriorări estetice precum zgârieturi, ciobituri sau urme normale de uzură ce sunt specifice oricărui echipament sportiv supus utilizării
d. Decolorări ale materialelor în timp datorate utilizării intensive ori a expunerii la factorii din mediul înconjurător.
e. Defecte cauzate de o depozitare improprie
f. Părți componente pierdute
g. Furtul produsului respectiv
h. Deteriorări cauzate de utilizarea solvenților, adezivilor, înălbitorilor sau a altor substanțe corozive sau cu un puternic efect distrugător
i. Distrugeri cauzate prin modificări aduse căștii de protecție
Orice tip de modificare adusă căștii nu este recomandată și va avea drept consecință anularea garanției pentru casca respectivă.

Aplicarea politicii de garantie

1. Garanția se aplică exclusiv castilor de ski și snowboard utilizate sau resigilate achiziționate din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.)
2. PENTRU CA VÂNZĂTORUL SĂ POATĂ FACE CONSTATAREA ORICĂRUI DEFECT DE FABRICAȚIE ȘI PENTRU A PERMITE CUMPĂRĂTORULUI SĂ BENEFICIEZE DE POLITICA DE GARANȚIE, CUMPĂRĂTORUL ARE OBLIGAȚIA DE A PREZENTA CASCA DE SKI & SNOWBOARD INTEGRALĂ, CU TOATE PĂRȚILE COMPONENTE.
3. Garanția nu este transferabilă și este valabilă exclusiv pentru cumpărătorul inițial al produsului. Toate solicitările de garanție trebuie să fie însoțite de o dovadă ce atestă procesul de cumpărare, precum și data la care a fost făcută achiziția (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
4. Produsul impreuna cu toate accesoriile este predat personal sau trimis prin servicii de curierat rapid in vederea evaluarii la adresa: Municipiul Cluj-Napoca, Str. Câmpina, Nr. 60B, Județ Cluj.
5. Termenul în care consumatorul va aduce la cunoștința vânzătorului neconformitatea produsului este unul rezonabil, care nu va depăși 7 zile
6. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. va soluționa toate solicitările de garanție și va remedia neconformitățile ivite în termen de 15 zile de la data primirii solicitărilor.
7. Remedierea neconformităților poate avea loc prin repararea sau înlocuirea în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată.
8. Unitatea service specializată care va efectua eventualele reparații este: SC EXTREME GEAR SRL cu sediul în Cluj-Napoca, Strada Câmpina, Nr. 60B.
Orice intervenție adusă produsului în afara unității service specializate menționate mai sus atrage după sine anularea garanției.

Recomandări pentru utilizarea, păstrarea și întreținerea căștilor de ski & snowboard

1. Verificați-vă casca periodic. Înainte de fiecare utilizare a căștii asigurați-vă că nicio componentă nu este ruptă, excesiv uzată sau lipsă.
2. Înlocuiți-vă casca. Casca de protecție este concepută pentru a absorbi o mare parte din energia potențială a unui impact. Chiar dacă aparent casca nu prezintă nicio distrugere, este esențial ca orice cască ce a suferit un impact major într-un accident sau care a fost expusă unei lovituri grave, să fie înlocuită. O inspecție uzuală a căștii poate să nu revele nicio distrugere aparentă a căștii, dar aceasta poate să fie acolo.
Majoritatea producătorilor de căști de protecție pentru ski & snowboard recomandă înlocuirea căștii după o perioadă de 3 ani chiar în condițiile unei utilizări normale, fără un impact, sau chiar și mai devreme în cazul în care casca a fost expusă la soare pentru o perioadă îndelungată, în cazul în care a fost utilizată intens sau în cazul în care a avut un contact direct cu chimicale.
De asemenea, casca trebuie înlocuită dacă nu se mai potrivește mărimii scalpului utilizatorului.
3. Curățați-vă casca. Pentru curățarea căștii se recomandă utilizarea apei la o temperatură de maxim 30°C și exclusiv a săpunului. Lăsați casca să se usuce natural și evitați contactul direct cu orice sursă de căldură sau cu suprafețe fierbinți.
4. Evitați aplicarea oricărui tip de vopsea ori a stickerelor cu adezivi, a soluțiilor de curățare sau a altor chimicale și solvenți care pot reduce dramatic protecția oferită de cască.
5. Casca își va pierde proprietățile de protecție dacă este expusă la temperaturi ce depășesc 62°C. Dacă lăsați casca lângă fereastră în interiorul unei mașini (sau orice altă circumstanță similară) într-o zi însorită și călduroasă, se pot atinge cu ușurință temperaturi ce depășesc chiar 62°C. Dacă a fost expusă la asemenea temperaturi, casca de protecție trebuie imediat înlocuită.
6. Casca nu va asigura gradul necesar de protecție în cazul în care modificați sau înlocuiți oricare dintre elementele incluse în cască. Orice tip de modificare adusă căștii nu este recomandată și va avea drept consecință anularea garanției pentru casca respectivă.
7. Pentru transportul căștii utilizați ambalajul original. După utilizare casca trebuie depozitată fără ambalaj într-un loc răcoros, uscat, întunecos, departe de orice sursă de căldură, îngheț, umiditate crescută, substanțe corozive sau alți potențiali factori ce pot cauza deteriorări. În timp ce casca este transportată asigurați-vă că niciun obiect ascuțit nu o poate distruge căzând de deasupra.

II. Garanția legală de conformitate

Garanţia legală de conformitate reprezintă protecţia juridică a consumatorului rezultată prin efectul legii în raport cu lipsa de conformitate, reprezentând obligaţia legală a S.C. EXTREME GEAR S.R.L. faţă de consumator ca, fără solicitarea unor costuri suplimentare, să aducă produsul la conformitate, incluzând restituirea preţului plătit de consumator, repararea sau înlocuirea produsului, dacă acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă.

1) Suplimentar garanției comerciale, consumatorul are dreptul, potrivit legii, la garanția legală de conformitate. Aceasta nu este afectată de garanția comercială, reprezentând un angajament suplimentar față de garanția legală de conformitate.

2) Se considera ca produsele sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare daca:

 • a) corespund descrierii facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si au aceleasi calitati ca si produsele pe care S.C. EXTREME GEAR S.R.L. le-a prezentat consumatorului ca mostra sau model;
 • b) corespund oricarui scop specific solicitat de catre consumator, scop facut cunoscut S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si acceptat de acesta la incheierea contractului de vanzare-cumparare;
 • c) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip;
 • d) fiind de acelasi tip, prezinta parametri de calitate si performante normale, la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L., de producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului.

3) Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare consumatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate ori daca lipsa de conformitate isi are originea in materialele furnizate de consumator, după caz.

4) In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita S.C. EXTREME GEAR S.R.L. in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata conform legii. O măsură reparatorie va fi considerată ca disproporţionată, dacă ea impune  S.C. EXTREME GEAR S.R.L.costuri care sunt nerezonabile în comparaţie cu cealaltă măsură reparatorie, luându-se în considerare:

 1. a) valoarea pe care ar fi avut-o produsele dacă nu ar fi existat lipsa de conformitate;
 2. b) importanţa lipsei de conformitate;
 3. c) dacă cealaltă măsură reparatorie ar putea fi realizată fără un inconvenient semnificativ pentru consumator.

5) Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade de timp, stabilita de comun acord, in scris, intre S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilita nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul, dupa caz, a adus la cunostinta S.C. EXTREME GEAR S.R.L. lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul S.C. EXTREME GEAR S.R.L.ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare.

6) Consumatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolutiunea contractului in oricare dintre urmatoarele cazuri:

 1. a) daca nu beneficiaza nici de repararea, nici de inlocuirea produsului;
 2. b) dacă S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu a luat masura reparatorie intr-o perioada de timp rezonabila;
 3. c) daca S.C. EXTREME GEAR S.R.L.nu a luat masura reparatorie, intr-o perioada de 15 zile calendaristice, fara inconveniente semnificative pentru consumator.

7) Consumatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului, daca lipsa conformitatii este minora.

8) Potrivit art. 16 din Legea 449/2003: Raspunderea S.C. EXTREME GEAR S.R.L.este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.

Potrivit art. 16 ind. 1 din Legea 449/2003: După expirarea termenului prevăzut la art. 16, consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea produselor care nu pot fi folosite în scopul pentru care au fost realizate ca urmare a unor vicii ascunse apărute în cadrul duratei medii de utilizare, în condiţiile legii.

Potrivit art. 16 ind. 2 din Legea 449/2003: Pentru produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 2 ani, termenul de 2 ani se reduce la aceasta durata.

9) Potrivit art. 17 din Legea 449/2003: Consumatorul trebuie sa informeze S.C. EXTREME GEAR S.R.L.despre lipsa de conformitate in termen de 2 luni de la data la care a constatat-o. Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.

10) În cazul produselor vândute prin magazinul online, consumatorul are dreptul de a returna produsul în termen de 14 zile, cu restituirea integrală a prețului.

11) Drepturile decurgând din garantia legala de conformitate, nu pot fi inlaturate sau limitate odata cu oferirea unei garantii comerciale. Sub rezerva termenului de prescripție legal, cumpărătorul inițial are dreptul prin lege la măsuri corective din partea S.C. EXTREME GEAR S.R.L., fără costuri, în caz de neconformitate a bunurilor. Măsurile corective respective nu sunt afectate de garanția comercială.

12) Prin raportare la dispozițiile art. 22 alin. 2 din Legea 449/2003: În cazul produselor folosite, consumatorul şi S.C. EXTREME GEAR S.R.L.  pot conveni reducerea termenului prevăzut la art. 16, dar nu la mai puţin de un an de la data livrării produsului.

13) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu răspunde în următoarele situații:

 1. a) consumatorul, în momentul încheierii contractului, a cunoscut sau nu putea, în mod rezonabil, să nu cunoască lipsa de conformitate ori această lipsă își are originea în materialele furnizate de consumator.
 2. b) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că nu a cunoscut și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să cunoască declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia;
 3. c) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia fuseseră corectate, la momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare;
 4. d) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că decizia de a cumpăra produsul nu putea fi influențată de declarațiile publice în cauză.

Prezentul certificat de garanție a fost redactat în conformitate cu art. 20 din Legea 449/2003, respectiv conține menţiuni cu privire la drepturile conferite prin lege consumatorului şi atestă în mod clar că aceste drepturi nu sunt afectate prin garanţia oferită. De asemenea, certificatul de garanţie, precizează elementele de identificare a produsului, termenul de garanţie, durata medie de utilizare, modalităţile de asigurare a garanţiei - întreţinere, reparare, înlocuire şi termenul de realizare a acestora, inclusiv denumirea şi adresa vânzătorului şi ale unităţii specializate de service, fiind redactat în termeni simpli şi uşor de înţeles.

Prezentul certificat de garanție respectă prevederile Directivei (UE) 2019/771 A Parlamentului European și a Consiliului din 20 mai 2019, precum și dispozițiile legale naționale în materie, respectiv Legea 449/2003 privind vânzarea produselor și garanţiile asociate acestora.

Certificat de garanție pentru Ochelari de ski & snowboard NOI

Prin prezentul certificat se oferă produselor o garanție comercială, fiind detaliate de asemenea drepturile conferite de lege consumatorilor în ceea ce privește garanția legală de conformitate.

I. Garanția comercială

Garanția comercială reprezintă orice angajament asumat de vânzător faţă de consumator, fără solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a preţului plătit de consumator, de reparare sau de înlocuire a produsului cumpărat, în cazul în care acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă;

Pentru ochelarii de ski & snowboard NOI din oferta noastră S.C. EXTREME GEAR SRL oferă garanție 1 an de zile începând cu data de la care au fost achiziționați.

Durata medie de utilizare este egală cu termenul de garanție comercială conferit prin prezentul, adica 1 an de zile.

Garanția se aplică exclusiv cumpărătorului inițial* și nu este transferabilă.
*Cumpărătorul inițial este persoana care achiziționează produsul din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) și căreia i se acordă o dovadă ce atestă achiziția produsului respectiv (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
Toate costurile privind garanţia comercială, inclusiv transportul produsului în vederea recuperării preţului plătit de consumator, se suportă de către S.C. EXTREME GEAR S.R.L..
Garanția își pierde valabilitatea, devine nulă, în cazul în care s-au adus modificări produselor ce nu au fost realizate de către brandul producător.
Bunurile reparate prin garanție sunt supuse disponibilității stocului de produse existent în acel moment.
Timpul de nefuncționare din cauza lipsei de conformitate apărute în termenul de garanție legală sau comercială prelungește termenul de garanție cu o durată egală cu termenul în care consumatorul a fost lipsit de folosința bunului.

Produsele de folosinţă îndelungată care înlocuiesc produsele defecte în cadrul termenului de garanţie vor beneficia de un nou termen de garanţie care curge de la data preschimbării produsului.

Snowboardingul poate fi un sport periculos. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu își asumă nici un fel de răspundere în cazul accidentărilor sau chiar a decesului apărute în urma utilizării produselor de snowboard vândute clienților.

Politica de garanție pentru ochelari de ski & snowboard noi acoperă următoarele aspecte:

a. Defecte ale materialelor utilizate ori a calității materialelor
b. Defecte datorate unei manopere deficitare, de slabă calitate
c. Orice alt defect semnificativ de fabricație*
*Producătorul produsului respectiv este singura entitate avizată pentru a aprecia când un defect este considerat defect de fabricație.

Politica de garanție pentru ochelari de ski & snowboard noi NU acoperă următoarele aspecte:

a. Defecte cauzate de accidente
b. Defecte cauzate de utilizare improprie ori neglijență
c. Deteriorări estetice precum zgârieturi, ciobituri sau urme normale de uzură ce sunt specifice oricărui echipament sportiv supus utilizării
d. Decolorări ale materialelor în timp datorate utilizării intensive ori a expunerii la factorii din mediul înconjurător.
e. Defecte cauzate de o reparație improprie
f. Părți componente pierdute
g. Furtul produsului respectiv

Aplicarea politicii de garantie

1. Garanția se aplică exclusiv ochelarilor de ski și snowboard noi achiziționate din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.)
2. PENTRU CA VÂNZĂTORUL SĂ POATĂ FACE CONSTATAREA ORICĂRUI DEFECT DE FABRICAȚIE ȘI PENTRU A PERMITE CUMPĂRĂTORULUI SĂ BENEFICIEZE DE POLITICA DE GARANȚIE, CUMPĂRĂTORUL ARE OBLIGAȚIA DE A PREZENTA OCHELARII DE SKI & SNOWBOARD INTEGRALI, CU TOATE PĂRȚILE COMPONENTE.
3. Garanția nu este transferabilă și este valabilă exclusiv pentru cumpărătorul inițial al produsului. Toate solicitările de garanție trebuie să fie însoțite de o dovadă ce atestă procesul de cumpărare, precum și data la care a fost făcută achiziția (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
4. Produsul impreuna cu toate accesoriile este predat personal sau trimis prin servicii de curierat rapid in vederea evaluarii la adresa: Municipiul Cluj-Napoca, Str. Câmpina, Nr. 60B, Județ Cluj.
5. Termenul în care consumatorul va aduce la cunoștința vânzătorului neconformitatea produsului este unul rezonabil, care nu va depăși 7 zile
6. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. va soluționa toate solicitările de garanție și va remedia neconformitățile ivite în termen de 15 zile de la data primirii solicitărilor.
7. Remedierea neconformităților poate avea loc prin repararea sau înlocuirea în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată.
8. Unitatea service specializată care va efectua eventualele reparații este: SC EXTREME GEAR SRL cu sediul în Cluj-Napoca, Strada Câmpina, Nr. 60B.
Orice intervenție adusă produsului în afara unității service specializate menționate mai sus, duce la anularea garanției.

Recomandări pentru utilizarea, păstrarea și întreținerea ochelarilor de ski & snowboard

1. Curățați lentilele ochelarilor de ski & snowboard EXCLUSIV cu o bucată de material din microfibră specială pentru curățarea lentilelor. Înainte de a depozita ochelarii de ski & snowboard pentru o perioadă mai îndelungată de timp, este recomandat să curățați atât lentilele ochelarilor, cât și lentilele de schimb (atunci când este cazul) cu o bucată de material din microfibră specială pentru curățarea lentilelor.
În cazul în care lentilele ochelarilor sunt foarte murdare asigurați-vă că utilizați o soluție specială pentru curățarea lentilelor pentru a evita orice zgârieturi sau urme.
NU CURĂȚAȚI LENTILELE OCHELARILOR CU NICIUN FEL DE MATERIAL TEXTIL IMEDIAT DUPĂ CE AU FOST UTILIZATE LA TEMPERATURI FOARTE SCĂZUTE ȘI, EVENTUAL, AU ÎNGHEȚAT. Acest lucru poate cauza zgârierea lentilelor.
2. Depozițați ochelarii de ski & snowboard corespunzător.  Este recomandat să depozitați ochelarii de ski & snowboard în tocul lor original ori într-o altă carcasă similară care să le asigure protecția necesară. Pentru o protecție și mai sporită puteți introduce ochelarii de ski & snowboard în interiorul căștii de ski & snowboard.
3. Curățarea măștii ochelarilor Anon MFI. Dacă aveți modelul de ochelari MFI produși de brandul Anon ce sunt dotați cu mască este necesar să înlăturați magnetul măștii înainte de a spăla masca de protecție în mașina de spălat.

II. Garanția legală de conformitate

Garanţia legală de conformitate reprezintă protecţia juridică a consumatorului rezultată prin efectul legii în raport cu lipsa de conformitate, reprezentând obligaţia legală a S.C. EXTREME GEAR S.R.L. faţă de consumator ca, fără solicitarea unor costuri suplimentare, să aducă produsul la conformitate, incluzând restituirea preţului plătit de consumator, repararea sau înlocuirea produsului, dacă acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă.

1) Suplimentar garanției comerciale, consumatorul are dreptul, potrivit legii, la garanția legală de conformitate. Aceasta nu este afectată de garanția comercială, reprezentând un angajament suplimentar față de garanția legală de conformitate.

2) Se considera ca produsele sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare daca:

 • a) corespund descrierii facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si au aceleasi calitati ca si produsele pe care S.C. EXTREME GEAR S.R.L. le-a prezentat consumatorului ca mostra sau model;
 • b) corespund oricarui scop specific solicitat de catre consumator, scop facut cunoscut S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si acceptat de acesta la incheierea contractului de vanzare-cumparare;
 • c) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip;
 • d) fiind de acelasi tip, prezinta parametri de calitate si performante normale, la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L., de producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului.

3) Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare consumatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate ori daca lipsa de conformitate isi are originea in materialele furnizate de consumator, după caz.

4) In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita S.C. EXTREME GEAR S.R.L. in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata conform legii. O măsură reparatorie va fi considerată ca disproporţionată, dacă ea impune  S.C. EXTREME GEAR S.R.L.costuri care sunt nerezonabile în comparaţie cu cealaltă măsură reparatorie, luându-se în considerare:

 1. a) valoarea pe care ar fi avut-o produsele dacă nu ar fi existat lipsa de conformitate;
 2. b) importanţa lipsei de conformitate;
 3. c) dacă cealaltă măsură reparatorie ar putea fi realizată fără un inconvenient semnificativ pentru consumator.

5) Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade de timp, stabilita de comun acord, in scris, intre S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilita nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul, dupa caz, a adus la cunostinta S.C. EXTREME GEAR S.R.L. lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul S.C. EXTREME GEAR S.R.L.ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare.

6) Consumatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolutiunea contractului in oricare dintre urmatoarele cazuri:

 1. a) daca nu beneficiaza nici de repararea, nici de inlocuirea produsului;
 2. b) dacă S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu a luat masura reparatorie intr-o perioada de timp rezonabila;
 3. c) daca S.C. EXTREME GEAR S.R.L.nu a luat masura reparatorie, intr-o perioada de 15 zile calendaristice, fara inconveniente semnificative pentru consumator.

7) Consumatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului, daca lipsa conformitatii este minora.

8) Potrivit art. 16 din Legea 449/2003: Raspunderea S.C. EXTREME GEAR S.R.L.este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.

Potrivit art. 16 ind. 1 din Legea 449/2003: După expirarea termenului prevăzut la art. 16, consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea produselor care nu pot fi folosite în scopul pentru care au fost realizate ca urmare a unor vicii ascunse apărute în cadrul duratei medii de utilizare, în condiţiile legii.

Potrivit art. 16 ind. 2 din Legea 449/2003: Pentru produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 2 ani, termenul de 2 ani se reduce la aceasta durata.

9) Potrivit art. 17 din Legea 449/2003: Consumatorul trebuie sa informeze S.C. EXTREME GEAR S.R.L.despre lipsa de conformitate in termen de 2 luni de la data la care a constatat-o. Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.

10) În cazul produselor vândute prin magazinul online, consumatorul are dreptul de a returna produsul în termen de 14 zile, cu restituirea integrală a prețului.

11) Drepturile decurgând din garantia legala de conformitate, nu pot fi inlaturate sau limitate odata cu oferirea unei garantii comerciale. Sub rezerva termenului de prescripție legal, cumpărătorul inițial are dreptul prin lege la măsuri corective din partea S.C. EXTREME GEAR S.R.L., fără costuri, în caz de neconformitate a bunurilor. Măsurile corective respective nu sunt afectate de garanția comercială.

12) Prin raportare la dispozițiile art. 22 alin. 2 din Legea 449/2003: În cazul produselor folosite, consumatorul şi S.C. EXTREME GEAR S.R.L.  pot conveni reducerea termenului prevăzut la art. 16, dar nu la mai puţin de un an de la data livrării produsului.

13) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu răspunde în următoarele situații:

 1. a) consumatorul, în momentul încheierii contractului, a cunoscut sau nu putea, în mod rezonabil, să nu cunoască lipsa de conformitate ori această lipsă își are originea în materialele furnizate de consumator.
 2. b) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că nu a cunoscut și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să cunoască declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia;
 3. c) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia fuseseră corectate, la momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare;
 4. d) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că decizia de a cumpăra produsul nu putea fi influențată de declarațiile publice în cauză.

Prezentul certificat de garanție a fost redactat în conformitate cu art. 20 din Legea 449/2003, respectiv conține menţiuni cu privire la drepturile conferite prin lege consumatorului şi atestă în mod clar că aceste drepturi nu sunt afectate prin garanţia oferită. De asemenea, certificatul de garanţie, precizează elementele de identificare a produsului, termenul de garanţie, durata medie de utilizare, modalităţile de asigurare a garanţiei - întreţinere, reparare, înlocuire şi termenul de realizare a acestora, inclusiv denumirea şi adresa vânzătorului şi ale unităţii specializate de service, fiind redactat în termeni simpli şi uşor de înţeles.

Prezentul certificat de garanție respectă prevederile Directivei (UE) 2019/771 A Parlamentului European și a Consiliului din 20 mai 2019, precum și dispozițiile legale naționale în materie, respectiv Legea 449/2003 privind vânzarea produselor și garanţiile asociate acestora.

Certificat de garanție pentru Ochelari de ski & snowboard RESIGILAȚI & UTILIZAȚI

Prin prezentul certificat se oferă produselor o garanție comercială, fiind detaliate de asemenea drepturile conferite de lege consumatorilor în ceea ce privește garanția legală de conformitate.

I. Garanția comercială

Garanția comercială reprezintă orice angajament asumat de vânzător faţă de consumator, fără solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a preţului plătit de consumator, de reparare sau de înlocuire a produsului cumpărat, în cazul în care acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă;

Pentru ochelarii de ski & snowboard RESIGILAȚI sau UTILIZAȚI din oferta noastră S.C. EXTREME GEAR SRL oferă garanție 1 an de zile începând cu data de la care au fost achiziționați.

Durata medie de utilizare este egală cu termenul de garanție comercială conferit prin prezentul, adică 1 an de zile.

Garanția se aplică exclusiv cumpărătorului inițial* și nu este transferabilă.
*Cumpărătorul inițial este persoana care achiziționează produsul din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) și căreia i se acordă o dovadă ce atestă achiziția produsului respectiv (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
Toate costurile privind garanţia comercială, inclusiv transportul produsului în vederea recuperării preţului plătit de consumator, se suportă de către S.C. EXTREME GEAR S.R.L..
Garanția își pierde valabilitatea, devine nulă, în cazul în care s-au adus modificări produselor ce nu au fost realizate de către brandul producător.
Bunurile reparate prin garanție sunt supuse disponibilității stocului de produse existent în acel moment.
Timpul de nefuncționare din cauza lipsei de conformitate apărute în termenul de garanție legală sau comercială prelungește termenul de garanție cu o durată egală cu termenul în care consumatorul a fost lipsit de folosința bunului.

Produsele de folosinţă îndelungată care înlocuiesc produsele defecte în cadrul termenului de garanţie vor beneficia de un nou termen de garanţie care curge de la data preschimbării produsului.
Snowboardingul poate fi un sport periculos. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu își asumă nici un fel de răspundere în cazul accidentărilor sau chiar a decesului apărute în urma utilizării produselor de snowboard vândute clienților.

Politica de garanție pentru ochelari de ski & snowboard resigilați sau utilizați acoperă următoarele aspecte:

a. Defecte ale materialelor utilizate ori a calității materialelor
b. Defecte datorate unei manopere deficitare, de slabă calitate
c. Orice alt defect semnificativ de fabricație*
*Producătorul produsului respectiv este singura entitate avizată pentru a aprecia când un defect este considerat defect de fabricație.

Politica de garanție pentru ochelari de ski & snowboard resigilați sau utilizați NU acoperă următoarele aspecte:

a. Defecte cauzate de accidente
b. Defecte cauzate de utilizare improprie ori neglijență
c. Deteriorări estetice precum zgârieturi, ciobituri sau urme normale de uzură ce sunt specifice oricărui echipament sportiv supus utilizării
d. Decolorări ale materialelor în timp datorate utilizării intensive ori a expunerii la factorii din mediul înconjurător.
e. Defecte cauzate de o reparație improprie
f. Părți componente pierdute
g. Furtul produsului respectiv

Aplicarea politicii de garantie

1. Garanția se aplică exclusiv ochelarilor de ski și snowboard resigilati sau utilizati achiziționate din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.)
2. PENTRU CA VÂNZĂTORUL SĂ POATĂ FACE CONSTATAREA ORICĂRUI DEFECT DE FABRICAȚIE ȘI PENTRU A PERMITE CUMPĂRĂTORULUI SĂ BENEFICIEZE DE POLITICA DE GARANȚIE, CUMPĂRĂTORUL ARE OBLIGAȚIA DE A PREZENTA OCHELARII DE SKI & SNOWBOARD INTEGRALI, CU TOATE PĂRȚILE COMPONENTE.
3. Garanția nu este transferabilă și este valabilă exclusiv pentru cumpărătorul inițial al produsului. Toate solicitările de garanție trebuie să fie însoțite de o dovadă ce atestă procesul de cumpărare, precum și data la care a fost făcută achiziția (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
4. Produsul impreuna cu toate accesoriile este predat personal sau trimis prin servicii de curierat rapid in vederea evaluarii la adresa: Municipiul Cluj-Napoca, Str. Câmpina, Nr. 60B, Județ Cluj.
5. Termenul în care consumatorul va aduce la cunoștința vânzătorului neconformitatea produsului este unul rezonabil, care nu va depăși 7 zile
6. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. va soluționa toate solicitările de garanție și va remedia neconformitățile ivite în termen de 15 zile de la data primirii solicitărilor.
7. Remedierea neconformităților poate avea loc prin repararea sau înlocuirea în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată.
8. Unitatea service specializată care va efectua eventualele reparații este: SC EXTREME GEAR SRL cu sediul în Cluj-Napoca, Strada Câmpina, Nr. 60B.
Orice intervenție adusă produsului în afara unității service specializate menționate mai sus, duce la anularea garanției.

Recomandări pentru utilizarea, păstrarea și întreținerea ochelarilor de ski & snowboard

1. Curățați lentilele ochelarilor de ski & snowboard EXCLUSIV cu o bucată de material din microfibră specială pentru curățarea lentilelor. Înainte de a depozita ochelarii de ski & snowboard pentru o perioadă mai îndelungată de timp, este recomandat să curățați atât lentilele ochelarilor, cât și lentilele de schimb (atunci când este cazul) cu o bucată de material din microfibră specială pentru curățarea lentilelor.
În cazul în care lentilele ochelarilor sunt foarte murdare asigurați-vă că utilizați o soluție specială pentru curățarea lentilelor pentru a evita orice zgârieturi sau urme.
NU CURĂȚAȚI LENTILELE OCHELARILOR CU NICIUN FEL DE MATERIAL TEXTIL IMEDIAT DUPĂ CE AU FOST UTILIZATE LA TEMPERATURI FOARTE SCĂZUTE ȘI, EVENTUAL, AU ÎNGHEȚAT. Acest lucru poate cauza zgârierea lentilelor.
2. Depozițați ochelarii de ski & snowboard corespunzător.  Este recomandat să depozitați ochelarii de ski & snowboard în tocul lor original ori într-o altă carcasă similară care să le asigure protecția necesară. Pentru o protecție și mai sporită puteți introduce ochelarii de ski & snowboard în interiorul căștii de ski & snowboard.
3. Curățarea măștii ochelarilor Anon MFI. Dacă aveți modelul de ochelari MFI produși de brandul Anon ce sunt dotați cu mască este necesar să îînlăturați magnetul măștii înainte de a spăla masca de protecție în mașina de spălat.

II. Garanția legală de conformitate

Garanţia legală de conformitate reprezintă protecţia juridică a consumatorului rezultată prin efectul legii în raport cu lipsa de conformitate, reprezentând obligaţia legală a S.C. EXTREME GEAR S.R.L. faţă de consumator ca, fără solicitarea unor costuri suplimentare, să aducă produsul la conformitate, incluzând restituirea preţului plătit de consumator, repararea sau înlocuirea produsului, dacă acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă.

1) Suplimentar garanției comerciale, consumatorul are dreptul, potrivit legii, la garanția legală de conformitate. Aceasta nu este afectată de garanția comercială, reprezentând un angajament suplimentar față de garanția legală de conformitate.

2) Se considera ca produsele sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare daca:

 • a) corespund descrierii facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si au aceleasi calitati ca si produsele pe care S.C. EXTREME GEAR S.R.L. le-a prezentat consumatorului ca mostra sau model;
 • b) corespund oricarui scop specific solicitat de catre consumator, scop facut cunoscut S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si acceptat de acesta la incheierea contractului de vanzare-cumparare;
 • c) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip;
 • d) fiind de acelasi tip, prezinta parametri de calitate si performante normale, la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L., de producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului.

3) Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare consumatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate ori daca lipsa de conformitate isi are originea in materialele furnizate de consumator, după caz.

4) In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita S.C. EXTREME GEAR S.R.L. in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata conform legii. O măsură reparatorie va fi considerată ca disproporţionată, dacă ea impune  S.C. EXTREME GEAR S.R.L.costuri care sunt nerezonabile în comparaţie cu cealaltă măsură reparatorie, luându-se în considerare:

 1. a) valoarea pe care ar fi avut-o produsele dacă nu ar fi existat lipsa de conformitate;
 2. b) importanţa lipsei de conformitate;
 3. c) dacă cealaltă măsură reparatorie ar putea fi realizată fără un inconvenient semnificativ pentru consumator.

5) Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade de timp, stabilita de comun acord, in scris, intre S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilita nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul, dupa caz, a adus la cunostinta S.C. EXTREME GEAR S.R.L. lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul S.C. EXTREME GEAR S.R.L.ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare.

6) Consumatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolutiunea contractului in oricare dintre urmatoarele cazuri:

 1. a) daca nu beneficiaza nici de repararea, nici de inlocuirea produsului;
 2. b) dacă S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu a luat masura reparatorie intr-o perioada de timp rezonabila;
 3. c) daca S.C. EXTREME GEAR S.R.L.nu a luat masura reparatorie, intr-o perioada de 15 zile calendaristice, fara inconveniente semnificative pentru consumator.

7) Consumatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului, daca lipsa conformitatii este minora.

8) Potrivit art. 16 din Legea 449/2003: Raspunderea S.C. EXTREME GEAR S.R.L.este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.

Potrivit art. 16 ind. 1 din Legea 449/2003: După expirarea termenului prevăzut la art. 16, consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea produselor care nu pot fi folosite în scopul pentru care au fost realizate ca urmare a unor vicii ascunse apărute în cadrul duratei medii de utilizare, în condiţiile legii.

Potrivit art. 16 ind. 2 din Legea 449/2003: Pentru produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 2 ani, termenul de 2 ani se reduce la aceasta durata.

9) Potrivit art. 17 din Legea 449/2003: Consumatorul trebuie sa informeze S.C. EXTREME GEAR S.R.L.despre lipsa de conformitate in termen de 2 luni de la data la care a constatat-o. Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.

10) În cazul produselor vândute prin magazinul online, consumatorul are dreptul de a returna produsul în termen de 14 zile, cu restituirea integrală a prețului.

11) Drepturile decurgând din garantia legala de conformitate, nu pot fi inlaturate sau limitate odata cu oferirea unei garantii comerciale. Sub rezerva termenului de prescripție legal, cumpărătorul inițial are dreptul prin lege la măsuri corective din partea S.C. EXTREME GEAR S.R.L., fără costuri, în caz de neconformitate a bunurilor. Măsurile corective respective nu sunt afectate de garanția comercială.

12) Prin raportare la dispozițiile art. 22 alin. 2 din Legea 449/2003: În cazul produselor folosite, consumatorul şi S.C. EXTREME GEAR S.R.L.  pot conveni reducerea termenului prevăzut la art. 16, dar nu la mai puţin de un an de la data livrării produsului.

13) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu răspunde în următoarele situații:

 1. a) consumatorul, în momentul încheierii contractului, a cunoscut sau nu putea, în mod rezonabil, să nu cunoască lipsa de conformitate ori această lipsă își are originea în materialele furnizate de consumator.
 2. b) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că nu a cunoscut și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să cunoască declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia;
 3. c) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia fuseseră corectate, la momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare;
 4. d) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că decizia de a cumpăra produsul nu putea fi influențată de declarațiile publice în cauză.

Prezentul certificat de garanție a fost redactat în conformitate cu art. 20 din Legea 449/2003, respectiv conține menţiuni cu privire la drepturile conferite prin lege consumatorului şi atestă în mod clar că aceste drepturi nu sunt afectate prin garanţia oferită. De asemenea, certificatul de garanţie, precizează elementele de identificare a produsului, termenul de garanţie, durata medie de utilizare, modalităţile de asigurare a garanţiei - întreţinere, reparare, înlocuire şi termenul de realizare a acestora, inclusiv denumirea şi adresa vânzătorului şi ale unităţii specializate de service, fiind redactat în termeni simpli şi uşor de înţeles.

Prezentul certificat de garanție respectă prevederile Directivei (UE) 2019/771 A Parlamentului European și a Consiliului din 20 mai 2019, precum și dispozițiile legale naționale în materie, respectiv Legea 449/2003 privind vânzarea produselor și garanţiile asociate acestora.

Certificat de garanție pentru Haine de snowboard

Prin prezentul certificat se oferă produselor o garanție comercială, fiind detaliate de asemenea drepturile conferite de lege consumatorilor în ceea ce privește garanția legală de conformitate.

I. Garanția comercială

Garanția comercială reprezintă orice angajament asumat de vânzător faţă de consumator, fără solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a preţului plătit de consumator, de reparare sau de înlocuire a produsului cumpărat, în cazul în care acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă;

SC EXTREME GEAR SRL garanteză că produsele sunt lipsite de orice defect al materialelor utilizate ori al manoperei efectuate.
Pentru hainele de snowboard create de brandul AIRBLASTER și pentru cele create de brandul ENDEAVOR oferim o garanție de 1 an de zile EXCLUSIV PENTRU DEFECTE DE FABRICAȚIE.
Pentru hainele de snowboard de tip outlet din oferta noastră oferim o perioadă de garanție de 1 an de zile din momentul achiziționării.

Durata medie de utilizare este egală cu termenul de garanție comercială conferit prin prezentul., adică 1 an de zile.
Garanția se aplică exclusiv cumpărătorului inițial* și nu este transferabilă.
*Cumpărătorul inițial este persoana care achiziționează produsul din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) și căreia i se acordă o dovadă ce atestă achiziția produsului respectiv (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
Toate costurile privind garanţia comercială, inclusiv transportul produsului în vederea recuperării preţului plătit de consumator, se suportă de către S.C. EXTREME GEAR S.R.L..
Garanția își pierde valabilitatea, devine nulă, în cazul în care s-au adus modificări produselor ce nu au fost realizate de către brandul producător.
Bunurile reparate prin garanție sunt supuse disponibilității stocului de produse existent în acel moment.
Timpul de nefuncționare din cauza lipsei de conformitate apărute în termenul de garanție legală sau comercială prelungește termenul de garanție cu o durată egală cu termenul în care consumatorul a fost lipsit de folosința bunului.

Produsele de folosinţă îndelungată care înlocuiesc produsele defecte în cadrul termenului de garanţie vor beneficia de un nou termen de garanţie care curge de la data preschimbării produsului.

Snowboardingul poate fi un sport periculos. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu își asumă nici un fel de răspundere în cazul accidentărilor sau chiar a decesului apărute în urma utilizării produselor de snowboard vândute clienților.

Politica de garanție pentru haine de snowboard acoperă următoarele aspecte:

a. Defecte ale materialelor utilizate ori a calității materialelor
b. Defecte datorate unei manopere deficitare, de slabă calitate
c. Orice alt defect semnificativ de fabricație*
*Producătorul produsului respectiv este singura entitate avizată pentru a aprecia când un defect este considerat defect de fabricație.

Politica de garanție pentru haine de snowboard NU acoperă următoarele aspecte:

a. Defecte cauzate de accidente
b. Defecte cauzate de utilizare necorespunzătoare ori neglijență
c. Deteriorări estetice precum zgârieturi, rupturi, materiale descusute ori scămoșate sau urme normale de uzură ce sunt specifice oricărui echipament sportiv supus utilizării
d. Decolorări ale materialelor în timp datorate utilizării intensive ori a expunerii la factorii din mediul înconjurător.
e. Deteriorări cauzate de contactul cu echipamentul de snowboard de hardgoods (placă, legături, boots)
f. Părți componente pierdute
g. Furtul produsului respectiv
h. Defecte survenite în urma contactului cu telescaunul sau orice alt mijloc de transport montan.

Impermeabilitatea nu este acoperită de garanție ca un defect de fabricație, excepție făcând cazurile în care prezintă un defect încă de la achiziționarea respectivului produs. Toți utilizatorii sunt responsabili pentru întreținerea impermeabilității pe parcursul duratei de viață a articolului vestimentar.

Aplicarea politicii de garantie

1. Garanția se aplică exclusiv hainelor de snowboard achiziționate din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.)
2. Garanția nu este transferabilă și este valabilă exclusiv pentru cumpărătorul inițial al produsului. Toate solicitările de garanție trebuie să fie însoțite de o dovadă ce atestă procesul de cumpărare, precum și data la care a fost făcută achiziția (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
3. Produsul impreuna cu toate accesoriile este predat personal sau trimis prin servicii de curierat rapid in vederea evaluarii la adresa: Municipiul Cluj-Napoca, Str. Câmpina, Nr. 60B, Județ Cluj.
4. Termenul în care consumatorul va aduce la cunoștința vânzătorului neconformitatea produsului este unul rezonabil, care nu va depăși 7 zile
5. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. va soluționa toate solicitările de garanție și va remedia neconformitățile ivite în termen de 15 zile de la data primirii solicitărilor.
6. Remedierea neconformităților poate avea loc prin repararea sau înlocuirea în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată.
7. Unitatea service specializată care va efectua eventualele reparații este: SC EXTREME GEAR SRL cu sediul în Cluj-Napoca, Strada Câmpina, Nr. 60B.
Orice intervenție adusă produsului în afara unității service specializate menționate mai sus, duce la anularea garanției.

Recomandări pentru utilizarea, păstrarea și întreținerea hainelor de snowboard

1. Examinați cu atenție hainele de snowboard pentru a detecta eventuale găuri sau alte deteriorări. Înainte de a spăla hainele de snowboard după un sezon de iarnă vă recomandăm să le examinați cu atenție pentru a putea detecta orice ruptură sau alte deteriorări și reparați-le în prealabil.
2. Spălați hainele de snowboard. Chiar și hainele ce au în compoziție Gore-Tex trebuie spălate înainte de a fi depozitate pentru o perioadă mai mare de timp. Acest lucru va permite hainelor tale nu doar să aibă un miros plăcut, ci le va ajuta și să își psătreze proprietățile de impermeabilitate.
3. Urmați cu atenție instrucțiunile de utilizare. Asigurați-vă că utilizați un detergent special pentru Gore-Tex sau pentru alte materiale din care sunt confecționate hainele de snowboard.
Urmați cu stricțete instrucțiunile de spălare menționate pe etichetele hainelor.
Închideți toate fermoarele și toate capsele sau nasturii înainte de a pune hainele în mașina de spălat.
Pentru hainele cu Gore-Tex puteți utiliza și un spray pentru impermeabilitate înainte de a le usca la o temperatură scăzută.

II. Garanția legală de conformitate

Garanţia legală de conformitate reprezintă protecţia juridică a consumatorului rezultată prin efectul legii în raport cu lipsa de conformitate, reprezentând obligaţia legală a S.C. EXTREME GEAR S.R.L. faţă de consumator ca, fără solicitarea unor costuri suplimentare, să aducă produsul la conformitate, incluzând restituirea preţului plătit de consumator, repararea sau înlocuirea produsului, dacă acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă.

1) Suplimentar garanției comerciale, consumatorul are dreptul, potrivit legii, la garanția legală de conformitate. Aceasta nu este afectată de garanția comercială, reprezentând un angajament suplimentar față de garanția legală de conformitate.

2) Se considera ca produsele sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare daca:

 • a) corespund descrierii facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si au aceleasi calitati ca si produsele pe care S.C. EXTREME GEAR S.R.L. le-a prezentat consumatorului ca mostra sau model;
 • b) corespund oricarui scop specific solicitat de catre consumator, scop facut cunoscut S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si acceptat de acesta la incheierea contractului de vanzare-cumparare;
 • c) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip;
 • d) fiind de acelasi tip, prezinta parametri de calitate si performante normale, la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L., de producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului.

3) Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare consumatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate ori daca lipsa de conformitate isi are originea in materialele furnizate de consumator, după caz.

4) In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita S.C. EXTREME GEAR S.R.L. in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata conform legii. O măsură reparatorie va fi considerată ca disproporţionată, dacă ea impune  S.C. EXTREME GEAR S.R.L.costuri care sunt nerezonabile în comparaţie cu cealaltă măsură reparatorie, luându-se în considerare:

 1. a) valoarea pe care ar fi avut-o produsele dacă nu ar fi existat lipsa de conformitate;
 2. b) importanţa lipsei de conformitate;
 3. c) dacă cealaltă măsură reparatorie ar putea fi realizată fără un inconvenient semnificativ pentru consumator.

5) Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade de timp, stabilita de comun acord, in scris, intre S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilita nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul, dupa caz, a adus la cunostinta S.C. EXTREME GEAR S.R.L. lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul S.C. EXTREME GEAR S.R.L.ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare.

6) Consumatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolutiunea contractului in oricare dintre urmatoarele cazuri:

 1. a) daca nu beneficiaza nici de repararea, nici de inlocuirea produsului;
 2. b) dacă S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu a luat masura reparatorie intr-o perioada de timp rezonabila;
 3. c) daca S.C. EXTREME GEAR S.R.L.nu a luat masura reparatorie, intr-o perioada de 15 zile calendaristice, fara inconveniente semnificative pentru consumator.

7) Consumatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului, daca lipsa conformitatii este minora.

8) Potrivit art. 16 din Legea 449/2003: Raspunderea S.C. EXTREME GEAR S.R.L.este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.

Potrivit art. 16 ind. 1 din Legea 449/2003: După expirarea termenului prevăzut la art. 16, consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea produselor care nu pot fi folosite în scopul pentru care au fost realizate ca urmare a unor vicii ascunse apărute în cadrul duratei medii de utilizare, în condiţiile legii.

Potrivit art. 16 ind. 2 din Legea 449/2003: Pentru produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 2 ani, termenul de 2 ani se reduce la aceasta durata.

9) Potrivit art. 17 din Legea 449/2003: Consumatorul trebuie sa informeze S.C. EXTREME GEAR S.R.L.despre lipsa de conformitate in termen de 2 luni de la data la care a constatat-o. Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.

10) În cazul produselor vândute prin magazinul online, consumatorul are dreptul de a returna produsul în termen de 14 zile, cu restituirea integrală a prețului.

11) Drepturile decurgând din garantia legala de conformitate, nu pot fi inlaturate sau limitate odata cu oferirea unei garantii comerciale. Sub rezerva termenului de prescripție legal, cumpărătorul inițial are dreptul prin lege la măsuri corective din partea S.C. EXTREME GEAR S.R.L., fără costuri, în caz de neconformitate a bunurilor. Măsurile corective respective nu sunt afectate de garanția comercială.

12) Prin raportare la dispozițiile art. 22 alin. 2 din Legea 449/2003: În cazul produselor folosite, consumatorul şi S.C. EXTREME GEAR S.R.L.  pot conveni reducerea termenului prevăzut la art. 16, dar nu la mai puţin de un an de la data livrării produsului.

13) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu răspunde în următoarele situații:

 1. a) consumatorul, în momentul încheierii contractului, a cunoscut sau nu putea, în mod rezonabil, să nu cunoască lipsa de conformitate ori această lipsă își are originea în materialele furnizate de consumator.
 2. b) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că nu a cunoscut și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să cunoască declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia;
 3. c) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia fuseseră corectate, la momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare;
 4. d) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că decizia de a cumpăra produsul nu putea fi influențată de declarațiile publice în cauză.

Prezentul certificat de garanție a fost redactat în conformitate cu art. 20 din Legea 449/2003, respectiv conține menţiuni cu privire la drepturile conferite prin lege consumatorului şi atestă în mod clar că aceste drepturi nu sunt afectate prin garanţia oferită. De asemenea, certificatul de garanţie, precizează elementele de identificare a produsului, termenul de garanţie, durata medie de utilizare, modalităţile de asigurare a garanţiei - întreţinere, reparare, înlocuire şi termenul de realizare a acestora, inclusiv denumirea şi adresa vânzătorului şi ale unităţii specializate de service, fiind redactat în termeni simpli şi uşor de înţeles.

Prezentul certificat de garanție respectă prevederile Directivei (UE) 2019/771 A Parlamentului European și a Consiliului din 20 mai 2019, precum și dispozițiile legale naționale în materie, respectiv Legea 449/2003 privind vânzarea produselor și garanţiile asociate acestora.

Certificat de garanție pentru Plăci de skateboard și plăci de longboard

Prin prezentul certificat se oferă produselor o garanție comercială, fiind detaliate de asemenea drepturile conferite de lege consumatorilor în ceea ce privește garanția legală de conformitate.

I. Garanția comercială

Garanția comercială reprezintă orice angajament asumat de vânzător faţă de consumator, fără solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a preţului plătit de consumator, de reparare sau de înlocuire a produsului cumpărat, în cazul în care acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă;

SC EXTREME GEAR SRL garantează că produsele sunt lipsite de orice defect al materialelor utilizate ori al manoperei.
Magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.), dealer autorizat, oferă o garanție de 1 an de zile pentru plăcile de skateboard și pentru plăcile de longboard.

Durata medie de utilizare este egală cu termenul de garanție comercială conferit prin prezentul, adică 1 an de zile.

Garanția se aplică exclusiv cumpărătorului inițial* și nu este transferabilă.
*Cumpărătorul inițial este persoana care achiziționează produsul din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) și căreia i se acordă o dovadă ce atestă achiziția produsului respectiv (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
Garanția pentru plăcile de skateboard și longboard nu se aplică pentru defecte rezultate în urma unui impact, a unei întrebuințări necorespunzătoare, a unui abuz, a unui accident, a neglijenței ori a unor urme uzuale datorate utilizării normale.
Toate costurile privind garanţia comercială, inclusiv transportul produsului în vederea recuperării preţului plătit de consumator, se suportă de către S.C. EXTREME GEAR S.R.L..

Garanția își pierde valabilitatea, devine nulă, în cazul în care s-au adus modificări produselor ce nu au fost realizate de către brandul producător.
Bunurile reparate prin garanție sunt supuse disponibilității stocului de produse existent în acel moment.
Timpul de nefuncționare din cauza lipsei de conformitate apărute în termenul de garanție legală sau comercială prelungește termenul de garanție cu o durată egală cu termenul în care consumatorul a fost lipsit de folosința bunului.

Produsele de folosinţă îndelungată care înlocuiesc produsele defecte în cadrul termenului de garanţie vor beneficia de un nou termen de garanţie care curge de la data preschimbării produsului.
Skateboardingul și longboardingul pot fi sporturi periculoase. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu își asumă nici un fel de răspundere în cazul accidentărilor sau chiar a decesului apărute în urma utilizării produselor de skateboard sau longboard vândute clienților.

Politica de garanție pentru plăcile de skateboard și longboard acoperă următoarele aspecte:

a. Defecte ale materialelor utilizate ori a calității materialelor
b. Defecte datorate unei manopere deficitare, de slabă calitate
c. Orice alt defect semnificativ de fabricație*
*Producătorul produsului respectiv este singura entitate avizată pentru a aprecia când un defect este considerat defect de fabricație.

Politica de garanție pentru plăcile de skateboard și longboard NU acoperă următoarele aspecte:

a. Orice problemă apărută în urma unei utilizări necorespunzătoare, a unui abuz ori a neglijenței. Aceasta include, dar nu se limitează la, distrugerile provenite prin impactul cu bare metalice sau alte formațiuni prezente într-un skatepark.
b. Deteriorări la nivel estetic, incluzând zgârieturi, găuri sau ciobituri ale plăcii, decolorări ale elementelor grafice datorate expunerii plăcii la radiațiile solare
c. Distrugerea plăcii rezultată în urma montării improprii a componentelor de hardware (axe, rulmenți, roți), incluzând și utilizarea unor scule nepotrivite pentru procesul de montaj
d. Distrugeri cauzate de orice modificări neautorizate aduse plăcii
e. Deteriorări uzuale, normale ce sunt specifice oricărui echipament sportiv supus utilizării.
f. Distrugeri datorate utilizării unor componente hardware ce nu sunt furnizate de către brandul producător
j. Distrugeri cauzate de coliziunea sau impactul cu, fără a se limita la, pietre, bare metalice (rail), elemente din skatepark, elemente din peisajul urban și ciment.
k. Distrugerea nose-ului sau a tail-ului prin efectuarea diverselor trick-uri ce presupun dragging (glisarea plăcii pe diverse suprafețe dure – ciment, metal, etc.)
l. Distrugeri cauzate de expunerea plăcii la variații foarte mari de temperatură, la apă sau la transpirație
m. Deformarea plăcii ca un rezultat al expunerii la căldură, zăpadă, ploaie, sau scufundarea în apă
n. Ciobirea marginilor plăcii sau crăparea acesteia ca urmare a impactului cu obiecte străine
o. Mici diferențe de simetrie
p. Fisuri ale straturilor de suprafață care nu sunt considerate defecte de fabricație și care nu afectează integritatea structurală a plăcii
q. Distrugeri cauzate de un impact puternic ce apare în cazul efectuării diverselor trick-uri
r. Distrugeri apărute în urma transportului prin interemediul unei firme de curierat (acesta revine exclusiv în sarcina firmei de curierat)
s. Înlocuirea sau reparația griptape-ului
t. Accidentări cauzate utilizatorilor

Aplicarea politicii de garanție

1. Garanția se aplică exclusiv plăcilor de skateboard și longboard achiziționate din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.)
2. PENTRU CA VÂNZĂTORUL SĂ POATĂ FACE CONSTATAREA ORICĂRUI DEFECT DE FABRICAȚIE ȘI PENTRU A PERMITE CUMPĂRĂTORULUI SĂ BENEFICIEZE DE POLITICA DE GARANȚIE, CUMPĂRĂTORUL ARE OBLIGAȚIA DE A PREZENTA PLACA DE SKATEBOARD SAU LONGBOARD INTEGRALĂ, CU TOATE PĂRȚILE COMPONENTE.
3. Garanția nu este transferabilă și este valabilă exclusiv pentru cumpărătorul inițial al produsului. Toate solicitările de garanție trebuie să fie însoțite de o dovadă ce atestă procesul de cumpărare, precum și data la care a fost făcută achiziția (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
4. Produsul impreuna cu toate accesoriile este predat personal sau trimis prin servicii de curierat rapid in vederea evaluarii la adresa: Municipiul Cluj-Napoca, Str. Câmpina, Nr. 60B, Județ Cluj.
5. Termenul în care consumatorul va aduce la cunoștința vânzătorului neconformitatea produsului este unul rezonabil, care nu va depăși 7 zile
6. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. va soluționa toate solicitările de garanție și va remedia neconformitățile ivite în termen de 15 zile de la data primirii solicitărilor.
7. Remedierea neconformităților poate avea loc prin repararea sau înlocuirea în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată.
8. Unitatea service specializată care va efectua eventualele reparații este: SC EXTREME GEAR SRL cu sediul în Cluj-Napoca, Strada Câmpina, Nr. 60B.
Orice intervenție adusă produsului în afara unității service specializate menționate mai sus, duce la anularea garanției.

Recomandări pentru utilizarea, păstrarea și întreținerea plăcilor de skateboard și longboard

1. Verificați placa de skateboard sau longboard periodic. Este recomandat ca placa de skateboard sau longboard să fie verificată înainte de fiecare utilizare. Asigurați-vă că toate piulițele, axele, șuruburile, roțile și rulmenții sunt foarte bine strânse.
2. Dacă roțile nu sunt foarte bine securizate, nu utilizați placa de skateboard sau longboard și verificați-le imediat.
3. Verificați fiecare componentă în parte. Atât șuruburile, cât și piulițele nu ar trebui să fie nici prea strânse, nici prea desfăcute, deoarece amândouă situații pot cauza accidente.
4. Dacă este necesar să înlăturați rulmenții, faceți-o cu grijă și asigurați-vă că îi puneți în poziția corectă atunci când este necesară înlocuirea acestora.
5. Verificați toate părțile componente ale plăcii de skateboard sau longboard periodic. Verificați placa. Înlocuiți orice parte a plăcii de skateboard sau longboard atunci când este necesar.

II. Garanția legală de conformitate

Garanţia legală de conformitate reprezintă protecţia juridică a consumatorului rezultată prin efectul legii în raport cu lipsa de conformitate, reprezentând obligaţia legală a S.C. EXTREME GEAR S.R.L. faţă de consumator ca, fără solicitarea unor costuri suplimentare, să aducă produsul la conformitate, incluzând restituirea preţului plătit de consumator, repararea sau înlocuirea produsului, dacă acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă.

1) Suplimentar garanției comerciale, consumatorul are dreptul, potrivit legii, la garanția legală de conformitate. Aceasta nu este afectată de garanția comercială, reprezentând un angajament suplimentar față de garanția legală de conformitate.

2) Se considera ca produsele sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare daca:

 • a) corespund descrierii facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si au aceleasi calitati ca si produsele pe care S.C. EXTREME GEAR S.R.L. le-a prezentat consumatorului ca mostra sau model;
 • b) corespund oricarui scop specific solicitat de catre consumator, scop facut cunoscut S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si acceptat de acesta la incheierea contractului de vanzare-cumparare;
 • c) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip;
 • d) fiind de acelasi tip, prezinta parametri de calitate si performante normale, la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L., de producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului.

3) Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare consumatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate ori daca lipsa de conformitate isi are originea in materialele furnizate de consumator, după caz.

4) In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita S.C. EXTREME GEAR S.R.L. in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata conform legii. O măsură reparatorie va fi considerată ca disproporţionată, dacă ea impune  S.C. EXTREME GEAR S.R.L.costuri care sunt nerezonabile în comparaţie cu cealaltă măsură reparatorie, luându-se în considerare:

 1. a) valoarea pe care ar fi avut-o produsele dacă nu ar fi existat lipsa de conformitate;
 2. b) importanţa lipsei de conformitate;
 3. c) dacă cealaltă măsură reparatorie ar putea fi realizată fără un inconvenient semnificativ pentru consumator.

5) Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade de timp, stabilita de comun acord, in scris, intre S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilita nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul, dupa caz, a adus la cunostinta S.C. EXTREME GEAR S.R.L. lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul S.C. EXTREME GEAR S.R.L.ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare.

6) Consumatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolutiunea contractului in oricare dintre urmatoarele cazuri:

 1. a) daca nu beneficiaza nici de repararea, nici de inlocuirea produsului;
 2. b) dacă S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu a luat masura reparatorie intr-o perioada de timp rezonabila;
 3. c) daca S.C. EXTREME GEAR S.R.L.nu a luat masura reparatorie, intr-o perioada de 15 zile calendaristice, fara inconveniente semnificative pentru consumator.

7) Consumatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului, daca lipsa conformitatii este minora.

8) Potrivit art. 16 din Legea 449/2003: Raspunderea S.C. EXTREME GEAR S.R.L.este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.

Potrivit art. 16 ind. 1 din Legea 449/2003: După expirarea termenului prevăzut la art. 16, consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea produselor care nu pot fi folosite în scopul pentru care au fost realizate ca urmare a unor vicii ascunse apărute în cadrul duratei medii de utilizare, în condiţiile legii.

Potrivit art. 16 ind. 2 din Legea 449/2003: Pentru produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 2 ani, termenul de 2 ani se reduce la aceasta durata.

9) Potrivit art. 17 din Legea 449/2003: Consumatorul trebuie sa informeze S.C. EXTREME GEAR S.R.L.despre lipsa de conformitate in termen de 2 luni de la data la care a constatat-o. Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.

10) În cazul produselor vândute prin magazinul online, consumatorul are dreptul de a returna produsul în termen de 14 zile, cu restituirea integrală a prețului.

11) Drepturile decurgând din garantia legala de conformitate, nu pot fi inlaturate sau limitate odata cu oferirea unei garantii comerciale. Sub rezerva termenului de prescripție legal, cumpărătorul inițial are dreptul prin lege la măsuri corective din partea S.C. EXTREME GEAR S.R.L., fără costuri, în caz de neconformitate a bunurilor. Măsurile corective respective nu sunt afectate de garanția comercială.

12) Prin raportare la dispozițiile art. 22 alin. 2 din Legea 449/2003: În cazul produselor folosite, consumatorul şi S.C. EXTREME GEAR S.R.L.  pot conveni reducerea termenului prevăzut la art. 16, dar nu la mai puţin de un an de la data livrării produsului.

13) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu răspunde în următoarele situații:

 1. a) consumatorul, în momentul încheierii contractului, a cunoscut sau nu putea, în mod rezonabil, să nu cunoască lipsa de conformitate ori această lipsă își are originea în materialele furnizate de consumator.
 2. b) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că nu a cunoscut și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să cunoască declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia;
 3. c) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia fuseseră corectate, la momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare;
 4. d) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că decizia de a cumpăra produsul nu putea fi influențată de declarațiile publice în cauză.

Prezentul certificat de garanție a fost redactat în conformitate cu art. 20 din Legea 449/2003, respectiv conține menţiuni cu privire la drepturile conferite prin lege consumatorului şi atestă în mod clar că aceste drepturi nu sunt afectate prin garanţia oferită. De asemenea, certificatul de garanţie, precizează elementele de identificare a produsului, termenul de garanţie, durata medie de utilizare, modalităţile de asigurare a garanţiei - întreţinere, reparare, înlocuire şi termenul de realizare a acestora, inclusiv denumirea şi adresa vânzătorului şi ale unităţii specializate de service, fiind redactat în termeni simpli şi uşor de înţeles.

Prezentul certificat de garanție respectă prevederile Directivei (UE) 2019/771 A Parlamentului European și a Consiliului din 20 mai 2019, precum și dispozițiile legale naționale în materie, respectiv Legea 449/2003 privind vânzarea produselor și garanţiile asociate acestora.

Certificat de garanție pentru Căști de skateboard NOI

Prin prezentul certificat se oferă produselor o garanție comercială, fiind detaliate de asemenea drepturile conferite de lege consumatorilor în ceea ce privește garanția legală de conformitate.

I. Garanția comercială

Garanția comercială reprezintă orice angajament asumat de vânzător faţă de consumator, fără solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a preţului plătit de consumator, de reparare sau de înlocuire a produsului cumpărat, în cazul în care acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă;

SC EXTREME GEAR SRL garantează că produsele sunt lipsite de orice defect de fabricație.
Magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.), dealer autorizat, oferă garanție pentru căștile de skateboard NOI pe care le comercializează pentru o perioadă de 1 an de zile începând cu data la care au fost achiziționate.

Durata medie de utilizare este egală cu termenul de garanție comercială conferit prin prezentul, adică 1 a de zile.

Garanția este oferită EXCLUSIV pentru căștile de skateboard achiziționate din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.), dealer autorizat.
Garanția se aplică exclusiv cumpărătorului inițial* și nu este transferabilă.
*Cumpărătorul inițial este persoana care achiziționează produsul din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) și căreia i se acordă o dovadă ce atestă achiziția produsului respectiv (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
Toate costurile privind garanţia comercială, inclusiv transportul produsului în vederea recuperării preţului plătit de consumator, se suportă de către S.C. EXTREME GEAR S.R.L..

Garanția își pierde valabilitatea, devine nulă, în cazul în care s-au adus modificări produselor ce nu au fost realizate de către brandul producător.
Bunurile reparate prin garanție sunt supuse disponibilității stocului de produse existent în acel moment.
Timpul de nefuncționare din cauza lipsei de conformitate apărute în termenul de garanție legală sau comercială prelungește termenul de garanție cu o durată egală cu termenul în care consumatorul a fost lipsit de folosința bunului.

Produsele de folosinţă îndelungată care înlocuiesc produsele defecte în cadrul termenului de garanţie vor beneficia de un nou termen de garanţie care curge de la data preschimbării produsului.
Skateboardingul poate fi un sport periculos. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu își asumă nici un fel de răspundere în cazul accidentărilor sau chiar a decesului apărute în urma utilizării produselor de skateboard vândute clienților.

Politica de garanție pentru căști de skateboard noi acoperă următoarele aspecte:

a. Defecte ale materialelor utilizate ori a calității materialelor
b. Defecte datorate unei manopere deficitare, de slabă calitate
c. Orice alt defect semnificativ de fabricație*
*Producătorul produsului respectiv este singura entitate avizată pentru a aprecia când un defect este considerat defect de fabricație.

Politica de garanție pentru căști de skateboard noi NU acoperă următoarele aspecte:

a. Defecte cauzate de accidente
b. Defecte cauzate de utilizare improprie, abuz ori neglijență
c. Deteriorări estetice precum zgârieturi, ciobituri sau urme normale de uzură ce sunt specifice oricărui echipament sportiv supus utilizării
d. Decolorări ale materialelor în timp datorate utilizării intensive ori a expunerii la factorii din mediul înconjurător.
e. Defecte cauzate de o depozitare improprie
f. Părți componente pierdute
g. Furtul produsului respectiv
h. Deteriorări cauzate de utilizarea solvenților, adezivilor, înălbitorilor sau a altor substanțe corozive sau cu un puternic efect distrugător
i. Distrugeri cauzate prin modificări aduse căștii de protecție
Orice tip de modificare adusă căștii nu este recomandată și va avea drept consecință anularea garanției pentru casca respectivă.

Aplicarea politicii de garanție

1. Garanția se aplică exclusiv căstilor de skateboard noi achiziționate din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.)
2. PENTRU CA VÂNZĂTORUL SĂ POATĂ FACE CONSTATAREA ORICĂRUI DEFECT DE FABRICAȚIE ȘI PENTRU A PERMITE CUMPĂRĂTORULUI SĂ BENEFICIEZE DE POLITICA DE GARANȚIE, CUMPĂRĂTORUL ARE OBLIGAȚIA DE A PREZENTA CASCA DE SKATEBOARD INTEGRALĂ, CU TOATE PĂRȚILE COMPONENTE.
3. Garanția nu este transferabilă și este valabilă exclusiv pentru cumpărătorul inițial al produsului. Toate solicitările de garanție trebuie să fie însoțite de o dovadă ce atestă procesul de cumpărare, precum și data la care a fost făcută achiziția (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
4. Produsul impreuna cu toate accesoriile este predat personal sau trimis prin servicii de curierat rapid in vederea evaluarii la adresa: Municipiul Cluj-Napoca, Str. Câmpina, Nr. 60B, Județ Cluj.
5. Termenul în care consumatorul va aduce la cunoștința vânzătorului neconformitatea produsului este unul rezonabil, care nu va depăși 7 zile
6. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. va soluționa toate solicitările de garanție și va remedia neconformitățile ivite în termen de 15 zile de la data primirii solicitărilor.
7. Remedierea neconformităților poate avea loc prin repararea sau înlocuirea în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată.
8. Unitatea service specializată care va efectua eventualele reparații este: SC EXTREME GEAR SRLcu sediul în Cluj-Napoca, Str. Câmpina, Nr. 60B.
Orice intervenție adusă produsului în afara unității service specializate menționate mai sus atrage după sine anularea garanției.

Recomandări pentru utilizarea, păstrarea și întreținerea căștilor de skateboard

1. Verificați-vă casca periodic. Înainte de fiecare utilizare a căștii asigurați-vă că nicio componentă nu este ruptă, excesiv uzată sau lipsă.
2. Înlocuiți-vă casca. Casca de protecție este concepută pentru a absorbi o mare parte din energia potențială a unui impact. Chiar dacă aparent casca nu prezintă nicio distrugere, este esențial ca orice cască ce a suferit un impact major într-un accident sau care a fost expusă unei lovituri grave, să fie înlocuită. O inspecție uzuală a căștii poate să nu revele nicio distrugere aparentă a căștii, dar aceasta poate să fie acolo.
Majoritatea producătorilor de căști de protecție pentru ski & snowboard recomandă înlocuirea căștii după o perioadă de 3 ani chiar în condițiile unei utilizări normale, fără un impact, sau chiar și mai devreme în cazul în care casca a fost expusă la soare pentru o perioadă îndelungată, în cazul în care a fost utilizată intens sau în cazul în care a avut un contact direct cu chimicale.
De asemenea, casca trebuie înlocuită dacă nu se mai potrivește mărimii scalpului utilizatorului.
3. Curățați-vă casca. Pentru curățarea căștii se recomandă utilizarea apei la o temperatură de maxim 30°C și exclusiv a săpunului. Lăsați casca să se usuce natural și evitați contactul direct cu orice sursă de căldură sau cu suprafețe fierbinți.
4. Evitați aplicarea oricărui tip de vopsea ori a stickerelor cu adezivi, a soluțiilor de curățare sau a altor chimicale și solvenți care pot reduce dramatic protecția oferită de cască.
5. Casca își va pierde proprietățile de protecție dacă este expusă la temperaturi ce depășesc 62°C. Dacă lăsați casca lângă fereastră în interiorul unei mașini (sau orice altă circumstanță similară) într-o zi însorită și călduroasă, se pot atinge cu ușurință temperaturi ce depășesc chiar 62°C. Dacă a fost expusă la asemenea temperaturi, casca de protecție trebuie imediat înlocuită.
6. Casca nu va asigura gradul necesar de protecție în cazul în care modificați sau înlocuiți oricare dintre elementele incluse în cască. Orice tip de modificare adusă căștii nu este recomandată și va avea drept consecință anularea garanției pentru casca respectivă.
7. Pentru transportul căștii utilizați ambalajul original. După utilizare casca trebuie depozitată fără ambalaj într-un loc răcoros, uscat, întunecos, departe de orice sursă de căldură, îngheț, umiditate crescută, substanțe corozive sau alți potențiali factori ce pot cauza deteriorări. În timp ce casca este transportată asigurați-vă că niciun obiect ascuțit nu o poate distruge căzând de deasupra.

II. Garanția legală de conformitate

Garanţia legală de conformitate reprezintă protecţia juridică a consumatorului rezultată prin efectul legii în raport cu lipsa de conformitate, reprezentând obligaţia legală a S.C. EXTREME GEAR S.R.L. faţă de consumator ca, fără solicitarea unor costuri suplimentare, să aducă produsul la conformitate, incluzând restituirea preţului plătit de consumator, repararea sau înlocuirea produsului, dacă acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă.

1) Suplimentar garanției comerciale, consumatorul are dreptul, potrivit legii, la garanția legală de conformitate. Aceasta nu este afectată de garanția comercială, reprezentând un angajament suplimentar față de garanția legală de conformitate.

2) Se considera ca produsele sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare daca:

 • a) corespund descrierii facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si au aceleasi calitati ca si produsele pe care S.C. EXTREME GEAR S.R.L. le-a prezentat consumatorului ca mostra sau model;
 • b) corespund oricarui scop specific solicitat de catre consumator, scop facut cunoscut S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si acceptat de acesta la incheierea contractului de vanzare-cumparare;
 • c) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip;
 • d) fiind de acelasi tip, prezinta parametri de calitate si performante normale, la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L., de producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului.

3) Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare consumatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate ori daca lipsa de conformitate isi are originea in materialele furnizate de consumator, după caz.

4) In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita S.C. EXTREME GEAR S.R.L. in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata conform legii. O măsură reparatorie va fi considerată ca disproporţionată, dacă ea impune  S.C. EXTREME GEAR S.R.L.costuri care sunt nerezonabile în comparaţie cu cealaltă măsură reparatorie, luându-se în considerare:

 1. a) valoarea pe care ar fi avut-o produsele dacă nu ar fi existat lipsa de conformitate;
 2. b) importanţa lipsei de conformitate;
 3. c) dacă cealaltă măsură reparatorie ar putea fi realizată fără un inconvenient semnificativ pentru consumator.

5) Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade de timp, stabilita de comun acord, in scris, intre S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilita nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul, dupa caz, a adus la cunostinta S.C. EXTREME GEAR S.R.L. lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul S.C. EXTREME GEAR S.R.L.ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare.

6) Consumatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolutiunea contractului in oricare dintre urmatoarele cazuri:

 1. a) daca nu beneficiaza nici de repararea, nici de inlocuirea produsului;
 2. b) dacă S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu a luat masura reparatorie intr-o perioada de timp rezonabila;
 3. c) daca S.C. EXTREME GEAR S.R.L.nu a luat masura reparatorie, intr-o perioada de 15 zile calendaristice, fara inconveniente semnificative pentru consumator.

7) Consumatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului, daca lipsa conformitatii este minora.

8) Potrivit art. 16 din Legea 449/2003: Raspunderea S.C. EXTREME GEAR S.R.L.este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.

Potrivit art. 16 ind. 1 din Legea 449/2003: După expirarea termenului prevăzut la art. 16, consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea produselor care nu pot fi folosite în scopul pentru care au fost realizate ca urmare a unor vicii ascunse apărute în cadrul duratei medii de utilizare, în condiţiile legii.

Potrivit art. 16 ind. 2 din Legea 449/2003: Pentru produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 2 ani, termenul de 2 ani se reduce la aceasta durata.

9) Potrivit art. 17 din Legea 449/2003: Consumatorul trebuie sa informeze S.C. EXTREME GEAR S.R.L.despre lipsa de conformitate in termen de 2 luni de la data la care a constatat-o. Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.

10) În cazul produselor vândute prin magazinul online, consumatorul are dreptul de a returna produsul în termen de 14 zile, cu restituirea integrală a prețului.

11) Drepturile decurgând din garantia legala de conformitate, nu pot fi inlaturate sau limitate odata cu oferirea unei garantii comerciale. Sub rezerva termenului de prescripție legal, cumpărătorul inițial are dreptul prin lege la măsuri corective din partea S.C. EXTREME GEAR S.R.L., fără costuri, în caz de neconformitate a bunurilor. Măsurile corective respective nu sunt afectate de garanția comercială.

12) Prin raportare la dispozițiile art. 22 alin. 2 din Legea 449/2003: În cazul produselor folosite, consumatorul şi S.C. EXTREME GEAR S.R.L.  pot conveni reducerea termenului prevăzut la art. 16, dar nu la mai puţin de un an de la data livrării produsului.

13) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu răspunde în următoarele situații:

 1. a) consumatorul, în momentul încheierii contractului, a cunoscut sau nu putea, în mod rezonabil, să nu cunoască lipsa de conformitate ori această lipsă își are originea în materialele furnizate de consumator.
 2. b) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că nu a cunoscut și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să cunoască declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia;
 3. c) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia fuseseră corectate, la momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare;
 4. d) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că decizia de a cumpăra produsul nu putea fi influențată de declarațiile publice în cauză.

Prezentul certificat de garanție a fost redactat în conformitate cu art. 20 din Legea 449/2003, respectiv conține menţiuni cu privire la drepturile conferite prin lege consumatorului şi atestă în mod clar că aceste drepturi nu sunt afectate prin garanţia oferită. De asemenea, certificatul de garanţie, precizează elementele de identificare a produsului, termenul de garanţie, durata medie de utilizare, modalităţile de asigurare a garanţiei - întreţinere, reparare, înlocuire şi termenul de realizare a acestora, inclusiv denumirea şi adresa vânzătorului şi ale unităţii specializate de service, fiind redactat în termeni simpli şi uşor de înţeles.

Prezentul certificat de garanție respectă prevederile Directivei (UE) 2019/771 A Parlamentului European și a Consiliului din 20 mai 2019, precum și dispozițiile legale naționale în materie, respectiv Legea 449/2003 privind vânzarea produselor și garanţiile asociate acestora.

Certificat de garanție pentru Căști de skateboard RESIGILATE & UTILIZATE

Prin prezentul certificat se oferă produselor o garanție comercială, fiind detaliate de asemenea drepturile conferite de lege consumatorilor în ceea ce privește garanția legală de conformitate.

I. Garanția comercială

Garanția comercială reprezintă orice angajament asumat de vânzător faţă de consumator, fără solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a preţului plătit de consumator, de reparare sau de înlocuire a produsului cumpărat, în cazul în care acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă;

SC EXTREME GEAR SRL garantează că produsele lor sunt lipsite de orice defect de fabricație.
Magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.), dealer autorizat, oferă garanție pentru căștile de skateboard RESIGILATE și UTILIZATE pe care le comercializează pentru o perioadă de 1 an de zile începând cu data la care au fost achiziționate.

Durata medie de utilizare este egală cu termenul de garanție comercială conferit prin prezentul, adică 1 an de zile.

Pentru a putea beneficia de politica de garanție, cumpărătorul trebuie să dețină o dovadă ce atestă achiziționarea produsului respectiv, precum și data la care a fost făcută achiziția (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).

PENTRU CA VÂNZĂTORUL SĂ POATĂ FACE CONSTATAREA ORICĂRUI DEFECT DE FABRICAȚIE ȘI PENTRU A PERMITE CUMPĂRĂTORULUI SĂ BENEFICIEZE DE POLITICA DE GARANȚIE, CUMPĂRĂTORUL ARE OBLIGAȚIA DE A PREZENTA CASCA DE SKATEBOARD INTEGRALĂ, CU TOATE PĂRȚILE COMPONENTE.

Garanția este oferită EXCLUSIV pentru căștile de skateboard achiziționate din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.), dealer autorizat.
Garanția se aplică exclusiv cumpărătorului inițial* și nu este transferabilă.
*Cumpărătorul inițial este persoana care achiziționează produsul din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) și căreia i se acordă o dovadă ce atestă achiziția produsului respectiv (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
Toate costurile privind garanţia comercială, inclusiv transportul produsului în vederea recuperării preţului plătit de consumator, se suportă de către S.C. EXTREME GEAR S.R.L..

Garanția își pierde valabilitatea, devine nulă, în cazul în care s-au adus modificări produselor ce nu au fost realizate de către brandul producător.
Bunurile reparate prin garanție sunt supuse disponibilității stocului de produse existent în acel moment.
Timpul de nefuncționare din cauza lipsei de conformitate apărute în termenul de garanție legală sau comercială prelungește termenul de garanție cu o durată egală cu termenul în care consumatorul a fost lipsit de folosința bunului.

Produsele de folosinţă îndelungată care înlocuiesc produsele defecte în cadrul termenului de garanţie vor beneficia de un nou termen de garanţie care curge de la data preschimbării produsului.
Skateboardingul poate fi un sport periculos. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu își asumă nici un fel de răspundere în cazul accidentărilor sau chiar a decesului apărute în urma utilizării produselor de skateboard vândute clienților.

Politica de garanție pentru căști de skateboard noi acoperă următoarele aspecte:

a. Defecte ale materialelor utilizate ori a calității materialelor
b. Defecte datorate unei manopere deficitare, de slabă calitate
c. Orice alt defect semnificativ de fabricație*
*Producătorul produsului respectiv este singura entitate avizată pentru a aprecia când un defect este considerat defect de fabricație.

Politica de garanție pentru căști de skateboard noi NU acoperă următoarele aspecte:

a. Defecte cauzate de accidente
b. Defecte cauzate de utilizare improprie, abuz ori neglijență
c. Deteriorări estetice precum zgârieturi, ciobituri sau urme normale de uzură ce sunt specifice oricărui echipament sportiv supus utilizării
d. Decolorări ale materialelor în timp datorate utilizării intensive ori a expunerii la factorii din mediul înconjurător.
e. Defecte cauzate de o depozitare improprie
f. Părți componente pierdute
g. Furtul produsului respectiv
h. Deteriorări cauzate de utilizarea solvenților, adezivilor, înălbitorilor sau a altor substanțe corozive sau cu un puternic efect distrugător
i. Distrugeri cauzate prin modificări aduse căștii de protecție
Orice tip de modificare adusă căștii nu este recomandată și va avea drept consecință anularea garanției pentru casca respectivă.

Aplicarea politicii de garanție

1. Garanția se aplică exclusiv căstilor de skateboard resigilate sau utilizate achiziționate din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.)
2. PENTRU CA VÂNZĂTORUL SĂ POATĂ FACE CONSTATAREA ORICĂRUI DEFECT DE FABRICAȚIE ȘI PENTRU A PERMITE CUMPĂRĂTORULUI SĂ BENEFICIEZE DE POLITICA DE GARANȚIE, CUMPĂRĂTORUL ARE OBLIGAȚIA DE A PREZENTA CASCA DE SKATEBOARD INTEGRALĂ, CU TOATE PĂRȚILE COMPONENTE.
3. Garanția nu este transferabilă și este valabilă exclusiv pentru cumpărătorul inițial al produsului. Toate solicitările de garanție trebuie să fie însoțite de o dovadă ce atestă procesul de cumpărare, precum și data la care a fost făcută achiziția (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
4. Produsul impreuna cu toate accesoriile este predat personal sau trimis prin servicii de curierat rapid in vederea evaluarii la adresa: Municipiul Cluj-Napoca, Str. Câmpina, Nr. 60B, Județ Cluj.
5. Termenul în care consumatorul va aduce la cunoștința vânzătorului neconformitatea produsului este unul rezonabil, care nu va depăși 7 zile
6. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. va soluționa toate solicitările de garanție și va remedia neconformitățile ivite în termen de 15 zile de la data primirii solicitărilor.
7. Remedierea neconformităților poate avea loc prin repararea sau înlocuirea în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată.
8. Unitatea service specializată care va efectua eventualele reparații este: SC EXTREME GEAR SRLcu sediul în Cluj-Napoca, Str. Câmpina, Nr. 60B.
Orice intervenție adusă produsului în afara unității service specializate menționate mai sus atrage după sine anularea garanției.

Recomandări pentru utilizarea, păstrarea și întreținerea căștilor de skateboard

1. Verificați-vă casca periodic. Înainte de fiecare utilizare a căștii asigurați-vă că nicio componentă nu este ruptă, excesiv uzată sau lipsă.
2. Înlocuiți-vă casca. Casca de protecție este concepută pentru a absorbi o mare parte din energia potențială a unui impact. Chiar dacă aparent casca nu prezintă nicio distrugere, este esențial ca orice cască ce a suferit un impact major într-un accident sau care a fost expusă unei lovituri grave, să fie înlocuită. O inspecție uzuală a căștii poate să nu revele nicio distrugere aparentă a căștii, dar aceasta poate să fie acolo.
Majoritatea producătorilor de căști de protecție pentru ski & snowboard recomandă înlocuirea căștii după o perioadă de 3 ani chiar în condițiile unei utilizări normale, fără un impact, sau chiar și mai devreme în cazul în care casca a fost expusă la soare pentru o perioadă îndelungată, în cazul în care a fost utilizată intens sau în cazul în care a avut un contact direct cu chimicale.
De asemenea, casca trebuie înlocuită dacă nu se mai potrivește mărimii scalpului utilizatorului.
3. Curățați-vă casca. Pentru curățarea căștii se recomandă utilizarea apei la o temperatură de maxim 30°C și exclusiv a săpunului. Lăsați casca să se usuce natural și evitați contactul direct cu orice sursă de căldură sau cu suprafețe fierbinți.
4. Evitați aplicarea oricărui tip de vopsea ori a stickerelor cu adezivi, a soluțiilor de curățare sau a altor chimicale și solvenți care pot reduce dramatic protecția oferită de cască.
5. Casca își va pierde proprietățile de protecție dacă este expusă la temperaturi ce depășesc 62°C. Dacă lăsați casca lângă fereastră în interiorul unei mașini (sau orice altă circumstanță similară) într-o zi însorită și călduroasă, se pot atinge cu ușurință temperaturi ce depășesc chiar 62°C. Dacă a fost expusă la asemenea temperaturi, casca de protecție trebuie imediat înlocuită.
6. Casca nu va asigura gradul necesar de protecție în cazul în care modificați sau înlocuiți oricare dintre elementele incluse în cască. Orice tip de modificare adusă căștii nu este recomandată și va avea drept consecință anularea garanției pentru casca respectivă.
7. Pentru transportul căștii utilizați ambalajul original. După utilizare casca trebuie depozitată fără ambalaj într-un loc răcoros, uscat, întunecos, departe de orice sursă de căldură, îngheț, umiditate crescută, substanțe corozive sau alți potențiali factori ce pot cauza deteriorări. În timp ce casca este transportată asigurați-vă că niciun obiect ascuțit nu o poate distruge căzând de deasupra.

II. Garanția legală de conformitate

Garanţia legală de conformitate reprezintă protecţia juridică a consumatorului rezultată prin efectul legii în raport cu lipsa de conformitate, reprezentând obligaţia legală a S.C. EXTREME GEAR S.R.L. faţă de consumator ca, fără solicitarea unor costuri suplimentare, să aducă produsul la conformitate, incluzând restituirea preţului plătit de consumator, repararea sau înlocuirea produsului, dacă acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă.

1) Suplimentar garanției comerciale, consumatorul are dreptul, potrivit legii, la garanția legală de conformitate. Aceasta nu este afectată de garanția comercială, reprezentând un angajament suplimentar față de garanția legală de conformitate.

2) Se considera ca produsele sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare daca:

 • a) corespund descrierii facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si au aceleasi calitati ca si produsele pe care S.C. EXTREME GEAR S.R.L. le-a prezentat consumatorului ca mostra sau model;
 • b) corespund oricarui scop specific solicitat de catre consumator, scop facut cunoscut S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si acceptat de acesta la incheierea contractului de vanzare-cumparare;
 • c) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip;
 • d) fiind de acelasi tip, prezinta parametri de calitate si performante normale, la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L., de producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului.

3) Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare consumatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate ori daca lipsa de conformitate isi are originea in materialele furnizate de consumator, după caz.

4) In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita S.C. EXTREME GEAR S.R.L. in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata conform legii. O măsură reparatorie va fi considerată ca disproporţionată, dacă ea impune  S.C. EXTREME GEAR S.R.L.costuri care sunt nerezonabile în comparaţie cu cealaltă măsură reparatorie, luându-se în considerare:

 1. a) valoarea pe care ar fi avut-o produsele dacă nu ar fi existat lipsa de conformitate;
 2. b) importanţa lipsei de conformitate;
 3. c) dacă cealaltă măsură reparatorie ar putea fi realizată fără un inconvenient semnificativ pentru consumator.

5) Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade de timp, stabilita de comun acord, in scris, intre S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilita nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul, dupa caz, a adus la cunostinta S.C. EXTREME GEAR S.R.L. lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul S.C. EXTREME GEAR S.R.L.ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare.

6) Consumatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolutiunea contractului in oricare dintre urmatoarele cazuri:

 1. a) daca nu beneficiaza nici de repararea, nici de inlocuirea produsului;
 2. b) dacă S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu a luat masura reparatorie intr-o perioada de timp rezonabila;
 3. c) daca S.C. EXTREME GEAR S.R.L.nu a luat masura reparatorie, intr-o perioada de 15 zile calendaristice, fara inconveniente semnificative pentru consumator.

7) Consumatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului, daca lipsa conformitatii este minora.

8) Potrivit art. 16 din Legea 449/2003: Raspunderea S.C. EXTREME GEAR S.R.L.este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.

Potrivit art. 16 ind. 1 din Legea 449/2003: După expirarea termenului prevăzut la art. 16, consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea produselor care nu pot fi folosite în scopul pentru care au fost realizate ca urmare a unor vicii ascunse apărute în cadrul duratei medii de utilizare, în condiţiile legii.

Potrivit art. 16 ind. 2 din Legea 449/2003: Pentru produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 2 ani, termenul de 2 ani se reduce la aceasta durata.

9) Potrivit art. 17 din Legea 449/2003: Consumatorul trebuie sa informeze S.C. EXTREME GEAR S.R.L.despre lipsa de conformitate in termen de 2 luni de la data la care a constatat-o. Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.

10) În cazul produselor vândute prin magazinul online, consumatorul are dreptul de a returna produsul în termen de 14 zile, cu restituirea integrală a prețului.

11) Drepturile decurgând din garantia legala de conformitate, nu pot fi inlaturate sau limitate odata cu oferirea unei garantii comerciale. Sub rezerva termenului de prescripție legal, cumpărătorul inițial are dreptul prin lege la măsuri corective din partea S.C. EXTREME GEAR S.R.L., fără costuri, în caz de neconformitate a bunurilor. Măsurile corective respective nu sunt afectate de garanția comercială.

12) Prin raportare la dispozițiile art. 22 alin. 2 din Legea 449/2003: În cazul produselor folosite, consumatorul şi S.C. EXTREME GEAR S.R.L.  pot conveni reducerea termenului prevăzut la art. 16, dar nu la mai puţin de un an de la data livrării produsului.

13) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu răspunde în următoarele situații:

 1. a) consumatorul, în momentul încheierii contractului, a cunoscut sau nu putea, în mod rezonabil, să nu cunoască lipsa de conformitate ori această lipsă își are originea în materialele furnizate de consumator.
 2. b) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că nu a cunoscut și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să cunoască declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia;
 3. c) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia fuseseră corectate, la momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare;
 4. d) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că decizia de a cumpăra produsul nu putea fi influențată de declarațiile publice în cauză.

Prezentul certificat de garanție a fost redactat în conformitate cu art. 20 din Legea 449/2003, respectiv conține menţiuni cu privire la drepturile conferite prin lege consumatorului şi atestă în mod clar că aceste drepturi nu sunt afectate prin garanţia oferită. De asemenea, certificatul de garanţie, precizează elementele de identificare a produsului, termenul de garanţie, durata medie de utilizare, modalităţile de asigurare a garanţiei - întreţinere, reparare, înlocuire şi termenul de realizare a acestora, inclusiv denumirea şi adresa vânzătorului şi ale unităţii specializate de service, fiind redactat în termeni simpli şi uşor de înţeles.

Prezentul certificat de garanție respectă prevederile Directivei (UE) 2019/771 A Parlamentului European și a Consiliului din 20 mai 2019, precum și dispozițiile legale naționale în materie, respectiv Legea 449/2003 privind vânzarea produselor și garanţiile asociate acestora.

Certificat de garanție pentru Alte accesorii

Prin prezentul certificat se oferă produselor o garanție comercială, fiind detaliate de asemenea drepturile conferite de lege consumatorilor în ceea ce privește garanția legală de conformitate.

I. Garanția comercială

Garanția comercială reprezintă orice angajament asumat de vânzător faţă de consumator, fără solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a preţului plătit de consumator, de reparare sau de înlocuire a produsului cumpărat, în cazul în care acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă;

Pentru toate accesoriile magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) oferă o garanție 1 an de zile începând cu data de la care au fost achiziționate.

Durata medie de utilizare este egală cu termenul de garanție comercială conferit prin prezentul, adică 1 an de zile.

Garanția se aplică exclusiv cumpărătorului inițial* și nu este transferabilă.
*Cumpărătorul inițial este persoana care achiziționează produsul din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) și căreia i se acordă o dovadă ce atestă achiziția produsului respectiv (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
Toate costurile privind garanţia comercială, inclusiv transportul produsului în vederea recuperării preţului plătit de consumator, se suportă de către S.C. EXTREME GEAR S.R.L..
Garanția își pierde valabilitatea, devine nulă, în cazul în care s-au adus modificări produselor ce nu au fost realizate de către brandul producător.
Bunurile reparate prin garanție sunt supuse disponibilității stocului de produse existent în acel moment.
Timpul de nefuncționare din cauza lipsei de conformitate apărute în termenul de garanție legală sau comercială prelungește termenul de garanție cu o durată egală cu termenul în care consumatorul a fost lipsit de folosința bunului.

Produsele de folosinţă îndelungată care înlocuiesc produsele defecte în cadrul termenului de garanţie vor beneficia de un nou termen de garanţie care curge de la data preschimbării produsului.
Snowboardingul poate fi un sport periculos. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu își asumă nici un fel de răspundere în cazul accidentărilor sau chiar a decesului apărute în urma utilizării produselor de snowboard vândute clienților.

Politica de garanție pentru accesorii acoperă următoarele aspecte:

a. Defecte ale materialelor utilizate ori a calității materialelor
b. Defecte datorate unei manopere deficitare, de slabă calitate
c. Orice alt defect semnificativ de fabricație*
*Producătorul produsului respectiv este singura entitate avizată pentru a aprecia când un defect este considerat defect de fabricație.

Politica de garanție pentru ochelari de ski & snowboard resigilați sau utilizați NU acoperă următoarele aspecte:

a. Defecte cauzate de accidente
b. Defecte cauzate de utilizare improprie ori neglijență
c. Deteriorări estetice precum zgârieturi, ciobituri sau urme normale de uzură ce sunt specifice oricărui echipament sportiv supus utilizării
d. Decolorări ale materialelor în timp datorate utilizării intensive ori a expunerii la factorii din mediul înconjurător.
e. Defecte cauzate de o reparație improprie
f. Părți componente pierdute
g. Furtul produsului respectiv
h. Accidentări cauzate utilizatorilor

Aplicarea politicii de garanție

1. Garanția se aplică exclusiv accesoriilor achiziționate din magazinul SNOWBOARDPRO (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.)
2. PENTRU CA VÂNZĂTORUL SĂ POATĂ FACE CONSTATAREA ORICĂRUI DEFECT DE FABRICAȚIE ȘI PENTRU A PERMITE CUMPĂRĂTORULUI SĂ BENEFICIEZE DE POLITICA DE GARANȚIE, CUMPĂRĂTORUL ARE OBLIGAȚIA DE A PREZENTA PRODUSUL INTEGRAL, CU TOATE PĂRȚILE COMPONENTE.
3. Garanția nu este transferabilă și este valabilă exclusiv pentru cumpărătorul inițial al produsului. Toate solicitările de garanție trebuie să fie însoțite de o dovadă ce atestă procesul de cumpărare, precum și data la care a fost făcută achiziția (chitanță, bon fiscal ori factură originală; în cazul în care plata s-a efectuat prin transfer bancar – OP - este necesară și o dovadă a plății ce însoțește factura fiscală).
4. Produsul impreuna cu toate accesoriile este predat personal sau trimis prin servicii de curierat rapid in vederea evaluarii la adresa: Municipiul Cluj-Napoca, Str. Câmpina, Nr. 60B, Județ Cluj.
5. Termenul în care consumatorul va aduce la cunoștința vânzătorului neconformitatea produsului este unul rezonabil, care nu va depăși 7 zile
6. S.C. EXTREME GEAR S.R.L. va soluționa toate solicitările de garanție și va remedia neconformitățile ivite în termen de 15 zile de la data primirii solicitărilor.
7. Remedierea neconformităților poate avea loc prin repararea sau înlocuirea în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată.
8. Unitatea service specializată care va efectua eventualele reparații este: SC EXTREME GEAR SRLcu sediul în Cluj-Napoca, Str. Câmpina, Nr. 60B.
Orice intervenție adusă produsului în afara unității service specializate menționate mai sus atrage după sine anularea garanției.

II. Garanția legală de conformitate

Garanţia legală de conformitate reprezintă protecţia juridică a consumatorului rezultată prin efectul legii în raport cu lipsa de conformitate, reprezentând obligaţia legală a S.C. EXTREME GEAR S.R.L. faţă de consumator ca, fără solicitarea unor costuri suplimentare, să aducă produsul la conformitate, incluzând restituirea preţului plătit de consumator, repararea sau înlocuirea produsului, dacă acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă.

1) Suplimentar garanției comerciale, consumatorul are dreptul, potrivit legii, la garanția legală de conformitate. Aceasta nu este afectată de garanția comercială, reprezentând un angajament suplimentar față de garanția legală de conformitate.

2) Se considera ca produsele sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare daca:

 • a) corespund descrierii facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si au aceleasi calitati ca si produsele pe care S.C. EXTREME GEAR S.R.L. le-a prezentat consumatorului ca mostra sau model;
 • b) corespund oricarui scop specific solicitat de catre consumator, scop facut cunoscut S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si acceptat de acesta la incheierea contractului de vanzare-cumparare;
 • c) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip;
 • d) fiind de acelasi tip, prezinta parametri de calitate si performante normale, la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de S.C. EXTREME GEAR S.R.L., de producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului.

3) Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare consumatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate ori daca lipsa de conformitate isi are originea in materialele furnizate de consumator, după caz.

4) In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita S.C. EXTREME GEAR S.R.L. in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata conform legii. O măsură reparatorie va fi considerată ca disproporţionată, dacă ea impune  S.C. EXTREME GEAR S.R.L.costuri care sunt nerezonabile în comparaţie cu cealaltă măsură reparatorie, luându-se în considerare:

 1. a) valoarea pe care ar fi avut-o produsele dacă nu ar fi existat lipsa de conformitate;
 2. b) importanţa lipsei de conformitate;
 3. c) dacă cealaltă măsură reparatorie ar putea fi realizată fără un inconvenient semnificativ pentru consumator.

5) Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade de timp, stabilita de comun acord, in scris, intre S.C. EXTREME GEAR S.R.L. si consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilita nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul, dupa caz, a adus la cunostinta S.C. EXTREME GEAR S.R.L. lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul S.C. EXTREME GEAR S.R.L.ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare.

6) Consumatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolutiunea contractului in oricare dintre urmatoarele cazuri:

 1. a) daca nu beneficiaza nici de repararea, nici de inlocuirea produsului;
 2. b) dacă S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu a luat masura reparatorie intr-o perioada de timp rezonabila;
 3. c) daca S.C. EXTREME GEAR S.R.L.nu a luat masura reparatorie, intr-o perioada de 15 zile calendaristice, fara inconveniente semnificative pentru consumator.

7) Consumatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului, daca lipsa conformitatii este minora.

8) Potrivit art. 16 din Legea 449/2003: Raspunderea S.C. EXTREME GEAR S.R.L.este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.

Potrivit art. 16 ind. 1 din Legea 449/2003: După expirarea termenului prevăzut la art. 16, consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea produselor care nu pot fi folosite în scopul pentru care au fost realizate ca urmare a unor vicii ascunse apărute în cadrul duratei medii de utilizare, în condiţiile legii.

Potrivit art. 16 ind. 2 din Legea 449/2003: Pentru produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 2 ani, termenul de 2 ani se reduce la aceasta durata.

9) Potrivit art. 17 din Legea 449/2003: Consumatorul trebuie sa informeze S.C. EXTREME GEAR S.R.L.despre lipsa de conformitate in termen de 2 luni de la data la care a constatat-o. Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.

10) În cazul produselor vândute prin magazinul online, consumatorul are dreptul de a returna produsul în termen de 14 zile, cu restituirea integrală a prețului.

11) Drepturile decurgând din garantia legala de conformitate, nu pot fi inlaturate sau limitate odata cu oferirea unei garantii comerciale. Sub rezerva termenului de prescripție legal, cumpărătorul inițial are dreptul prin lege la măsuri corective din partea S.C. EXTREME GEAR S.R.L., fără costuri, în caz de neconformitate a bunurilor. Măsurile corective respective nu sunt afectate de garanția comercială.

12) Prin raportare la dispozițiile art. 22 alin. 2 din Legea 449/2003: În cazul produselor folosite, consumatorul şi S.C. EXTREME GEAR S.R.L.  pot conveni reducerea termenului prevăzut la art. 16, dar nu la mai puţin de un an de la data livrării produsului.

13) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. nu răspunde în următoarele situații:

 1. a) consumatorul, în momentul încheierii contractului, a cunoscut sau nu putea, în mod rezonabil, să nu cunoască lipsa de conformitate ori această lipsă își are originea în materialele furnizate de consumator.
 2. b) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că nu a cunoscut și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să cunoască declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia;
 3. c) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că declarațiile publice făcute de producător sau de reprezentantul acestuia fuseseră corectate, la momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare;
 4. d) S.C. EXTREME GEAR S.R.L. probează că decizia de a cumpăra produsul nu putea fi influențată de declarațiile publice în cauză.

Prezentul certificat de garanție a fost redactat în conformitate cu art. 20 din Legea 449/2003, respectiv conține menţiuni cu privire la drepturile conferite prin lege consumatorului şi atestă în mod clar că aceste drepturi nu sunt afectate prin garanţia oferită. De asemenea, certificatul de garanţie, precizează elementele de identificare a produsului, termenul de garanţie, durata medie de utilizare, modalităţile de asigurare a garanţiei - întreţinere, reparare, înlocuire şi termenul de realizare a acestora, inclusiv denumirea şi adresa vânzătorului şi ale unităţii specializate de service, fiind redactat în termeni simpli şi uşor de înţeles.

Prezentul certificat de garanție respectă prevederile Directivei (UE) 2019/771 A Parlamentului European și a Consiliului din 20 mai 2019, precum și dispozițiile legale naționale în materie, respectiv Legea 449/2003 privind vânzarea produselor și garanţiile asociate acestora.

ARBOR Snowboards – Politica de garanție

PASUL 1

Înțelegerea politicii de garanție Arbor

Arbor Snowboard Inc. („Arbor”) garantează cumpărătorului inițial că o placă de snowboard Arbor este lipsită de orice defect al materialelor utilizate ori al manoperei pentru o perioadă de 3 ani de la data achiziționării.
Dacă o placă de snowboard Arbor se dovedește a fi defectă, iar această situație este constatată și aprobată de Arbor, prin unica sa apreciere, atunci singura responsabilitate și obligație a companiei Arbor va fi să repare sau să înlocuiască placa de snowboard Arbor defectă.
Cardul pentru înregistrarea garanției trebuie să fie completat și returnat în termen de 10 zile de la achiziționarea plăcii de snowboard Arbor.
Pentru a înțelege integral politica de garanție Arbor, vă rugăm să parcurgeți următoarele rânduri.

PASUL 2

Evaluați și determinați validitatea cererii dumneavoastră.

a. Mai am chitanța, bonul, ori factura originală ce atestă o dată de achiziționare ce nu depășește 3 ani?
b. Am cumpărat această placă de la un dealer autorizat (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.)?
c. Pare că această distrugere se datorează unor materiale defectuoase ori a unei manopere deficitare, de slabă calitate?
d. Pare că această distrugere este cauzată în urma unui impact, a unui abuz, a neglijenței ori a unei întrebuințări necorespunzătoare, mult prea agresive?

Ce este acoperit?

a. Delaminarea topsheetului, a tălpii, a canturilor ori a pereților laterali ai plăcii ce reprezintă o consecință directă a unui defect de fabricație
b. Crăpături structurale ale topsheetului, ale tălpii, ale canturilor, ale miezului plăcii, ale pereților laterali ai plăcii ori ale canturilor datorate unui defect de fabricație
c. Inserții cu un filament deteriorat, cele care nu sunt bine fixate ori aliniate. Vă rugăm să luați cunoștință de faptul că filamentul deteriorat al inserțiilor sau orice altă formă de distrugere a inserțiilor ori a tălpii survenite în urma unui montaj deficitar al legăturilor pe placă nu este considerat un defect al materialului și nu este reparabil.

Ce nu este acoperit?

a. Orice problemă apărută în urma unei utilizări necorespunzătoare, a unui abuz ori a neglijenței. Aceasta include, dar nu se limitează la, distrugerile provenite prin impactul cu bare metalice (rail) ori pietre.
b. Deteriorări la nivel estetic, incluzând găuri sau ciobituri ale topsheetului, decolorări ale elementelor grafice datorate expunerii plăcii la radiațiile solare, oxidarea ori ruginirea canturilor
c. Distrugerea plăcii rezultată în urma montării improprii a legăturilor pe placă, incluzând și utilizarea unor scule nepotrivite pentru procesul de montaj
d. Distrugeri cauzate de orice modificări neautorizate aduse plăcii
e. Deteriorări uzuale, normale ce sunt specifice oricărui echipament sportiv supus utilizării.


PASUL 3

Contactați dealerul autorizat Arbor (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.)  de la care ați achiziționat produsul.
Vă rugăm să luați cunoștință de faptul că toate cererile de garanție necesită o dovadă datată a procesului de cumpărare de la un dealer autorizat Arbor (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) pentru a putea fi procesate. Nici o cerere pentru garanție nu va fi luată în considerare fără o dovadă validă a procesului de cumpărare aparținând cumpărătorului inițial care să ateste că produsul a fost achiziționat în urmă cu 3 ani sau mai puțin.
Vă rugăm să alegeți una dintre opțiunile următoare care se potrivește cel mai bine situației dumneavoastră:
Trimiteți placa de snowboard la retailerul autorizat de la care a fost inițial achiziționată. Retailerii dumneavoastră locali sunt o resursă extraordinară pe care o puteți utiliza în parcurgerea procesului de garanție și vă vor ajuta prin a servi nevoilor dumneavoastră. Dealerii noștri vor elabora o cerere de garanție pentru dumneavoastră, se vor ocupa de toți pașii implicați în acest proces la fața locului, ori chiar vor trimite placa dumneavoastră către noi pentru o reexaminare internă Arbor. Dacă nu vă aflați în proximitatea retailerului autorizat de la care ați cumpărat placa de snowboard sau dacă ați cumpărat-o de la unul dintre retailerii noștri online autorizați, atunci vă rugăm să ne contactați pe noi direct scriindu-ne un email pe adresa snow_info@arborcollective.com și vă vom putea oferi consultanță în parcurgerea procesului dumneavoastră de garanție. În acest caz vă rugăm ca, atunci când trimiteți cererea dumneavoastră direct către compania Arbor, să includeți cel puțin 2 fotografii ale suprafeței defectuoase ce face obiectul respectivei solicitări de garanție, o scurtă descriere a problemei și dovada care atestă procesul de cumpărare; ideal ar fi să trimiteți o copie scanată sau o fotografie a dovezii de cumpărare în original.

POLITICA DE GARANȚIE INTEGRALĂ PENTRU PLĂCILE DE SNOWBOARD ARBOR

Arbor Snowboards Inc. („Arbor”) garantează cumpărătorului inițial al produsului că placa de snowboard Arbor este lipsită de orice defect al materialelor utilizate sau al manoperei pentru o perioadă de 3 ani de la data achiziționării. Dacă placa de snowboard Arbor este găsită ca fiind defectă, situație constatată și aprobată de Arbor, prin unica sa apreciere, singura responsabilitate și obligație a companiei Arbor va fi să repare sau să înlocuiască placa de snowboard Arbor defectă.
Cardul pentru înregistrarea garanției trebuie să fie completat și returnat în termen de 10 zile de la achiziționarea plăcii de snowboard Arbor. Această garanție este supusă următoarelor limitări:

1. Garanția se aplică exclusiv plăcilor de snowboaard Arbor cumpărate de la dealeri autorizați (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.)
2. Garanția nu este transferabilă și este valabilă exclusiv pentru cumpărătorul inițial al produsului. Toate solicitările de garanție trebuie să fie însoțite de o dovadă ce atestă procesul de cumpărare în care să fie clar menționat numele dealerului.
3. Toate produsele returnate către Arbor pentru a beneficia de o inspecție în vederea aplicării garanției trebuie să primească în prealabil o autorizare pentru returnare care poate fi oferită prin intermediul telefonului. Pentru a primi această autorizație aveți la dispoziție două metode: sunați la numărul de telefon 310.577.1120 sau trimiteți un email pe adresa snow_info@arborcollective.com.
4. Excluse de sub acoperirea acestei garanții sunt următoarele:
a. Distrugeri cauzate în urma unei întrebuințări neadecvate, a abuzului ori a neglijenței
b. Distrugeri apărute în urma impactului, incluzând distrugeri cauzate de pietre sau alte obstacole
c. Distrugeri cauzate de montarea improprie ori ajustarea necorespunzătoare a legăturilor pe placă
d. Distrugeri ale stratului superior al plăcii cauzate de legături ori alte materiale străine
e. Distrugeri cauzate de utilizarea solvenților ori a altor tipuri de adezivi
f. Crăpături sau ciobituri minore de natură estetică la nivelul topsheetului
g. Deteriorări uzuale, normale ce sunt specifice oricărui echipament sportiv supus utilizării.


5. Această garanție își pierde validitatea, devine nulă, în cazul în care s-a adus orice fel de modificare plăcii de snowboard Arbor fără a fi aprobată în scris de către Arbor în prealabil.
6. Plăcile de snowboard Arbor reparate sau înlocuite mai primesc acoperire doar pentru perioada rămasă din garanția inițială.

Garanțiile supuse legilor în vigoare incluzând, dar nelimitându-se la garanțiile ce implică vandabilitatea și echipamentele sportive dedicate unui anume scop sunt anulate în mod expres prin prezenta declarație.
Toate garanțiile, scrise, orale sau implicite sunt limitate în mod expres la perioada și termenii acestei garanții. Această garanție este exclusivă și ține loc de toate celelalte garanții, indiferent de natura acestora. Legile din anumite regiuni necesită termeni diferiți sau mai lungi sau interzic anumite prevederi sau limitări ale garanției. Acceastă garanție vă furnizează anumite drepturi legale care pot varia de la stat la stat, de la țară la țară, de la regiune la regiune.

Garanție: Snowboardingul poate să fie o activitate periculoasă. Echipamentul de snowboarding utilizează un sistem de legături fixe, care nu se pot desface nici în cazul unui impact. Utilizarea acestui produs poate cauza accidentări grave la una sau la toate părțile corpului utilizatorului. Utilizatorul ar trebui să primească instrucțiuni de la un instructor de snowboarding calificat înainte de a utiliza acest echipament. Acest produs ar trebui utilizat de către minori exclusiv sub supravegherea și cu acordul părinților sau a tutorilor legali. Nici vânzătorul, nici producătorul nu sunt responsabili pentru orice vătămare, deces, distrugere, directe sau subsecvente, ce ar putea să apară în urma utilizării sau a incapacității de utilizare a acestui produs.

 
BURTON Snowboards – Politica de garanție

Burton Snowboards garantează că toate produsele vândute de către Burton sunt lipsite de orice defect al materialelor utilizate ori al manoperei efectuate pentru o perioadă specifică de acoperire începând cu data achiziționării, în cazul în care nu este specificat altfel direct pe produs. Dacă un produs este considerat ca fiind defect de către Burton, în urma propriei sale evaluări, singura responsabilitate a companiei Burton este să repare ori să înlocuiască produsul defect.

Garanția limitată Burton pentru întreaga durată de viață a produsului

Burton Snowboards garantează că toate articolele vestimentare (Clothing), toate echipamentele dedicate practicării sporturilor de iarnă (Outerwear), gențile (Bags) ori valizele (Luggage) vândute de către Burton sunt lipsite de orice defect al materialelor utilizate ori al manoperei efectuate pentru întreaga durată practică de viață a produsului.
Distrugerile cauzate în urma utilizării necorespunzătoare,  a abuzului, a accidentelor, a neglijenței, și cele uzuale de utilizare care sunt perfect de așteptat să apară în urma folosirii extinse a produsului de-a lungul timpului, nu sunt acoperite prin această Garanție pe viață limitată, dar pot fi reparate la un cost mai mult decât rezonabil.
Defectele ce se referă la materialele utilizate includ fermoare, catarame, capse și țesături textile. Defectele legate de manopera efectuată se referă la elementele de construcție a produsului precum cusături, tiviri, aplicări ale benzii izolatoare pentru sigilarea cusăturilor în scopul asigurării impermeabilității, etc.
Toate solicitările de garanție trebuie să fie însoțite de o dovadă ce atestă achiziționarea produsului de la un dealer autorizat Burton (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.).
Această Garanție pe viață limitată poate să varieze de la stat la stat sau de la țară la țară.
Garanția pe viață limitată pentru articole vestimentare și echipament dedicat sporturilor de iarnă este disponibilă pentru produsele achiziționate după data de 12 iulie 2018.
Garanția pe viață limitată pentru genți este disponibilă pentru produsele achiziționate după data de 1 august 2009.

Definirea conceptului „Pe viață

Termenul “pe viață” se referă la durata rezonabilă de viață a unui produs. Acest lucru nu înseamnă de-a lungul întregii vieți a utilizatorului, ci mai degrabă durata de viață a materialelor și componentelor ce alcătuiesc produsul finit. Noi facem tot posibilul să selectăm cele mai calitative materiale și componente care îndeplinesc standardele noastre de calitate, dar chiar și cele mai bune materiale au o anumită durată de viață și, cel mai probabil, se vor degrada în timp.
Noi evaluăm durata de viață a unui produs în funcție de modalitatea în care acesta este destinat a fi utilizat și gradul de uzură pe care acesta este predispus să îl primească în timp, și nu în funcție de cât de vechi este, de “vârsta” acestuia.

Purtarea și degradarea

Nimic nu durează pentru totdeauna deși ne-am dori să fie așa! Produsele utilizate în mod frecvent în anumite condiții și expuse elementelor exterioare pot să prezinte urme de uzură mult mai rapid decât acelea care sunt utilizate mai puțin frecvent și asta poate să însemne pur și simplu că produsul și-a atins finalul duratei sale practice de viață.

3 ani garanție pentru plăcile de snowboaard ce prezintă sistemul de montaj de tip Canal (The Channel)

Burton va repara sau va înlocui orice placă ce prezintă sistemul de montaj al legăturilor de tip Canal (The Channel) achiziționată după data de 13.08.2013 pentru o perioadă de 3 ani începând cu data inițială de cumpărare, iar această garanție este valabilă exclusiv pentru cumpărătorul inițial al produsului (care trebuie să dețină o dovadă în original ce atestă procesul de cumpărare). Această garanție se va aplica, desigur, exclusiv pentru cazurile în care sunt prezente defecte de fabricație. Vă rugăm să returnați produsele defectuoase la magazinul de unde le-ați achiziționat pentru a iniția o solicitare de garanție ori creați o cerere de garanție direct către noi accesând următorul link din site-ul nostru: https://www.burton.com/us/en/warranty. Toate solicitările de garanție trebuie să fie însoțite de o explicație și de o dovadă care să ateste procesul de cumpărare al plăcii de snowboard (chitanță, factură, bon, orice altă dovadă)

Garanția pentru legăturile de snowboard Burton

Toate baseplate-urile legăturilor de snowboard Burton beneficiază de GARANȚIE PE VIAȚĂ. Toate strapurile și high-back-urile legăturilor de snowboard Burton sunt acoperite de o garanție pe o perioadă de 1 an începând cu data la care au fost achiziționate. Garanția este limitată la legăturile ce au fost produse începând cu anul 2005 și până în prezent.

Garanția pentru boots de snowboard Burton

Toți boots-ii de snowboard Burton beneficiază de o garanție pe o perioadă de 1 an începând cu data la care au fost achiziționați.

Garanția pentru căști Anon și pentru ochelari de snowboard (goggles) Anon

Toate produsele Anon beneficiază de o garanție pe o perioadă de 1 an începând cu data la care au fost achiziționate. Căștile Anon sunt, de asemenea, acoperite de o poliță de înlocuire în caz de accident (crash replacement policy) ce este valabilă pentru o perioadă de 2 ani.

Ce nu este acoperit prin politica de garanție?

Distrugerile cauzate de utilizare necorespunzătoare, abuz, accidente, neglijență, folosire normală, furt sau orice altă formă de distrugere datorată oricăror altor motive în afara defectelor materialelor utilizate ori a manoperei efectuate, nu sunt acoperite prin această politică de garanție, dar acestea pot fi reparate la un preț rezonabil.

Fiți atenți la canturi

Plăcile noastre de snowboard sunt construite cu canturi metalice foarte ascuțite care ne oferă o aderență excepțională și împiedică prinderea acestora în zăpadă. Atunci când riderul nu este fixat prin legături pe placă, fie că face drumeții pe munte în încercarea de a descoperi noi zone pentru a se bucura de placa sa, fie că stă așezat în telescaun, aceleași margini metalice ascuțite ale plăcii pot să creeze o serie de prejudicii țesăturilor. Geci, pantaloni și chiar boots pot să fie tăiate la contactul cu canturile plăcii de snowboard dacă riderul nu este atent.
Fiind permanent conștienți de poziția canturilor plăcii dumneavoastră puteți permite creșterea duratei de viață a echipamentului dumneavoastră, vă puteți bucura de acesta intact pentru o perioadă de timp mai lungă și puteți beneficia de toți indicii de performanță cu care a fost prevăzut designul acestuia.

Telescaunul versus Highback-ul legăturilor

Din când în când veți întâlni câte un telescaun care prezintă o zonă pentru așezare mai joasă decât limita normală. Protejați-vă highback-ul lăsându-l în jos înainte de a vă urca în telescaun și legăturile dumneavoastră vă vor fi recunoscătoare.

Impermeabilitate

În desele cazuri în care o geacă sau o pereche de pantaloni par că și-au mai pierdut din proprietățile de impermeabilitate, o simplă spălare poate să remedieze situația. Urmați îndeaproape instrucțiunile de spălare localizate în interiorul oricărui articol de îmbrăcămitne.
Impermeabilitatea nu este acoperită de garanție ca un defect de fabricație, excepție făcând cazurile în care prezintă un defect încă de la achiziționarea respectivului produs. Toți utilizatorii sunt responsabili pentru întreținerea impermeabilității pe parcursul duratei de viață a articolului vestimentar.

ENDEAVOR Snowboards – Politica de garanție

Endeavor garantează că produsele sale sunt lipsite de orice defect de fabricație pentru o perioadă de 1 an începând cu data la care au fost achiziționate. Angajamentul nostru față de voi constă în faptul că ne dorim ca voi să vă bucurați de placa de snowboard pentru un timp cât mai îndelungat. Dacă însă echipamentul vostru a cedat atunci noi vom face tot posibilul pentru a vă aduce înapoi pe pârtii cât mai curând posibil. Vă rugăm să parcurgeți în întregime, cu atenție, rândurile ce urmeză și vă rugăm să vă asigurați că sunteți familiari cu ele înainte de a începe o cerere de garanție.

PASUL 1

Vă rugăm să citiți următoarele întrebări. Dacă răspundeți DA la toate acestea, atunci vă invităm să treceți la Pasul 2.
a. A fost produsul cumpărat în ultimele 12 luni?
b. A fost produsul cumpărat de la un dealer autorizat Endeavor (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) sau direct de la un magazin online?
c. Aveți o copie a chitanței, bonului, o confirmare a comenzii (order confirmation), a facturii sau a unei alte dovezi care să ateste procesul de cumpărare?
d. Distrugerea sau defectul apărute par să fie rezultatul utilizării unor materiale defectuoase ori a unei manopere deficitare, de slabă calitate?
e. Dacă ați răspuns DA la toate întrebările de mai sus vă invităm să treceți la Pasul 2. În caz contrar, vă rugăm să ne scrieți un email și vom vedea ce putem face pentru a vă ajuta.

PASUL 2

În cazul în care produsul a fost achiziționat de la un dealer autorizat Endeavor (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) vă rugăm să returnați produsul acestuia pentru a putea începe procedura cererii de garanție.
Dacă produsul a fost cumpărat direct din magazinul nostru online vă rugăm să ne trimiteți un email care să cuprindă următoarele informații:
a. Detalii despre produsul care este obiectul cererii de garanție
b. Data inițială de achiziționare (vă rugăm să atașați o copie a chitanței, a facturii ori a bonului de cumpărare)
c. Numărul de serie (Serial number) – Acesta poate fi găsit inscripționat în topsheet în dreptul uneia dintre cele două margini – heel edge / toe edge
d. Descrierea defectului sau a deteriorării
e. Când ați remarcat pentru prima dată acest defect ori această deteriorare?
f. Imagini relevante cu defectul ori deteriorarea – Cu cât calitatea acestor imagini este mai bună și prezintă defectul sau distrugerea într-un mod cât mai vizibil și mai clar, cu atât mai rapid vom putea procesa cererea dumneavoastră de garanție.

PASUL 3

Așteptați un răspuns din partea echipei noastre de Suport Clienți.
Ne propunem să răspundem tuturor solicitărilor de garanție cât mai curând posibil, dar pe parcursul perioadelor mai aglomerate rata de răspuns poate fi încetinită. Consilierii noștri de la departamentul de Suport Clienți sunt disponibili în intervalul orar 09:00-17:00 de luni până vineri (cu excepția sărbătorilor oficiale). Emailurile primite în afara acestor intervale orare vor primi răspuns pe parcursul orelor de lucru disponibile în următoarele zile.
În cazul în care vom avea nevoie de alte informații suplimentare vă vom anunța în prealabil.
Nu toate cererile pentru garanție pot fi aprobate prin intermediul emailurilor. În unele situații vom solicita returnarea produsului pentru a i se efectua o inspecție. Dacă acesta este și cazul dumneavoastră vă vom oferi pe email instrucțiunile integrale ce trebuie urmate.

CE ESTE ACOPERIT?

Politica noastră de garanție acoperă, dar nu se limitează la, următoarele defecte sau distrugeri:
a. Orice defect semnificativ de fabricație, rezultat al unei manopere deficitare
b. Delaminarea topsheetului, a tălpii, a pereților laterali ai plăcii, a canturilor, a protecțiilor pentru tip și tail datorată unui defect de fabricare
c. Defecte de fabricație referitoare la Canal (The Channel)

CE NU ESTE ACOPERIT?

Politica noastră de garanție nu acoperă, dar nu se limitează la, următoarele defecte sau distrugeri:
a. Deteriorări cauzate de o întrebuințare improprie, abuz sau neglijență. Acestea includ, dar nu se limitează la distrugeri provocate de utilizarea plăcilor pe bare metalice (rail) ori pe suprafețe ce prezintă pietre, canturi crăpate sau nose-ul ori tail-ul rupte.
b. Distrugeri generate prin montajul impropriu ori ajustarea inadecvată a legăturilor de snowboard, incluzând și utilizarea incorectă a sculelor
c. Distrugeri cauzate de telescaun, telegondolă sau alte mijloace de transport montan
d. Deteriorările uzuale ce sunt perfect normale în contextul utilizării unui echipament sportiv
e. Distrugeri cauzate de folosirea solvenților sau adezivilor incluzând Loc-Tite pentru montajul hardware-ului, a stomp pads-urilor ori a traction pads-urilor atașate plăcii de snowboard.
f. Deteriorări cauzate de reparația (servisarea) improprie a echipamentului incluzând deteriorări generate de o căldură excesivă sau urme lăsate pe placă în urma utilizării diferitelor unelte
g. Distrugeri datorate utilizării unor componente hardware ce nu sunt furnizate de către Endeavor
h. Distrugeri cauzate de coliziunea sau impactul cu, fără a se limita la, pietre, bare metalice (rail), elemente din snowpark, componente metalice ale mijloacelor de transport montan, bariere ce delimitează cozile ce se formează la urcarea în mijloacele de transport montan (teleski, telescaun, telegondolă) și ciment
i. Deteriorări cosmetice incluzând, fără a se limita la, găuri, ciobituri, zgârieturi, oxidare, ruginire sau decolorări
j. Deteriorări provocate prin modificări aduse produselor în afara fabricii Endeavor.

LIMITĂRI ALE GARANȚIEI

Politica de garanție referitoare la plăcile de snowboard adoptată de brandul Endeavor face obiectul următoarelor limitări în plus față de cele care sunt impuse prin legislația în vigoare.
a. Garanția se aplică exclusiv produselor achiziționate de la un dealer autorizat Endeavor (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) sau direct din magazinul online Endeavor Snowboards. În cazul în care nu sunteți siguri că un anumit retailer este dealer autorizat Endeavor, vă rugăm să ne trimiteți un email pentru a primi o confirmare în acest sens.
b. Garanția se aplică exclusiv cumpărătorului inițial și nu este transferabilă.
c. Toate produsele trebuie să primească în prealabil aprobare din partea Endeavor Snowboards înainte de a fi returnate. Produsele returnate fără o aprobare scrisă nu vor fi procesate și vor fi trimise înapoi clientului, costul acestei returnări fiind suportat de către client.
d. Endeavor Snowboards recomandă utilizarea unui serviciu de curierat asigurat ce permite urmărirea expedițiilor pentru returnarea produselor și nu își asumă responsabilitatea pentru distrugerea sau pierderea bunurilor în timpul transportului către sediul Endeavor Snowboards.
e. Costurile aferente returnării produselor reprezintă exclusiv responsabilitatea cumpărătorilor. Costurile pentru returnarea produselor către clienți vor fi suportate de către Endeavor Snowboards.
f. Toate costurile de transport legate de comanda inițială a produsului sunt nerambursabile și nu vor fi incluse în nici o restituire de bani acordată consumatorilor ca urmare a aplicării procedurii de garanție.
g. Garanția își pierde valabilitatea, devine nulă, în cazul în care s-au adus modificări produselor ce nu au fost realizate de către Endeavor Snowboards.
h. Produsele care sunt reparate sau înlocuite pe garanție mai primesc acoperire doar pentru perioada rămasă din perioada garanției inițiale. Spre exemplu, produsele reparate sau înlocuite la 11 luni de la data achiziționării vor continua să fie acoperite de garanție doar pentru 1 lună.
i. Bunurile reparate prin garanție sunt supuse disponibilității stocului de produse existent în acel moment. Endeavor Snowboards va face tot posibilul să potrivească în cel mai bun mod culorile sau stilurile estetice ale diferitelor produse, dar nu poate garanta pentru acest aspect.
j. Orice factură, chitanță, bon sau altă dovadă ce atestă procesul de achiziție trebuie să menționeze foarte clar dealerul autorizat Endeavor (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) de la care a fost cumpărat produsul respectiv, precum și data la care acesta a fost cumpărat.
k. Produsele Endeavor nu sunt acoperite de nici o formă verbală de garanție.
l. Dealerii autorizați Endeavor Snowboards (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) nu sunt autorizați să aprobe sau să respingă cererile de garanție. Toate cererile de garanție în America de Nord pot să fie exclusiv aprobate de către Endeavor Snowboards.
m. Produsele achiziționate de pe site-ul eBay nu constituie obiectul garanției Endeavor Snnowboards.

NEASUMAREA RĂSPUNDERII ÎN CAZUL ACCIDENTĂRII UTILIZATORILOR PRODUSELOR ENDEAVOR

Snowboardingul este un sport periculos. Endeavor Snowboards nu își asumă nici un fel de răspundere în cazul accidentărilor sau chiar a decesului apărute în urma utilizării plăcilor de snowboard Endeavor.

RIDE SNOWBOARDS – Politica de garanție

Returnarea produselor pentru garanție

Nu putem procesa retururile pentru garanție fără o copie a dovezii de cumpărare în original care să ateste că produsul se află încă în perioada de garanție și că dumneavoastră sunteți cumpărătorul inițial.

Produse achiziționate direct de pe site-ul RIDEsnowboards.com și livrate de către RIDE

În cazul în care comanda dumneavoastră a fost livrată direct de pe RIDE Snowboards, vă rugăm să contactați departamentul de Suport Clienți al RIDE. (RIDE Customer Support). Un reprezentant RIDE din cadrul acestui serviciu vă va pune la dispoziție o Autorizație pentru Returnarea Mărfurilor (RMA – return merchandise authorization) și adresa de livrare în cazul garanțiilor astfel încât dumneavoastră să puteți trimite produsul către noi pentru a i se efectua inspecția referitoare la aplicarea garanției.
Dacă ne trimiteți returul pentru garanție fără a contacta în prealabil Serviciul de Suport Clienți RIDE (RIDE Customer Support), nu vom putea să procesăm returul dumneavoastră pentru garanție. Înlocuirea identică a produsului inițial achiziționat depinde de disponibilitatea stocului.
NOTĂ: Clientul este responsabil cu suportarea costurilor de transport aferente expedierii către noi a returului pentru garanție.

Produse achiziționate direct de pe site-ul RIDEsnowboards.com și livrate de către un retailer RIDE

În cazul în care comanda dumneavoastră online a fost livrată de către un partener RIDE, retailer autorizat al brandului nostru, toate investigațiile referitoare la aplicarea garanției vor trebui redirecționate către acest retailer care v-a livrat marfa. Ulterior, partenerul nostru va procesa cererea de garanție cu noi în numele dumneavoastră.
Informațiile de contact pentru retailerul ce v-a furnizat marfa le puteți găsi atașate pe ambalajul coletului dumneavoastră. Dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar în detectarea informațiilor de contact, vă rugăm să contactați un reprezentant al Serviciului de Suport Clienți RIDE (RIDE Customer Support).

Produse achiziționate direct de la un retailer RIDE

Produsele achiziționate direct de la un retailer RIDE (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) trebuie returnate în locul din care au fost cumpărate. Ulterior, retailerul va procesa cererile de garanție cu RIDE în numele dumneavoastră.

Politica de garanție RIDE

Mulțumim pentru că ați achiziționat un produs RIDE! Garanția RIDE este rezervată exclusiv pentru cumpărătorul inițial. Asigurați-vă că păstrați o copie a dovezii de cumpărare în original, a facturii ori a chitanței (Dovada de cumpărare – Proof of Purchase), în cazul puțin probabil în care aveți nevoie să beneficiați de serviciul de garanție.
În cazul în care dovada de cumpărare în original nu va putea fi furnizată de către client pentru a beneficia de garanție pentru produsul returnat, RIDE va utiliza data de fabricație a produsului ca dată de începere a perioadei de garanție.
Bunurile vor fi reparate sau înlocuite dacă, după ce li s-a efectuat inspecția în cadrul unui Centru Service Autorizat RIDE și constatările acesteia au fost trimise și aprobate de către un tehnician al service-ului autorizat RIDE pentru garanții, s-a constatat faptul că sunt defectuoase din punctul de vedere al materialelor utilizate ori al procesului de fabricație, al manoperei.
În cazul în care se impune înlocuirea pe garanție a produsului cu unul identic (Model, mărime sau/și culoare) și acesta nu mai este disponibil, se va înlocui produsul cu unul comparabil din punctul de vedere al performanței, mărimii și prețului. Această politică se aplică și în cazul înlocuirii anumitor componente ale produsului.

Garanția RIDE de 3 ani pentru snowboarduri

RIDE Snowboards oferă o perioadă de garanție de 3 ani pentru toate plăcile de snowboard fabricate începând cu sezonul 2017/2018. RIDE Snowboards oferă o perioadă de garanție de 1 an pentru toate plăcile produse pentru sezonul 2016/2017, precum și pentru cele produse anterior acestui an. RIDE Snowboards realizează și produse pentru promoții sau pentru alte circumstanțe speciale. Aceste produse nu sunt prezentate în catalogul nostru și nu sunt supuse politicii de garanție.
Toate cererile de garanție se supun inspecției de către RIDE Snowboards înainte de a se aproba o înlocuire a produsului respectiv. În cazul înlocuirii unui produs ca urmare a aplicării garanției, acesta mai este acoperit de garanție exclusiv pentru perioada rămasă din garanția originală.

Ce este acoperit prin garanție

Crăpăturile structurale ale topsheetului, tălpii, miezului canturilor, pereților laterali ai plăcii (sidewall) datorate unui defect de fabricație.
Distrugerile provenite în urma unui impact nu sunt acoperite prin garanție.
Delaminarea topsheetului, a tălpii, a pereților laterali ai plăcii (sidewall), canturilor, ai protecțiilor pentru tip și tail datorate unui defect de fabricație. Distrugerile apărute în urma unui impact nu sunt acoperite de garanție.
Inserțiile cu un filament deteriorat, cele care sunt impropriu fixate ori aliniate. (Notă: Inserțiile care au filamentul  deteriorat ca urmare a unui montaj necorespunzător nu se mai pot repara și nu sunt considerate un defect de fabricație.)

Ce nu este acoperit prin garanție

Orice problemă rezultată în urma unui impact, a unei utilizări necorespunzătoare, a unui abuz ori a neglijenței. Aceasta include, dar nu se limitează exclusiv la deteriorări apărute din cauza utilizării plăcii de snowboard pe bare de metal (rail) ori prin zone unde sunt prezente pietre.
Aspecte estetice superficiale incluzând găuri sau ciobituri ale topsheetului , elemente grafice a căror intesitate cromatică scade în urma expunerii la radiațiile solare, oxidarea sau ruginirea canturilor.
Distrugerea plăcii rezultată în urma unui montaj necorespunzător al legăturilor, incluzând utilizarea improprie a sculelor pentru montaj, montarea unor legături ce aparțin unui alt brand în afară de RIDE, sau orificii apărute în talpa plăcii în zona inserțiilor pentru legături din cauza unui montaj inadecvat.
Distrugeri cauzate de modificări ale produselor efectuate în afara fabricilor RIDE.
Distrugeri cauzate  de utilizarea solvenților, adezivilor ori a LOC-TITE-ului.
Produse utilizate în cadrul programelor de închiriere. (Rental / Lease)

VIMANA Snowboards – Politica de garanție

Felicitări pentru noua dumneavoastră placă de snowboard Vimana.

Noua dumneavoastră placă de snowboard Vimana este garantată că este lipsită de orice defect al materialelor utilizate ori al manoperei efectuate pentru o perioadă de 2 ani începând cu data la care a fost achiziționată inițial.
În cazul în care Vimana Snowboards consideră, conform propriei evaluări, că placa dumneavoastră de snowboard este defectă, atunci Vimana Snowboards se obligă, conform propriei aprecieri, să repare ori să înlocuiască placa dumneavoastră de snowboard fără alte costuri suplimentare pentru dumneavoastră.
Toate înlocuirile de produse sunt supuse disponibilității stocurilor la momentul respectiv.
Compania Vimana Snowboards nu este responsabilă pentru orice costuri, accidentări personale, pierderi sau distrugeri apărute ca urmare a pierderii ori utilizării plăcii dumneavoastră de snowboard.
Această garanție limitată se aplică exclusiv plăcilor de snowboard Vimana achiziționate de la un dealer autorizat (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) și este valabilă exclusiv pentru cumpărătorul inițial al plăcii de snowboard.
Toate plăcile de snowboard returnate către Vimana Snowboards trebuie să aibă costul de transport plătit de către client și trebuie să fie asigurate. Vimana Snowboards nu își asumă nici o responsabilitate pentru eventuale distrugeri ale plăcii de snowboards ce ar putea să apară în timpul transportului. Costurile aferente transportului prin curier a plăcii de snowboard de la client către sediul Vimana Snowboards sunt nerambursabile.

Toate solicitările de garanție trebuie să fie acompaniate de dovada originală ce atestă procesul de cumpărare a plăcii de snowboard de la un dealer autorizat Vimana.
Următoarele aspecte sunt excluse din această garanție limitată:
a. Deteriorări produse în urma unui impact, a utilizării necorespunzătoare, a abuzului ori a neglijenței
b. Deteriorări uzuale, normale ce sunt specifice oricărui echipament sportiv supus utilizării
c. Crăpături sau fisuri ale topsheetului generate în urma unui impact
d. Filamente deteriorate ale inserțiilor cauzate de un montaj necorespunzător al legăturilor pe placă
e. Distrugeri cauzate de utilizarea solvenților, a adezivilor ori a LOC-TITE-ului
f. Distrugeri apărute în urma impactului cu pietre, cioturi lemnoase, bușteni, bare metalice (rail), ciment, ori alte obiecte ce au în componența lor orice alt material diferit de zăpadă
g. Modificări aduse plăcii de snowboard precum, dar nelimitându-se la, tăierea sau modificarea tip-ului și a tail-ului, ori utilizarea unor unelte precum T-nuts
h. Canturile crăpate sunt un efect ce poate să apară în mod curent ca urmare a utilizării normale a plăcii de snowboard ori ca urmare a unui impact. Această situație nu este un defect de fabricație și nu este acoperită prin garanție.

SANDBOX helmets – Politica de garanție

Sandbox Helmets garantează că produsele sale sunt lipsite de orice defect de fabricație pentru o perioadă de 1 an începând cu data la care au fost achiziționate. Angajamentul nostru față de voi constă în faptul că ne dorim ca voi să vă bucurați de sporturile preferate pentru un timp cât mai îndelungat. Și nu puteți face acest lucru corespunzător dacă nu aveți și protecția necesară! Dacă însă echipamentul vostru a cedat atunci noi vom face tot posibilul pentru a vă aduce înapoi afară cât mai curând posibil. Vă rugăm să parcurgeți în întregime, cu atenție, rândurile ce urmează și vă rugăm să vă asigurați că sunteți familiari cu ele înainte de a începe o cerere de garanție.

PASUL 1

Vă rugăm să citiți următoarele întrebări. Dacă răspundeți DA la toate acestea, atunci vă invităm să treceți la Pasul 2.
a. A fost produsul cumpărat în ultimele 12 luni?
b. A fost produsul cumpărat de la un dealer autorizat Sandbox (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) sau direct de la un magazin online?
c. Aveți o copie a chitanței, bonului, o confirmare a comenzii (order confirmation), a facturii sau a unei alte dovezi care să ateste procesul de cumpărare?
d. Distrugerea sau defectul apărute par să fie rezultatul utilizării unor materiale defectuoase ori a unei manopere deficitare, de slabă calitate?
e. Dacă ați răspuns DA la toate întrebările de mai sus vă invităm să treceți la Pasul 2. În caz contrar, vă rugăm să ne scrieți un email și vom vedea ce putem face pentru a vă ajuta.

PASUL 2

În cazul în care produsul a fost achiziționat de la un dealer autorizat Sandbox (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) vă rugăm să returnați produsul acestuia pentru a putea începe procedura cererii de garanție.
Dacă produsul a fost cumpărat direct din magazinul nostru online vă rugăm să ne trimiteți un email care să cuprindă următoarele informații:
a. Detalii despre produsul care este obiectul cererii de garanție (model, nume, culoare, etc.)
b. Data inițială de achiziționare (vă rugăm să atașați o copie a chitanței, a facturii ori a bonului de cumpărare)
c. Descrierea defectului sau a deteriorării (vă rugăm să ne furnizați cât mai multe informații posibile)
d. Când ați remarcat pentru prima dată acest defect ori această deteriorare?
e. Imagini relevante cu defectul ori deteriorarea – Cu cât calitatea acestor imagini este mai bună și prezintă defectul sau distrugerea într-un mod cât mai vizibil și mai clar, cu atât mai rapid vom putea procesa cererea dumneavoastră de garanție.

PASUL 3

Așteptați un răspuns din partea echipei noastre de Suport Clienți.
Ne propunem să răspundem tuturor solicitărilor de garanție cât mai curând posibil, dar pe parcursul perioadelor mai aglomerate rata de răspuns poate fi încetinită. Consilierii noștri de la departamentul de Suport Clienți sunt disponibili în intervalul orar 09:00-17:00 de luni până vineri (cu excepția sărbătorilor oficiale). Emailurile primite în afara acestor intervale orare vor primi răspuns pe parcursul orelor de lucru disponibile în următoarele zile.
În cazul în care vom avea nevoie de alte informații suplimentare vă vom anunța în prealabil.
Nu toate cererile pentru garanție pot fi aprobate prin intermediul emailurilor. În unele situații vom solicita returnarea produsului pentru a i se efectua o inspecție. Dacă acesta este și cazul dumneavoastră vă vom oferi pe email instrucțiunile integrale ce trebuie urmate.

CE ESTE ACOPERIT?

Politica noastră de garanție acoperă, dar nu se limitează la, următoarele defecte sau distrugeri:
a. Orice defect semnificativ de fabricație
b. Orice defect semnificativ datorat unei manopere deficitare, de slabă calitate
c. Orice defect semnificativ al materialelor utilizate ori al calității materialelor

CE NU ESTE ACOPERIT?

Politica noastră de garanție nu acoperă, dar nu se limitează la, următoarele defecte sau distrugeri:
a. Deteriorări cauzate de o întrebuințare improprie, abuz sau neglijență
b. Deteriorările uzuale ce sunt perfect normale în contextul utilizării unui echipament sportiv
c. Deteriorări cauzate de utilizarea solvenților, adezivilor, înălbitorilor sau a altor substanțe corozive sau cu un puternic efect distrugător
d. Distrugeri cauzate prin modificări aduse căștii de protecție

LIMITĂRI ALE GARANȚIEI

Politica de garanție referitoare la căștile de protecție adoptată de brandul Sandbox face obiectul următoarelor limitări în plus față de cele care sunt impuse prin legislația în vigoare.
a. Garanția se aplică exclusiv produselor achiziționate de la un dealer autorizat Sandbox (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) sau direct din magazinul online Sandbox Helmets. În cazul în care nu sunteți siguri că un anumit retailer este dealer autorizat Sandbox, vă rugăm să ne trimiteți un email pentru a primi o confirmare în acest sens.
b. Garanția se aplică exclusiv cumpărătorului inițial și nu este transferabilă.
c. Toate produsele trebuie să primească în prealabil aprobare din partea Sandbox Helmets înainte de a fi returnate. Produsele returnate fără o aprobare scrisă nu vor fi procesate și vor fi trimise înapoi clientului, costul acestei returnări fiind suportat de către client.
d. Sandbox Helmets recomandă utilizarea unui serviciu de curierat asigurat ce permite urmărirea expedițiilor pentru returnarea produselor și nu își asumă responsabilitatea pentru distrugerea sau pierderea bunurilor în timpul transportului către sediul Sandbox Helmets.
e. Costurile aferente returnării produselor reprezintă exclusiv responsabilitatea cumpărătorilor. Costurile pentru returnarea produselor către clienți vor fi suportate de către Sandbox Helmets.
f. Toate costurile de transport legate de comanda inițială a produsului sunt nerambursabile și nu vor fi incluse în nici o restituire de bani acordată consumatorilor ca urmare a aplicării procedurii de garanție.
g. Garanția își pierde valabilitatea, devine nulă, în cazul în care s-au adus modificări produselor ce nu au fost realizate de către Sandbox Helmets.
h. Produsele care sunt reparate sau înlocuite pe garanție mai primesc acoperire doar pentru perioada rămasă din perioada garanției inițiale. Spre exemplu, produsele reparate sau înlocuite la 11 luni de la data achiziționării vor continua să fie acoperite de garanție doar pentru 1 lună.
i. Bunurile reparate prin garanție sunt supuse disponibilității stocului de produse existent în acel moment. Sandbox Helmets va face tot posibilul să potrivească în cel mai bun mod culorile sau stilurile estetice ale diferitelor produse, dar nu poate garanta pentru acest aspect.
j. Orice factură, chitanță, bon sau altă dovadă ce atestă procesul de achiziție trebuie să menționeze foarte clar dealerul autorizat Sandbox (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) de la care a fost cumpărat produsul respectiv, precum și data la care acesta a fost cumpărat.
k. Produsele Sandbox Helmets nu sunt acoperite de nici o formă verbală de garanție.
l. Dealerii autorizați Sandbox Helmets (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) nu sunt autorizați să aprobe sau să respingă cererile de garanție. Toate cererile de garanție în America de Nord pot să fie exclusiv aprobate de către Sandbox Helmets.
m. Produsele achiziționate de pe site-ul eBay nu constituie obiectul garanției Sandbox Helmets.
n. Sandbox Helmets își rezervă dreptul de a repara orice produs înainte de a-l înlocui sau de a restitui suma de bani aferentă achiziționării acestuia.

NEASUMAREA RĂSPUNDERII ÎN CAZUL ACCIDENTĂRII UTILIZATORILOR PRODUSELOR SANDBOX HELMETS

Snowboardingul, skiatul, surfingul, pescuitul, navigația, ciclismul, skateboardingul sau alte sporturi outdoor pot constitui niște activități periculoase. Sandbox Helmets nu își asumă nici un fel de răspundere în cazul accidentărilor sau chiar a decesului apărute în urma utilizării produselor Sandbox Helmets.

AIRHOLE Facemasks – Politica de garanție

Airhole Facemasks garantează că produsele sale sunt lipsite de orice defect de fabricație pentru o perioadă de 1 an începând cu data la care au fost achiziționate. Angajamentul nostru față de voi constă în faptul că ne dorim ca voi să vă bucurați de sporturile preferate pentru un timp cât mai îndelungat. Și nu puteți face acest lucru corespunzător dacă nu aveți și protecția necesară! Dacă însă echipamentul vostru a cedat atunci noi vom face tot posibilul pentru a vă aduce înapoi pe pârtii cât mai curând posibil. Vă rugăm să parcurgeți în întregime, cu atenție, rândurile ce urmează și vă rugăm să vă asigurați că sunteți familiari cu ele înainte de a începe o cerere de garanție.

PASUL 1

Vă rugăm să citiți următoarele întrebări. Dacă răspundeți DA la toate acestea, atunci vă invităm să treceți la Pasul 2.
a. A fost produsul cumpărat în ultimele 12 luni?
b. A fost produsul cumpărat de la un dealer autorizat Airhole (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) sau direct de la un magazin online?
c. Aveți o copie a chitanței, bonului, o confirmare a comenzii (order confirmation), a facturii sau a unei alte dovezi care să ateste procesul de cumpărare?
d. Distrugerea sau defectul apărute par să fie rezultatul utilizării unor materiale defectuoase ori a unei manopere deficitare, de slabă calitate?
e. Dacă ați răspuns DA la toate întrebările de mai sus vă invităm să treceți la Pasul 2. În caz contrar, vă rugăm să ne scrieți un email (info@airholefacemasks.com) și vom vedea ce putem face pentru a vă ajuta.

PASUL 2

În cazul în care produsul a fost achiziționat de la un dealer autorizat Airhole (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) vă rugăm să returnați produsul acestuia pentru a putea începe procedura cererii de garanție.
Dacă produsul a fost cumpărat direct din magazinul nostru online vă rugăm să ne trimiteți un email (info@airholefacemasks.com) care să cuprindă următoarele informații:
a. Detalii despre produsul care este obiectul cererii de garanție (model, nume, culoare, etc.)
b. Data inițială de achiziționare (vă rugăm să atașați o copie a chitanței, a facturii ori a bonului de cumpărare)
c. Descrierea defectului sau a deteriorării (vă rugăm să ne furnizați cât mai multe informații posibile)
d. Când ați remarcat pentru prima dată acest defect ori această deteriorare?
e. Imagini relevante cu defectul ori deteriorarea – Cu cât calitatea acestor imagini este mai bună și prezintă defectul sau distrugerea într-un mod cât mai vizibil și mai clar, cu atât mai rapid vom putea procesa cererea dumneavoastră de garanție.

PASUL 3

Așteptați un răspuns din partea echipei noastre de Suport Clienți.
Ne propunem să răspundem tuturor solicitărilor de garanție cât mai curând posibil, dar pe parcursul perioadelor mai aglomerate rata de răspuns poate fi încetinită. Consilierii noștri de la departamentul de Suport Clienți sunt disponibili în intervalul orar 09:00-17:00 de luni până vineri (cu excepția sărbătorilor oficiale). Emailurile primite în afara acestor intervale orare vor primi răspuns pe parcursul orelor de lucru disponibile în următoarele zile.
În cazul în care vom avea nevoie de alte informații suplimentare vă vom anunța în prealabil.
Nu toate cererile pentru garanție pot fi aprobate prin intermediul emailurilor. În unele situații vom solicita returnarea produsului pentru a i se efectua o inspecție. Dacă acesta este și cazul dumneavoastră vă vom oferi pe email instrucțiunile integrale ce trebuie urmate.

CE ESTE ACOPERIT?

Politica noastră de garanție acoperă, dar nu se limitează la, următoarele defecte sau distrugeri:
a. Orice defect semnificativ datorat unei manopere deficitare, de slabă calitate
b. Orice defect semnificativ al materialelor utilizate ori al calității materialelor

CE NU ESTE ACOPERIT?

Politica noastră de garanție nu acoperă, dar nu se limitează la, următoarele defecte sau distrugeri:
a. Deteriorări cauzate de o întrebuințare improprie, abuz sau neglijență
b. Deteriorările uzuale ce sunt perfect normale în contextul utilizării unui echipament sportiv
c. Deteriorări cauzate de utilizarea solvenților, adezivilor, înălbitorilor sau a altor substanțe corozive sau cu un puternic efect distrugător
d. Distrugeri cauzate prin modificări aduse cagulei

LIMITĂRI ALE GARANȚIEI

Politica de garanție referitoare la cagule adoptată de brandul Airhole Facemasks face obiectul următoarelor limitări în plus față de cele care sunt impuse prin legislația în vigoare.
a. Garanția se aplică exclusiv produselor achiziționate de la un dealer autorizat Airhole (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) sau direct din magazinul online Airhole Facemasks. În cazul în care nu sunteți siguri că un anumit retailer este dealer autorizat Airhole, vă rugăm să ne trimiteți un email (info@airholefacemasks.com) pentru a primi o confirmare în acest sens.
b. Garanția se aplică exclusiv cumpărătorului inițial și nu este transferabilă.
c. Toate produsele trebuie să primească în prealabil aprobare din partea Airhole Facemasks înainte de a fi returnate. Produsele returnate fără o aprobare scrisă nu vor fi procesate și vor fi trimise înapoi clientului, costul acestei returnări fiind suportat de către client.
d. Airhole Facemasks recomandă utilizarea unui serviciu de curierat asigurat ce permite urmărirea expedițiilor pentru returnarea produselor și nu își asumă responsabilitatea pentru distrugerea sau pierderea bunurilor în timpul transportului către sediul Airhole Facemasks.
e. Costurile aferente returnării produselor reprezintă exclusiv responsabilitatea cumpărătorilor. Costurile pentru returnarea produselor către clienți vor fi suportate de către Airhole Facemasks.
f. Toate costurile de transport legate de comanda inițială a produsului sunt nerambursabile și nu vor fi incluse în nici o restituire de bani acordată consumatorilor ca urmare a aplicării procedurii de garanție.
g. Garanția își pierde valabilitatea, devine nulă, în cazul în care s-au adus modificări produselor ce nu au fost realizate de către Airhole Facemasks.
h. Produsele care sunt reparate sau înlocuite pe garanție mai primesc acoperire doar pentru perioada rămasă din perioada garanției inițiale. Spre exemplu, produsele reparate sau înlocuite la 11 luni de la data achiziționării vor continua să fie acoperite de garanție doar pentru 1 lună.
i. Bunurile reparate prin garanție sunt supuse disponibilității stocului de produse existent în acel moment. Airhole Facemasks  va face tot posibilul să potrivească în cel mai bun mod culorile sau stilurile estetice ale diferitelor produse, dar nu poate garanta pentru acest aspect.
j. Orice factură, chitanță, bon sau altă dovadă ce atestă procesul de achiziție trebuie să menționeze foarte clar dealerul autorizat Airhole (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) de la care a fost cumpărat produsul respectiv, precum și data la care acesta a fost cumpărat.
k. Produsele Airhole Facemasks nu sunt acoperite de nici o formă verbală de garanție.
l. Dealerii autorizați Airhole Facemasks (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.) nu sunt autorizați să aprobe sau să respingă cererile de garanție. Toate cererile de garanție în America de Nord pot să fie exclusiv aprobate de către Airhole Facemasks.
m. Produsele achiziționate de pe site-ul eBay nu constituie obiectul garanției Airhole Facemasks.

NEASUMAREA RĂSPUNDERII ÎN CAZUL ACCIDENTĂRII UTILIZATORILOR PRODUSELOR AIRHOLE FACEMASKS

Snowboardingul, skiatul, surfingul, pescuitul, navigația, ciclismul, skateboardingul sau alte sporturi outdoor pot constitui niște activități periculoase. Airhole Facemasks nu își asumă nici un fel de răspundere în cazul accidentărilor sau chiar a decesului apărute în urma utilizării produselor Airhole Facemasks.

AIRBLASTER – Politica de garanție

Vă mulțumim pentru că ați achiziționat un produs Airblaster. Pe lângă faptul că arată excepțional, echipamentele pe care noi le producem au și multe alte proprietăți deosebite. Noi realizăm echipamente care chiar funcționează, care chiar își fac treaba excelent! Dacă se întâmplă cumva să aveți un produs Airblaster care este defect, noi vrem să vi-l reparăm numaidecât!
Toate produsele Airblaster au o garanție limitată de 1 an. Oferim această garanție pentru defectele de fabricație. Noi garantăm că produsele Airblaster sunt lipsite de orice defect al materialelor utilizate ori al manoperei efectuate. Această garanție nu acoperă deteriorări cauzate de o utilizare necorespunzătoare, abuz, neglijență, accidente, uzura naturală a materialelor de-a lungul timpului, sau orice alte probleme care sunt, în mod rezonabil, de așteptat să apară ca urmare a purtării normale a produsului.

PROCEDURILE DE GARANȚIE

Bunuri cumpărate prin intermediul unui dealer autorizat Airblaster (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.)

În cazul în care vă aflați în situația de a deține un produs Airblaster ce prezintă defecte de fabricație și ați achiziționat acest produs prin intermediul unui dealer autorizat Airblaster (S.C. EXTREME GEAR S.R.L.), vă rugăm să parcurgeți următorii pași pentru a beneficia de aplicarea garanției pentru produsul dumneavoastră:

1. Faceți o vizită magazinului de unde ați cumpărat produsul Airblaster (SNOWBOARDPRO), explicați problema pe care o întâmpinați și faceți o solicitare pentru a vi se oferi garanția pentru produsul dumneavoastră. În cazul în care ați achiziționat produsul prin intermediul unui retailer online (www.snowboardpro.ro), vă rugăm să le scrieți un email prin care să le explicați problema cât mai clar posibil, atașați în acel mail și fotografii cât mai relevante care să prezinte defectul într-un mod cât mai vizibil posibil și solicitați obținerea garanției pentru produsul dumneavoastră.

2. Dacă reprezentanții respectivului magazin (SNOWBOARDPRO) consideră că problema cu care vă confruntați dumneavoastră este cauzată de un defect de fabricație, atunci aceștia vor contacta serviciul de Suport Clienți Airblaster și vor solicita o autorizație de returnare (RA – return authorization). Magazinul se va ocupa de trimiterea produsului defect înapoi către Airblaster. Dacă vă aflați în situația de a fi cumpărat produsul Airblaster prin intermediul unui retailer online (www.snowboardpro.ro), atunci va trebui ca dumneavoastră să trimiteți produsul la retailerul online, iar reprezentanții acestuia îl vor trimite către noi.

3. Produsul dumneavoastră va fi supus unei inspecții în cadrul depozitului nostru. Dacă, în urma acestei inspecții, se stabilește că problema este cauzată de un defect de fabricare, vom emite o dispoziție de înlocuire a produsului respectiv ori de restituire a sumei de bani aferentă costului la care dumneavoastră ați achiziționat produsul respectiv (în acest sens, vă rugăm să citiți punctul #4). În cazul în care noi considerăm că această problemă nu este cauzată de un defect de fabricație, atunci vom trimite produsul dumneavoastră înapoi către magazinul de la care l-ați cumpărat. (SNOWBOARDPRO)

4. Dacă avem disponibil în stoc un produs prin care putem să vă înlocuim produsul defect, atunci îl vom trimite către magazin pentru dumneavoastră. În caz contrar, dacă nu avem în stoc un produs prin care putem să vă înlocuim produsul dumneavoastră defect, atunci vom trimite magazinului contravaloarea în bani a produsului dumneavoastră, iar reprezentanții acestuia vor putea, astfel, să vă restituie suma de bani aferentă costului la care ați achiziționat respectivul produs.

5. În situația în care considerați că produsul dumneavoastră pote fi reparat foarte ușor, parcurgeți următorii pași pentru a obține o rambursare pentru reparația locală a produsului. Vă rugăm să luați cunoștință de faptul că noi  încurajăm reparațiile deoarece acestea reprezintă cea mai rapidă metodă prin care solicitările pentru garanție pot fi soluționate. Deși majoritatea reparațiilor sunt foarte ușor de realizat, vă rugăm să vă asigurați că urmați îndeaproape instrucțiunile următoare înainte de a trece la punerea în aplicare a procesului de modificare a produsului. Această procedură diferă de la caz la caz, așa că în mod categoric vă rugăm să comunicați cu reprezentanții magazinului prima dată și să vă asigurați că aceștia sunt perfect de acord cu efectuarea acestor modificări asupra produsului. Vă rugăm să țineți cont de faptul că atât magazinul, cât și compania Airblaster trebuie să aprobe în prealabil realizarea acestor reparații.

Duceți produsul defect la magazinul de unde l-ați achiziționat și arătați-le problema apărută. Povestiți-le despre faptul că Airblaster afirmă în politica lor de garanție că vor trimite magazinelor banii necesari pentru acoperirea costurilor legate de reparația locală a produselor Airblaster. În cazul în care reprezentanții magazinului sunt de acord să vă ramburseze suma de bani aferentă costului de reparație al produsului, continuați procesul și căutați un atelier local de croitorie care poate să repare produsul dumneavoastră. Dar, înainte de a trece la punerea în aplicare a acestui pas, vă rugăm să faceți o fotografie a defectului produsului pentru a fi ulterior utilizată ca punct de referință pentru Airblaster și pentru magazinul de la care ați achiziționat produsul. Pentru pasul următor vă rugăm să obțineți de la atelierul local de croitorie un document care să stipuleze costul estimativ al reparației și să trimiteți acest document acompaniat de fotografia care prezintă defectul produsului într-un email la adresa customerservice@myairblaster.com.
De îndată ce obțineți aprobare scrisă din partea Airblaster pentru efectuarea reparației, duceți chitanța pentru costul reparației înapoi la magazin și vă invităm să îi rugați pe reprezentanții acestuia să scaneze chitanța dumneavoastră și să o trimită prin intermediul unui email la adresa customerservice@myairblaster.com.
Airblaster va trimite suma de bani aferentă chitanței respective către magazin, iar ulterior reprezentanții acestuia vă vor rambursa costul reparației.

Produsele achiziționate prin intermediul magazinului online Airblaster

Dacă vă aflați în situația de a deține un produs Airblaster ce prezintă un defect de fabricație și ați achiziționat acest produs prin intermediul magazinului online Airblaster, vă rugăm să parcurgeți următorii pași pentru a beneficia de garanția produsului dumneavoastră:

1. Trimiteți un email la adresa customerservice@myairblaster.com care să cuprindă următoarele infromații:
a. Numele clientului sub care a fost plasată comanda
b. Numărul comenzii – acest număr poate fi găsit în mailul de confirmare a înregistrării comenzii care a fost trimis către dumneavoastră imediat imediat după ce ați finalizat achiziționarea online a produsului respectiv. Acest număr începe cu litera „R”.
c. Modelul, mărimea, culoarea produsului pentru care încercați să obțineți aplicarea politicii de garanție
d. O explicație succintă a defectului de fabricație
e. O fotografie care să prezinte așa-zisul defect de fabricare – fără nici un fel de excepție, este necesară o fotografie pentru ca noi să putem procesa o solicitare de garanție.

2. Un reprezentant al departamentului nostru de Serviciu Clienți vă va contacta referitor la solicitarea dumneavoastră de garanție în termen de 1-3 zile lucrătoare. După constatarea noastră că cererea dumneavoastră de garanție este validă, vi se va emite o autorizație de returnare (RA – return authorization) cu un anumit număr pe care îl veți primi prin intermediul unui email. În acest email veți găsi, de asemenea, toate instrucțiunile necesare pentru returnarea produsului dumneavoastră – unde și cum să trimiteți acest produs.

3. Produsul dumneavoastră va fi supus unei inspecții în depozitul nostru. Dacă în urma acestei inspecții se consideră că problema este cauzată de un defect de fabricație, vom înlocui produsul respectiv sau vă vom rambursa suma de bani aferentă costului la care dumneavoastră ați achiziționat produsul (în acest sens, vă rugăm să citiți punctul #4). În cazul în care noi o să considerăm că această problemă nu este cauzată de un defect de fabricare, noi vom trimite produsul înapoi către dumneavoastră.

4. Dacă avem disponibil în stoc produsul pentru a înlocui produsul dumneavoastră defect, atunci vă vom trimite produsul. Veți primi un email de confirmare prin care veți fi anunțat că acest produs a fost livrat către dumneavoastră. În caz contrar, dacă nu avem disponibil în stoc un produs care să înlocuiască produsul dumneavoastră defect, vă vom restitui suma de bani aferentă comenzii în cardul dumneavoastră bancar. Veți primi un email de confirmare imediat de îndată ce cardul dumneavoastră a fost alimentat cu respectiva sumă de bani.

5. În situația în care considerați că produsul dumneavoastră poate fi ușor reparat urmați aceiași pași menționați mai sus, dar solicitați că doriți ca produsul dumneavoastră să fie reparat local. Vom răspunde solicitării dumneavoastră de reparație în termen de 1-3 zile lucrătoare. Vă rugăm să luați cunoștință de faptul că noi încurajăm reparațiile produselor deoarece reprezintă cea mai rapidă soluție pentru rezolvarea unei solicitări de garanție. Dacă primiți aprobarea din partea departamentului de Serviciu Clienți al Airblaster, vă invităm să vă reparați produsul la un atelier local de croitorie. Ulterior, scanați chitanța ce atestă costul reparației respective și trimiteți-o într-un email la adresa de email customerservice@myairblaster.com. Airblaster va rambursa suma de bani aferentă acelei reparații direct în cardul dumneavoastră bancar.