Pe langa designul deosebit de atractiv al lor, castile create de brandul canadian Sandbox ofera si unul dintre cele mai ridicate niveluri de protectie din industria snowboardingului.

Din punctul de vedere al protectiei, castile Sandbox au clasa B de siguranta si sunt certificate pentru ski si snowboarding. In interior fiecare casca Sandbox este prevazuta cu un strat foarte dens de spuma EPS (Polistiren Expandat) care are rolul de a asigura o protectie ridicata in cazul impacturilor foarte puternice.

Tehnologia castilor Sandbox include multiple elemente foarte atractive si inovative ce transforma casca de protectie intr-un element indispensabil oricarui rider.

Componenta Audio Ready se intalneste la castile destinate snowboardingului si consta in niste buzunare audio realizate in interiorul protectiilor din zona urechilor. In aceste buzunare pot fi introduse majoritatea tipurilor de casti, mici sau mari. Audio Ready nu este disponibil la castile pentru copii. (Ace)

Elementul Trip Clip prezent pe castile de snowboarding Classic 2.0 contine o clema pentru prinderea ochelarilor ce poate fi ajustata in trei pozitii diferite in functie de preferinta si necesitatea fiecarui rider.

Trasatura Universal Fit intalnita pe modelele Apex este deosebit de utila deoarece permite compatibilitatea castii cu o varietate mare de forme ale scalpului. Sistemul BOA combinat cu liner-ul extrem de confortabil Comfort Liner va asigura de fiecare data o asezare perfecta a castii pe cap.

Big Goggle Bumper, inclus in toate castile pentru snowboarding, este un pad mai gros care poate fi aplicat in partea superioara a castii pentru a reduce adancimea interioara a castii astfel incat sa permita purtarea unei perechi de ochelari de dimensiuni mari (oversized).

Din punctul de vedere al profilului castii, toate castile Sandbox sunt concepute pentru a avea un profil foarte scazut (ultra low) fara a compromite in vreun fel nivelul de siguranta oferit de casca.

Toate castile destinate snowboardingului au o protectie foarte moale in zona urechilor care asigura confort si caldura atunci cand riderul are nevoie, dar sunt si foarte usor detasabile pentru a permite inlaturarea lor rapida in cazurile in care acestea nu mai sunt necesare.

Castile Sandbox vin insotite de pad-uri de grosimi diferite pentru o multipla ajustare, astfel incat casca sa se ajusteze perfect pe forma scalpului riderului. Aceste pad-uri nu sunt disponibile pentru castile cu dial system.

Prin caracteristica Asia Fit, Sandbox ofera o gama variata de casti si ochelari special conceputi pentru a se potrivi mai bine conformatiilor faciale asiatice.

Clips-urile de prindere ale ochelarilor (Goggle Clip) de pe modelul Legend Snow asigura o prindere ferma si sunt si complet detasabile pentru cazurile in care nu mai sunt necesare.

Captuseala interioara confortabila disponibila pe modelele Apex si Ace (Comfort Liner) este alcatuita dintr-un material plusat si un material de tip “plasa” care permite respirabilitatea, oferind, astfel, atat confort, cat si caldura, alaturi de un management eficient al caldurii. Aceasta captuseala este detasabila si poate fi si spalata.

Apex

Ace

Din perspectiva compatibilității cu ochelarii, toate căștile Sandbox sunt compatibile cu majoritatea perechilor de ochelari. (Goggle Fit)

Tehnologia BOA este prezenta la modelele premium Apex si permite o ajustare perfecta, accesibila in doar cateva secunde prin niste click-uri rapide ale rotitei.

Caracteristica Grow With Me se refera la modelele Ace, cele destinate copiilor. Acestea sunt prevazute cu un sistem de dial Twist Fit si au fost special concepute pentru a permite copiilor sa se bucure din plin de sezonul de iarna pe placa de snowboard.

Ventilarea castilor Sandbox prezinta si ea niste particularitati inventive, semnatura distinctiva a brandului canadian.
Sandbox a adaugat sistemul Chimney Vents pentru a permite caldurii din interiorul castii sa se ridice pasiv prin cele opt orificii de ventilare pozitionate in zona superioara a castii. Aceasta caldura intalneste apoi sistemul Air Flow al castii si este ulterior eliminata in exterior prin cele doua orificii din zona din spate a castii (Rear Vents).

Ventilarea castilor Sandbox prezinta si ea niste particularitati inventive, semnatura distinctiva a brandului canadian.

Sistemul Goggle Venting a fost astfel conceput incat sa functioneze perfect cu majoritatea ochelarilor. Caldura si transpiratia de pe fata si din zona ochilor sunt directionate prin canale in liner-ul EPS si sunt ulterior eliminate prin cele doua orificii situate in zona posterioara a castii (Rear Vents).

Modelul Classic 2.0 prezinta sistemul de ventilatie Under Cover (Under Cover Venting). Designul acestui sistem a fost astfel conceput pentru a permite aerului sa patrunda in casca pe sub cozoroc si prin orificiile destinate ventilatiei din zona frontala a castii (Slash Vent). Acest curent de aer se misca apoi prin intermediul canalelor din liner, urca inspre partea superioara a castii unde preia caldura in exces si transpiratia, se ridica prin cele opt orificii Chimney Vents si se elimina la final prin cele doua orificii din zona posterioara (Rear Vents). Rezultatul direct al acestui proces de ventilatie este un confort sporit al riderului.

Pentru colectia 2022/2023, brandul Sandbox a realizat in premiera o colaborare cu brandul Mips, dotandu-si, astfel, castile cu unul dintre cele mai inovatoare sisteme de siguranta din industria castilor de protectie.
Stil + protectie + siguranta sublima.

Mips

Povestea Mips
Hans von Holst este un neurochirurg suedez si profesor emerit care si-a dedicat viata profesionala studierii loviturilor capului. In 1996, satul sa vada oameni spitalizati din cauza loviturilor la cap survenite in urma caderii – chiar si in cazul in care purtau casti de protectie – a inceput sa examineze modul in care erau proiectate castile de protectie. Cercetarea lui i-a permis sa inteleaga ca majoritatea castilor disponibile ofera protectie insuficienta.

Pentru colectia 2022/2023, brandul Sandbox a realizat in premiera o colaborare cu brandul Mips, dotandu-si, astfel, castile cu unul dintre cele mai inovatoare sisteme de siguranta din industria castilor de protectie.

Hans a creat un parteneriat cu inginerul Peter Halldin, un tanar cercetator de la Swedish Royal Institute (KTH) pentru a realiza o cercetare extinsa cu scopul de a intelege cum si de ce leziunile capului si gatului au loc chiar si atunci cand o persoana poarta casca de protectie.

Hans von Holst

Peter Halldin

Tehnologie revolutionara
Cercetarea lor le-a permis lui von Holst si lui Halldin sa constientizeze ca majoritatea impacturilor si loviturilor au loc dupa ce capul unei persoane (sau casca) loveste pamantul sub un unghi de inclinatie. Chiar daca aceste impacturi inclinate erau mult mai comune decat impacturile directe si radiale (pe cap), exista foarte putina cercetare despre traumatismele rotationale care apar atunci cand casca loveste pamantul sau alt obiect in acest fel, sub un unghi de inclinatie. Asta a fost revolutionar. A socat fundamentul designului traditional de casti, care, pana in acel moment, a fost construit in jurul mai putin intalnitului model de impact direct si radial.

Cercetarea lor le-a permis lui von Holst si lui Halldin sa constientizeze ca majoritatea impacturilor si loviturilor au loc dupa ce capul unei persoane (sau casca) loveste pamantul sub un unghi de inclinatie.

Bazandu-se pe informatiile obtinute in urma cercetarii lor complexe, von Holst si Halldin si-au propus sa gaseasca noi metode pentru a minimiza efectele impacturilor ce au loc sub un unghi de inclinatie.

In cele din urma, solutia lor revolutionara a fost sa amplaseze un strat cu frictiune scazuta in interiorul castii pentru a reduce efectele negative ale miscarii rotationale asupra capului. Dupa numerosi ani de cercetare, testare si dezvoltare, ei au dezvaluit ceea ce este astazi cunoscut drept sistemul de siguranta Mips – o tehnologie unica a castii care ofera un nivel sporit de siguranta a castii.

Pe langa structura spumei si a carcasei, castile ce sunt dotate cu sistemul de siguranta Mips au un strat glisant adaugat structurii castii. Acest strat cu frictiune redusa poate fi instalat in casca la diverse distante fata de scalp. Majoritatea castilor cu sistem de siguranta Mips au acest strat glisant pozitionat cel mai aproape de scalp, permitand o miscare de glisare de 10-15mm in cazul anumitor impacturi petrecute sub un unghi de inclinatie, menit sa ajute la reducerea fortei rotationale transmise capului. Ca o alternativa, unele casti au sistemul de siguranta Mips pozitionat in interiorul spumei EPS, intre spuma si carcasa exterioara, sau chiar si in afara carcasei.
Cei din echipa Sandbox au dotat cu tehnologia revolutionara Mips atat castile din colectia Classic 2.0, cat si castile din colectia Icon.

Classic 2.0

Icon

Mai multe detalii despre tehnologia revolutionara Mips puteti afla vizualizand urmatoarele videoclipuri:

Mai multe detalii despre castile de protectie Sandbox puteti afla vizualizand urmatoarele videoclipuri:

Mai multe detalii despre castile de protectie Sandbox dotate cu tehnologia Mips puteti afla vizualizand urmatoarele videoclipuri:

Castile de snowboard Sandbox pot fi achizitionate din magazinul nostru fizic din Cluj-Napoca, strada Campina, numarul 60B sau online, apasand urmatorul buton:

SNOWBOARDPRO

In universul Social Media ne puteti gasi aici: